QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spouští razii na silnicích! Kvůli Velikonocům obsadí hlídky silnice

17.04.2019 7:02

Řidiči by se měli mít v příštích dnech na silnicích v kraji na pozoru. Policie spustí doslova sérii kontrol. Ve velkém se chystají testy na alkohol i měření rychlosti!

DSC02103

Policie v Plzeňském kraji rozjíždí další rozsáhlé kontroly na silnicích. Kvůli nadcházejícím svátkům budou silnice v regionu doslova v obležení policejních hlídek. Zaměří se na rychlost, alkohol i používání bezpečnostních pásů.

"V souvislosti s velikonočními svátky, kdy předpokládáme vyšší hustotu silničního provozu, jsme na celém území Plzeňského kraje připravili řadu dopravně bezpečnostních a dopravně preventivních akcí, které by měly přispět k ovlivnění nekázně účastníků silničního provozu a zároveň přispět ke snížení počtu dopravních nehod," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová.

Hlídky se zaměří na předem vytipovaná místa, kde se předpokládá situace nejhorší. Kontroly budou zaměřené mimo jiné na rychlost. "Dopravní policisté se při těchto akcích zaměří zejména na dodržování předepsaných rychlostních limitů, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček při přepravě dětí, telefonování za jízdy a další ustanovení, která řidičům ze zákona vyplývají," pokračuje policejní mluvčí.

V nadcházejících dnech se ale rozjede také celá řada dopravně preventivních akcí ze strany policie. "Jednou z akcí, která na území Plzeňského kraje v tomto období proběhne, je již známý celorepublikový projekt ´Řídím, piju nealko pivo´. Ten má řidiče motorových vozidel upozornit na rizika spojená s konzumací alkoholu v silničním provozu. Na vybraných stanovištích budou společně s našimi dopravními policisty i promotéři z Českého svazu pivovarů a sladoven a BESIPu, kteří budou zkontrolovaným řidičům, u nichž nebude zjištěno žádné protiprávní jednání, předávat různé propagační předměty – jednorázové alkohol testery, nealkoholické pivo a podobně," dodává Pavla Burešová.

Krom toho proběhne i speciální preventivní akce zaměřená na používání bezpečnostních pásů a autosedaček pro děti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24