Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hyundai IONIQ Electric a Plug-in Hybrid v akci Future ECO

Hyundai Motor Czech uvádí limitovanou nabídku Future ECO se zvýhodněním 147 000 Kč – 220 000 Kč včetně DPH. Zájemci mohou při pořizování ekologicky šetrných vozů IONIQ Electric a IONIQ Plug-in Hybrid využít také dotace od Ministerstva životního prostředí či Ministerstva průmyslu a obchodu.

„Limitovaná nabídka Future ECO přináší zákazníkům možnost pořídit si ekologické vozy IONIQ za zvýhodněnou cenu. Pokud navíc zákazník využije státní dotace, která může být až 337 500 Kč, jedná se už o velmi příznivou koupi. Modely rovněž nabízí 5 let komplexní záruky bez omezení najetých kilometrů a 8 let či 200 000 km na trakční akumulátor,“ říká Jan Pohorský z Hyundai Motor Czech.

Základní cena vozu IONIQ Electric bez dotací s bohatou výbavou Future je 832 990 Kč, s plnou výbavou Ultimate pak 883 990 Kč V této výbavě lze pořídit také IONIQ Plug-in Hybrid, a to za 799 990 Kč.

Města, obce a jimi zřizované organizace mohou navíc využít dotaci od Ministerstva životního prostředí na IONIQ Electric ve výši až 302 500 Kč, na IONIQ PHEV až 242 000 Kč. Finální cena v kombinaci akční nabídky Hyundai Future ECO a státní dotace pak u čistě elektrického modelu IONIQ vychází na 530 490 Kč a IONIQ Plug-in Hybrid na 557 990 Kč.

Ve druhém případě se dotace vztahují na firmy se sídlem mimo hlavní město Prahu. Zde nabízí Ministerstvo průmyslu a obchodu dotaci na koupi vozu IONIQ Electric až 337 500 Kč, tudíž bude finální cena 495 490 Kč.

Mezi hlavní výhody elektrifikovaných vozů patří samozřejmě jejich pohon, který šetří životní prostředí, ale výrazně nižší jsou také provozní náklady. „Hyundai IONIQ Electric byl německým autoklubem ADAC vyhodnocen jako nejčistší auto vůbec a zároveň byl zvolen nejčistším elektromobilem. Každý řidič jistě ocení také velmi nízké provozní náklady – 1 km s IONIQ Electric totiž stojí zhruba 0,50 Kč. Když k tomu připočteme ještě téměř nulovou potřebu servisu, stává se elektromobil opravdu lákavou nabídkou,“ dodává Jan Pohorský. Další podstatnou výhodou pro pražské majitele elektromobilů je také skutečnost, že po registraci SPZ je parkování v Praze na modrých zónách již zcela zdarma.

Dosavadní modelová řada IONIQ se s více než 60 000 prodanými vozy od jejího uvedení na trh v roce 2016 stala jedním z hlavních pilířů produktové řady Hyundai reprezentující progresivní budoucí mobilitu. Společně s průkopnickým modelem NEXO s pohonem na palivový článek a novým kompaktním SUV elektromobilem KONA Electric nabízí Hyundai ekologicky zaměřeným řidičům v současnosti bezkonkurenční výběr.


Hyundai 17.4.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar