Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Natáčení Hellboye bylo peklo, finální sestřih není od režiséra


ikona
KarelR
david harbourhellboyian mcshaneneil marshall
Neil Marshall se hádal s producenty i se samotným Hellboyem! 

Docela mě fascinuje, jak rychle svět zapomněl na Shazama (u recenze je jen sedm komentářů...), jeho 260 mega by však na dvojku stačit mělo. Warneři tedy start nového superhrdiny můžou prohlásit za úspěch, což je něco, o čem momentálně ani nesní tvůrci Hellboye. Reboot Del Torovy série vsadil na kupu detailů z předlohy a drsný eRkový rating. Kampaň ale moc lidí nepřesvědčila a o prvním víkendu film vydělal pouhých 12 milionů dolarů.

Hellboy je tedy (i přes nízký padesátimilionový rozpočet) finanční katastrofou a zároveň ho drží pod krkem negativní recenze. Zatímco diváckého ohlasy ještě zakotvily u průměru (na ČSFD je 60% a na IMDb realisticky působících 5,4/10), od kritiků si film vysloužil průměrný rating 3,6/10 a přízvisko "jeden z nejhorších comicsových filmů všech dob". Že už by to kopání do slabin stačilo? Ale kdeže, u prázdných kin a slabých hodnocení se neskončilo. Navrch jsme se totiž dozvěděli, že se na place řešil jeden konflikt za druhým.

Nová verze Hellboye měla šestnáct producentů, a zatímco čtrnáct z nich bylo v klidu a nechali Neila Marshalla pracovat, zbylí dva (Lawrence Gordon a Lloyd Levin) jeho vizi příliš nepodporovali. Nejdřív vyhodili kameramana Sama McCurdyho, s nímž Marshall natočil všechny svoje filmy (to jen aby bylo jasno, kdo je na place šéf...), a posléze Levin dával hercům na place jiné pokyny než Marshall. Velký boj se pak rozhořel i kolem designu důležitého stromu, který byl původně asymetrický, jen aby se změnil na symetrický... a pak v postprodukci zpátky na asymetrický.

Celá rozepře nakonec skončila tím, že se dokončený film Marshallovi sebral a producenti si ho přestříhali podle sebe. Není přitom moc jasné, na čí straně vlastně stáli herci, jelikož (aby toho nebylo málo...) David Harbour a Ian McShane Hellboye často přepisovali přímo na place. Harbour pak dokonce odcházel pryč, když se mu nechtělo opakovat záběry. Ani on tedy s Marshallem nevycházel a počítejte s tím, že o tom za pár měsíců nebo let bude hlasitě vyprávět.

Jste připraveni na třešničku na dortu? OK, tady je. Levinův právník Martin Singer všechny zákulisní příběhy popírá a tvrdí, že šlo o úplně normální natáčení s úplně normálními problémy. Za celým únikem informací (které pocházejí z několika zdrojů) podle něj stojí Marshall, jenž se snaží přehodit vinu za selhání Hellboye na ostatní. Sami si tedy musíte přebrat, komu a čemu věříte. Třeba na place vážně byla totální pohoda a všechno se (kolektivně) pohřbilo až ve střižně, hm?

---

Vytáhni v hospodě: Milla Jovovich se před pár dny ozvala s tím, že si z negativních recenzí nic nedělá. Ze všech jejích kritizovaných filmů jsou prý dnes kultovní klasiky (ano, i z Johanky z Arku!) a Hellboy prý dopadne úplně stejně.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace