Bentley zvažuje další SUV. Bude větší (a ošklivější) než Bentayga?

Když jedno SUV nestačí. Bentley se chce zalíbit movitým zákazníkům, kteří touží po větším SUV než je velká Bentayga.

Automobily kategorie SUV jsou v posledních letech velmi populární, z čehož se snaží těžit i prestižní značky. Bentey se stalo jedním z prvních výrobců luxusních SUV, když v roce 2015 uvedlo dlouho očekávaný model Bentayga. Nyní však značka začíná odkrývat informace o tom, že jí jedno SUV v nabídce nestačí.

Lidem z Bentley se líbí záměr vyrábět druhé SUV, které bude větší než Bentayga. Britský výrobce říká, že taková auta musí být součástí jeho nového směru, jimž bude zaměření na luxusní cestovní vozy, namísto sportovně zaměřených modelů.

Člen představenstva Bentley zodpovědný za technický vývoj, Werner Tietz, v rozhovoru pro Autocar řekl, že se společnost odkloní od záměru vyrábět sportovní vozy. Raději se zaměří na vývoj nových cestovních GT a dalších velkých modelů, mezi něž by mělo spadat i druhé větší SUV. Důvodem jsou americké a čínské trhy, které jsou velkým luxusním SUV otevřené.

Zatím není plánováno nic konkrétního, ale analytici a inženýři značky údajně zkoumají možné příležitosti. Tietz zároveň řekl, že Bentley chce místo obyčejných sportovních vozů nabídnout luxusní cestovní modely, z nichž se otočením přepínače stanou sportovní vozy.

Nezbývá tedy, než počkat, zda Bentley v budoucnu zveřejní další zajímavé informace. Není tomu totiž tak dávno, kdy se značka koukala na sportovní vozy a SUV z jiného úhlu. V druhé polovině roku 2017 zrušila vývoj malého SUV ve prospěch sportovního vozu.

17.4.2019 10:00| autor: Lukáš Volšický | zdroj: Motor Authority

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist