Plzeň: Poslední víkend v dubnu čeká Město Touškov Český pohár horských kol

17.04.2019 10:02

O víkendu 27. a 28. dubna se premiérově pojede v Městě Touškově Český pohár horských kol. Necelých 10 kilometrů od Plzně vznikla technicky velmi náročná trasa, která se pod místním TJ Sokol budovala roky, a to za osobního dohledu bývalého profesionálního bikera Milana Spěšného. Seriál Českého poháru připravený v touškovské rokli přináší zajímavé technické pasáže, od několikametrových skoků přes kamennou stěnu až po klopené zatáčky.

Plzeň: Poslední víkend v dubnu čeká Město Touškov Český pohár horských kol
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

To vše v unikátním prostředí uprostřed zarostlé rokle. Akci podporuje město Plzeň, tisková konference se uskutečnila v prostorách reprezentativního Sálu Luďka Pika v budově radnice.

Pořadatelé jsou připraveni přivítat okolo jednoho tisíce závodníků, jedná se zejména o dětské a juniorské kategorie. Připraveno je zázemí, program, trasa i občerstvení. „Předpokládáme zhruba 3500 lidí zahrnujících rodinné příslušníky, technické zázemí a diváky. S myšlenkou konání českého poháru jsme si pohrávali již od jara roku 2018, kdy se nám dostalo výborného hodnocení trasy od závodníků v rámci pořádaného mtb dílu v sérii PAL Cup, kde jsme letos pořadatelem již devátým rokem. Za uplynulých osm ročníků, dříve známých jako Becker Cup, jsme získali mnoho zkušeností a hlavně jsme po celou tu dobu pracovali na trase, která se od počátku měnila, tvarovala a s každou změnou přinášela závodníkům nové výzvy,“ uvedla za organizátory Kateřina Duchková. Na začátku vývoje cyklistiky v Městě Touškově stály děti z Cykloklubu TJ Sokol. V současné době má oddíl 20 aktivních bikerů, prohánějí se v jejich černo-oranžových neonových dresech v zarostlé rokli.

Svoji účast v závodech potvrdil i profesionální cyklista Ondřej Cink se svým týmem (KROSS RACING TEAM). Na trati potrénoval již v minulém týdnu. „Trať je super a líbí se mi natolik, že příští týden dorazím i na PAL Cup a udělám si před českým pohárem hezký tréninkový závod. Ta trať mě moc baví, je to radost na ní jezdit, tak toho maximálně využiju."  Pro závodníky, trenéry a pro všechny fanoušky jsou k dispozici stránky www.touskov.bike s informacemi týkajícími se všech tří závodů:

    21. 4. 2019 Závod PAL Cup aneb zkouška na Český pohár
    27. - 28. 4. 2019 Závod Českého poháru MTB XCO
    24. 5. 2019 dětský cyklozávod a závod koloběhu v Městě Touškově


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…