Divadelní noviny Aktuální vydání 8/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

8/2024

ročník 33
16. 4. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Zprávy

    Výstava Book Me se zaměří na práci s publikem

    Výstava odborné literatury Book Me, kterou už posedmé pořádá Nakladatelství AMU, se v letošním roce zaměří na oblast hudby, divadla, filmu, tance a fotografie. Přes 300 aktuálních českých i zahraničních odborných titulů od desítek nakladatelů najdou návštěvníci mezi 27. a 30. dubnem v prostorách Kampusu Hybernská. Rozšířená nabídka letos čeká zájemce o výzkum publika a práci s ním. Na podobě výstavy a doprovodném programu výstavy se podílejí studenti všech fakult AMU a na odborné části programu spolupracuje Kancelář Kreativní Evropy.

    Výstavu zahájí v sobotu 27. dubna v 19 hodin komponovaný hudební program. Po úvodním slově výstavu otevřou zvukoprostorovými intervencemi studenti AMU pod vedením Jana Trojana. Následovat bude první možnost prohlédnout si vystavené knihy a malé občerstvení. Poté bude výstava otevřena každý den od 28. do 30. 4. mezi 11:00 a 20:30.

    Doprovodný program pokračuje v pondělí 29. dubna, kdy je připraven seminář Evropské příležitosti pro nakladatele a překladatele od 13 hodin a následně od 18 hodin prezentace studentských projektů, které se věnují práci s publikem a jeho výzkumu. Večer pak následuje ve 20:30 projekce filmu Každý mladý muž (Pavel Juráček, 1965) s úvodním slovem Jana Bernarda, filmového teoretika a pedagoga FAMU, který současně představí novou knihu Václav Havel a film z produkce Národního filmového archivu.

    Každoročně je architektonické řešení výstavního prostoru navržené přímo pro Book Me. Letos vizuální podobu výstavy připravují studenti scénografie z katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Výstavu doplní instalace studentky FAMU reflektující vztah čtenáře a knihy. Pořadatelem výstavy je Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze, doprovodný program připravuje ve spolupráci s Kanceláří Kreativní Evropy. Dovoz zahraniční literatury zajišťuje společnost Kuba Libri.

    Výstava je po celou dobu konání prodejní. Podrobnější informace k programu, zúčastněným nakladatelům a vystaveným knihám je možné najít na webu výstavy a na Facebooku.

    • Autor:
    • Publikováno: 17. dubna 2019

    Komentáře k článku: Výstava Book Me se zaměří na práci s publikem

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,