Akce Jehla v Plzni! Strážníci sbírali odpad po narkomanech - FOTKY

17.04.2019 13:42

Strážníci v Plzni se zapojili do dalšího ročníku speciální Akce Jehla. Po městě sbírali odpad po narkomanech. Od injekčních stříkaček čistili dětská hřiště i další lokality.

akce jehla 2
akce jehla 2akce jehla 3akce jehla 5akce jehla 4akce jehla 6akce jehla

Také plzeňská městská policie se zapojila v letošním roce do speciální Akce Jehla. Tu původně vyhlásila pražská městská policie a letos už proběhl 5. ročník.

Do sběru použitého infekčního odpadu po narkomanech se zapojilo 35 městských a obecních policií. Strážníci očistili svá města od 850 kusů použitých jehel a stříkaček.

Přes 480 strážníků a asistentů prevence kriminality se ve 35 městech zaměřilo na dětská hřiště a pískoviště, nepřehledná a málo frekventovaná místa, parky a odpočinkové zóny, v metropoli pak ještě na okolí stanic metra a ventilačních šachet. Přestože sběr infekčního materiálu po narkomanech je součástí jejich každodenní práce, velký smysl mají i tato cílená opatření.

"V Plzni bylo při této akci letos nalezeno 14 kusů infekčního materiálu. I v našem městě strážníci pravidelně kontrolují lokality, kde je větší výskyt narkomanů a tím pádem častější nález injekčních stříkaček a jehel. Ty jsou následně sebrány a uloženy do speciální sběrné nádoby, poté odvezeny k odborné likvidaci," říká Veronika Kuchynková z městské policie.

Pokud použitou jehlu naleznete, rozhodně není vhodné ji zvedat nebo s ní jakkoliv manipulovat. Prostřednictvím tísňové linky 156 přivolejte městskou policii. Strážníci jsou vybaveni ochrannými pomůckami a speciálními boxy na infekční odpad. Zajistí jeho odborný sběr i následnou likvidaci.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24