Sony | Taxi

Sony spustilo vlastní taxislužbu. Není to další Uber, podobá se spíš českému Liftagu

Nejen fotoaparát, herní konzoli nebo televizi si můžete pořídit od japonského výrobce Sony. V zemi vycházejícího slunce si nově pod jeho značkou můžete chytit i taxi. Společnost spustila ve spolupráci s pěti japonskými taxi firmami novou službu nazvanou S.Ride, která se podobá českému Liftagu.

Sdílená jízda typu Uber nebo Taxify je v Japonsku zakázaná. Sony tak vytvořilo platformu, jak si lidé mohou přes aplikaci objednat klasické taxi s řidičem vybaveným licencí a od renomované firmy. Souvisí s tím písmeno S v názvu firmy, které neodkazuje na Sony, ale na „simple“, „smart“ a „speedy“.

Sony v názvu nefiguruje také proto, že kvůli projektu vytvořili společný joint venture mateřská Sony Corporation, Sony Payment Services a zmíněných pět japonských taxi společností. Firmy spolupracují pod pracovním názvem Minna no Taxi (Taxi všech).

Podle agentury Bloomberg byl projekt oznámený již v únoru. Sony tehdy uvedlo, že vyvíjí algoritmus, který dokáže předvídat poptávku po jízdách během dne a podle toho kontaktovat řidiče. Tuto funkci by aplikace měla dostat časem, zatím nic nadstandardního nenabízí.

Funguje také aktuálně jen v Tokiu a časem se rozšíří do dalších měst. Mimo Japonsko S.Ride expanzi neplánuje, není však vyloučeno, že časem názor změní. Bude záležet, jak se uvede, ze strany Uberu přeci jen konkurence existuje - firma v zemi operuje právě ve spolupráci s klasickými taxislužbami.

Váš názor Další článek: Do zemské atmosféry vstoupil objekt z jiné planetární soustavy. Vědci našli první mezihvězdný meteor

Témata článku: , , , , , , , , ,