Colours of Ostrava – hudba, divadlo i diskuzní fórum

17/4 2019

Letošní již 18. ročník hudebního festivalu Colours of Ostrava nabídne 130 kapel, které vystoupí během čtyř dnů v Dolní oblasti Vítkovice.

Colours of Ostrava – hudba, divadlo i diskuzní fórum

Primátor Tomáš Macura a ředitelka festivalu Zlata Holušová na tiskové konferenci. Foto: René Stejskal

Festival Colours of Ostrava se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovice ve dnech 17. až 20. července. „Těší mě, že festival má stále větší věhlas. Za poslední dva měsíce jsem se setkal s deseti velvyslanci. Každý z nich o festivalu věděl, v debatě jej zmiňoval a všichni se na letošní Colours chystají,“ pousmál se primátor Tomáš Macura. „Ostrava je dlouhodobým podporovatelem festivalu, a protože se jedná o víceleté granty, festival má díky tomu dlouholetou finanční jistotu.“ dodal primátor Macura.

„Deset let jsme se snažili získat skupinu The Cure. Letos se nám to podařilo a bude to velký hudební svátek.  Splněným snem je i Florence Welch se skupinou The Machine,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová. Sama se těší na téměř 80letou  zpěvačku Calypso Rose z Trinidadu a Tobaga, která oplývá i ve vysokém věku neuvěřitelnou energií. „Dáváme akcent i na místní kapely, letos zahrají Buty, Kryštof nebo David Stypka,“ připomenula Holušová. Výjimečné zážitky slibují i další kapely. Na festivalových podiích se jich představí 130 a budou reprezentovat 37 zemí.  

K festivalu patří i divadlo. Letos se představí pět divadelních projektů, přičemž některé budu spojené s tancem nebo a hudbou. One Human Show si připravila Simona Babčáková.

Počtvrté bude součástí festivalu mezinárodní diskuzní fórum Meltingpot. Zaměří se na vědu, na kvantovou fyziku a hlavní osobností bude americký kontroverzní vědec a umělec Joe Davis. Besedovat budou i novináři Ingrid Formanek, Jim Clancy, kritik digitální revoluce Andrew Keen, izraelský spisovatel Tuvia Tenenbom, filozof Alain de Benoist a další.

Vstupenky na festival mohou zájemci zakoupit v e-shopu na stránkách www.colours.cz a v sítích GoOut a Ticketportal.