Mitsubishi Outlander PHEV slaví 200 000 prodaných aut

Společnost Mitsubishi oznámila, že globální prodeje celosvětově prvního plug-in hybridního SUV Mitsubishi Outlander PHEV, uvedeného na trh v roce 2013, překonaly důležitý milník 200 000 vozidel.

V prosinci 2018 se Mitsubishi Outlander PHEV stal globálně nejprodávanějším plug-in hybridním vozem světa. V letech 2015-2018 se jednalo o nejlépe prodávaným plug-in hybrid v Evropě. V ČR je Outlander PHEV za období leden – březen 2019 společně s Mini Countryman nejprodávanější plug-in hybridní vůz na trhu.
foto: Mitsubishi

Mitsubishi Outlander PHEV je technologickou vlajkovou lodí společnosti Mitsubishi a jeho úspěchy podle Mitsubishi „jen dokládají vysoký zájem zákazníků o elektrifikované vozy v časech, kdy je automobilový průmysl podroben zásadním technologickým změnám“.

Outlander PHEV byl od své premiéry v Japonsku postupně uveden na trhy více než 50 zemí celého světa. Koncem prosince 2018 se stal celosvětově nejprodávanějším plug-in hybridním vozem světa.

Zároveň byl čtyři roky po sobě (2015-2018) nejlépe prodávaným plug-in hybridem Evropy, což těsně souvisí s jeho postupným vývojem, skvělým konstrukčním řešením a technologickými inovacemi.

Outlander PHEV byl podle tiskové zprávy „vyvinut na základě čistého elektromobilu a disponuje jedinečnou architekturou zahrnující přední elektromotor, zadní elektromotor a konstrukci bez převodovky“. Zákazníkům dokáže nabídnout vysokou energetickou účinnost a požitek ze zcela hladké jízdy.

Outlander PHEV v posledních šesti letech posbíral po celém světě nejrůznější ocenění, jako např. „Nejlepší plug-in hybrid roku 2019“ od britského magazínu Company Car and Van, „Zelené SUV roku 2019“ od amerického magazínu Green Car Journal nebo „Japonské Auto roku 2013-2014, kategorie inovací“ společně s oceněním „Technologie roku 2014 RJC“ (úplný seznam ocenění je uveden v přiloženém dokumentu).

Outlander PHEV v nejnovějším provedení modelového roku 2019 přináší nižší emise CO2 na úrovni 40 g/km (korelovaná hodnota podle NEDC) / 46 g/km (podle WLTP) a spotřebu paliva na úrovni 1,8 l/100 km (korelovaná hodnota podle NEDC) / 2,0 l/100 km (podle WLTP) a dojezd bez emisí až 54 km (korelovaná hodnota podle NEDC) / 45 km (podle WLTP).

Outlander PHEV v modelovém provedení 2019 nabízí vylepšené hnací ústrojí a mechanická vylepšení, včetně nového ultra hospodárného benzínového motoru 2,4 litru. Z dalších vylepšení jmenujme například zvýšenou kapacitu baterie (+15 %), vyšší výkon baterie (+10 %) a výkon zadního elektromotoru (+17 %), lepší jízdní dynamiku a více jízdních režimů (vč. režimů Sport a Snow).

tisková zpráva

30 Comments on “Mitsubishi Outlander PHEV slaví 200 000 prodaných aut”

            1. Si přečtete nějaké recenze elektromobilů zde třeba LEAF2
              Si přečtete nějaké recenze elektromobilů zde třeba LEAF2 dojezd 380 Km v praxi kolem 200 Km na dálnici i 180 Km.

              Jako možná to není na polovině, ale na druhou stranu spalováci také neberou 2x tolik . Myslím že ty rozdíly jsou vyvážené.

              Jedině spotřeba elektromobilu může být hodně promměná víc jak u spalováku, nebo hybridu.

                1. Myslel jsem to tak že po pár letech je ta polovina jak
                  Myslel jsem to tak že po pár letech je ta polovina jak vyšitá z udávaného dojezdu.

                  Memyslel jsem že za pár let najedete polovinu než u nového to by bylo hodně špatné.

                  Mě se třeba u MIEVA R2015 zkrátil dojezd po najetých 50tis Km z 120 na 90 Km tj asi o 25%. Ale kapacita baterky šla z 43 Ah na 40 Ah tj jen asi o 7% dolů což nějak nechápu. Nyní mám auto v servisu nahrají nejnovější SW BMS a udělají skutečný test baterie, kde ji plně nabijí a vybíjí. Jsem zvědal co zjistí.

                  Jako by to auto prostě žralo o 20% víc, než když bylo nové.
                  Nebo to je jednotkou mezi volantem a pedálem akcelerátoru?

            1. Pěkný, sem myslel že prius této starší generace má nimh
              Pěkný, sem myslel že prius této starší generace má nimh články.

              Je otázka kolik to auto ujelo na elektřinu tj. jak často nabíjelo to jsem tam nenašel.

              orientačně pokud by ujelo polovinu tj . 125 tis. což asi je tak reálné maximum tak to máme 125000/18 Km = 7000 nabíjecích cyklů? To je dost jestli to opravdu vydrží tak dobrý

              Jám mám v Niru 25 Ah články zde jsou 21,5 a místo 56 jich tam mám 96. Takže to je o trochu o něčem jiném nebudou tak namáhané na cyklování.

    1. Máme ho v rodině.
      Průměrná spotřeba je kolem 2,5l, teď

      Máme ho v rodině.
      Průměrná spotřeba je kolem 2,5l, teď s příchodem teplé poloviny roku to jde v klidu pod 2l.
      Je to jen o tom, jak se to auto využíva.
      Tohle auto si nepořídí nikdo, kdo chce jezdit, dálky. Ale ten co jezdí denně do 50km a a třeba jen 1-2x týdně 100-200km trasy, se na tu spotřebu dostane.
      Je to jako s dieselem, ten si taky nebudu kupovat na městské a příměstské ježdění.

      1. Přesně ho používáte na co je určené, také sem ho
        Přesně ho používáte na co je určené, také sem ho chtěl ,ale zarazila mě efektivita když se vybije baterka protože podle mě seriový hybrid je štatně jsou tam velké ztráty.

        Sem slyšel že s vybitou baterkou to bere až 8 litrů po dálnici je to pravda?

        1. Ano, s vybitou baterii ve 130 km/h GPS na dalnici se
          Ano, s vybitou baterii ve 130 km/h GPS na dalnici se průměrná pohybuje kolem 7,5-8,0 l.
          Je to prostě velká krabice, ale stačí zpomalit na 110-120km/h a je to znát.
          Na okreskách je to pak o něčem jiném. HK-Brno se dá v zimě za 4,5l (s vybitou baterii), v létě vklidu pod 4,0l. Ale je potřeba naučit se s tím jezdit a platí to víc než u toyoty.

          Problém bych ani tak neviděl v samotné koncepci seriového hybridu, stačí se kouknout za kolik jezdí nová Honda CR-V hybrid. Ta je efektivnější, než podobně velká RAV4, přitom má o fous menší kapacitu baterie (1,0 vs. 1,39kwh)
          U PHEV je problém v tom 2,0l MIVEC, který byl vždy dost žravý a na takhle těžké auto je i celkem slabý. Při 100km/h v plném obsazení stačí mírné stoupání a motor už jen pohání auto a přestává dobíjet baterii. Věřím, že nová 2,4l s Atkinsonem bude znatelně lepší. Ale nejel sem s ní , tak nevím do jaké míry to bude platit. Zkušenost mám jen s 2014 a 2016.

          1. Právě já jel teď trasu Liberec Brno na zimních gumách s
            Právě já jel teď trasu Liberec Brno na zimních gumách s Nirem PHEV a prázdným nákladním vlekem bez plachty bez dobíjení po cestě za 4,2 l/100Km a to to je o 100 Km dál. Pak jsem bez nabíjení pokračoval Znojmo tam naložil 250 Kg těžkou čtyřkolku co čuměla přes střechu auta a jel zpět na Jihlavu po D1 na Prahu a D10 zpět na Liberec po dálnici jsem jel s tou soupravou 110-130 .

            A celková spotřeba na trase 650 Km bez nabíjení s tím vlekem byla 5,5 , ale je fakt že Niro je menší važí o 100 Kg míň,ale hladvně má jen 1,6 s atkinsonovým cyklem učinnost 40%

            Teď na letních jsem jel Liberec -Praha za 2,2 l a to jsem to docela valil i přes omezení jsem byl v Praze za 50 minut.
            Zpět do kopců to šlo na 2,7.

      2. Pro lidi kteří dojíždí ze vzdálenosti třeba 100 km od
        Pro lidi kteří dojíždí ze vzdálenosti třeba 100 km od Prahy po dálnici a celý den jezdí po Praze smysl taky dává, ale spotřeba bude kolem 4 litrů. Samozřejmě taky je rozdíl jestli někdo pravidelně dobíjí a nebo jestli na to kašle nebo nemá čas mimo domov stát hodinu až dvě na nabíječce.

            1. Když mi ani nejseš na mojí otázku schopnej vysvětlit v
              Když mi ani nejseš na mojí otázku schopnej vysvětlit v čem je ten „nejvýhodnější“ SUV lepší než Toyota a místo toho máš akorát potřebu urážet, tak bych tě šacoval velkýho pitomce. Ty to prostě nevíš a jen plácáš svoje dojmy. :)))

Napsat komentář