„Brouzdaliště a dětský bazének kompletně opravíme, musíme vyměnit všechny bazénové technologie, dojde k výměně povrchu bazénů a dalším nezbytným úpravám,“ vysvětlil starosta města Jan Bureš.

Podle jeho dalších slov se ale současná podoba těchto prostor pro děti měnit nebude.

„Neuvažujeme zatím o žádné změně nebo nějakých nových hracích prvcích a tak podobně. Opravy se týkají hlavně technologického zázemí,“ pokračoval dále starosta s tím, že v plánu zatím není ani výměna nebo rekonstrukce toboganu u velkého bazénu, který byl na ostrovském koupališti instalován před mnoha lety mezi prvními v Karlovarském kraji.

„Rekonstrukce se bude zatím týkat opravdu jen dvou menších bazénů. I tak byly náklady odhadovány na patnáct milionů čtyři sta tisíc korun. Ve výběrovém řízení se nám podařilo cenu o sedm set tisíc snížit,“ doplnil Jan Bureš.

Stavební práce na koupališti v Ostrově začnou ale až v září, neboť by se realizace zejména výměny technologií před touto plaveckou sezonou nestihla. Předpokládaný konec úprav je pak plánován na jaro 2020, tak aby mohla bez problémů proběhnout i další sezona.

„Musíme stavební práce ukončit s dostatečným předstihem před sezonou, neboť bude třeba ještě zasít novou trávu, která musí vyrůst, aby nám návštěvníci plovárny nechodili v hlíně,“ dodal na závěr Jan Bureš.

Město Rotava chce mít klid v ulicích a na sídlištích. Získávání bytů zpět má zastavit migraci sociálně slabých.
Rotava chce zastavit migraci sociálně slabých, skupuje byty zpět v exekucích