Hlavní obsah

Místo luxusního apartmá jen kajuta bez oken? Na co si dát pozor při koupi dovolené na zaoceánském parníku

Rozhovor s novinářem a cestovatelem Josefem Koukolíčkem o dovolené na zaoceánském parníku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Místo hotelu zaoceánský parník. Zní to jako dokonalá dovolená plná romantiky. Na co si dát pozor, aby tomu tak skutečně bylo?

Článek

Pár dní nebo i týdnů strávených na zaoceánském parníku může znamenat krásnou dovolenou. Při jejím výběru je však třeba si dávat pozor, co doopravdy kupujete. Důležité je koukat nejen na cenu, ale především na to, co za ni cestovní kancelář nabízí.

„Nejlevnější je kajuta bez oken, která má velikost nějakých dvanáct čtverečních metrů. Na druhou stranu jsou tam pak luxusní suity, které mají padesát až sto metrů, ale samozřejmě jsou cenově mnohonásobně jinde,” varuje novinář a cestovatel Josef Koukolíček před lákavými fotkami v katalozích, které pak mohou vyústit ve zcela odlišnou realitu.

Záleží tak na každém, zda chce svou kajutu jen k přespávání a celé dny trávit buď v přístavních městech, nebo jinde na lodi. Zaoceánský parník totiž není jen obyčejným plavidlem. Zpravidla nabízí širokou škálu kulturního vyžití v divadlech, kinech nebo třeba karaoke barech. Zajít můžete také do kasina, do různých restaurací, navštívit nespočet obchodů nebo si zasportovat na běžeckém oválu, v posilovně, bazénu či na golfovém hřišti.

Vyrážet za dobrodružstvím na širé vodě nemusíte až za oceán, cestovní kanceláře nabízejí i plavby ve Středozemním moři nebo do Skandinávie. Další rady a tipy přináší novinář a cestovatel Josef Koukolíček v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který můžete sledovat každý všední den od 7 hodin na Televizi Seznam. Zde je návod k jejímu naladění.

Reklama

Související témata:

Doporučované