Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pozvánka na přednášku o vynálezci J.Sousedíkovi

Josef Sousedík, slavné jméno naší historie byl autorem více než dvou stovek světově platných patentů a patentových vyhlášek, sestrojil první československý hybridní automobil. Více se o něm dozvíte ve středu 24. dubna, kdy se klubovém domě Autoklubu ČR koná přednáška Jiřího Kohutky.

Vsetínský podnikatel a vynálezce Josef Sousedík otevřel svoji první dílnu na výrobu elektrických strojů přesně před sto lety. V roce 1921 přihlásil svůj první patent – automatický spouštěč. Dílna se rychle rozrostla na továrenský provoz, Josef Sousedík tady v roce 1927 sestrojil svůj první elektromobil s hybridním pohonem. Vůz byl postaven na podvozku Tatry 57, dosahoval rychlosti 70 km/h. Svými nadčasovými vynálezy předběhl dobu, zaměřoval se již tehdy třeba na úspornější elektrické motory.

Beseda o vynálezci Josefu Sousedíkovi se koná v salonku Grand Prix klubového domu Autoklubu ČR, Opletalova 29, Praha 1 (naproti hlavnímu nádraží). Těšíme se na vás ve středu 24. dubna 2019 od 16.00 hodin! Po dobu akce bude otevřena restaurace Autoklubu.

Přihlaste se zde https://www.autoklub.cz/podnik/josef-sousedik-rikali-mu-edison-z-moravy/

Autoklub
ČR 17.4.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar