TOPlist

Nová aktualizace pro Samsung Galaxy S10 přidává Noční režim

Samsung při únorové premiéře modelové řady Galaxy S10 (recenze) lákal na speciální Noční režim (Super Night Shot mode), který měl při focení z ruky pořizovat v časovém rozmezí 2 až 3 vteřin 7 snímků s různou expozicí (při použití stativu jich měl pořídit až 17 v rozmezí 30 až 40 vteřin).

Tento režim sice v Galaxy S10 najdete od zahájení prodeje, ale zatím příliš nefunguje. Super Night Shot je totiž součástí scén, které automaticky detekuje software (Optimalizátor scény). A ten jej bohužel detekuje pouze při focení ve velmi špatném světle, takže pokud se rozhodnete, že chcete tento mód použít i při jiném typu scény, jednoduše máte smůlu (více jsme o tom psali v tomto článku, kde najdete i testovací fotografie).

Samsung Galaxy S10+ test fotoaparátu
Samsung Galaxy S10+ nabízí tři fotoaparáty

Super Noční režim jako samostatný režim focení

Já sám jsem očekával, že tento režim, podobně jako u Huawei, bude mít samostatnou položku v módech focení. Tady byste jej ale hledali marně, ale vypadá to, že se blýská na lepší časy. Samsung zřejmě vyslyšel volání uživatelů a v průběhu dubna nebo května vydá novou softwarovou aktualizaci, která by Super Noční režim zpřístupnila jako samostatnou položku v režimech focení. Třikrát hurá!

Informace o chystané aktualizaci zveřejnil leaker Ice universe, který má k zákulisním informacím Samsungu velmi blízko a ve většině případů se jeho zprávy potvrdí. Update má rovněž vylepšit algoritmus fotoaparátu, díky čemuž bychom se měli dočkat ještě lepší kvality snímků.

Aktualizováno 20. dubna v 19:00: Samsung dnes podle očekávání uvolnil novou aktualizaci, která mimo jiné přidává podporu nočního režimu. Update už je dostupný i pro telefony z oficiální české distribuce. Velikost aktualizačního OTA balíčku je 205 MB. Během večera režim otestujeme a porovnáme jej s nočním režimem u Huawei P30 Pro. Výsledky zveřejníme zítra v samostatném článku.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku