Pozdrav orgánům

Featured Image

Bylo nebylo. Stalo se v Kocourkově 3.3.2019. Jezdím pravidelně, už několik let stejnou trasu. Každou sobotu, okolo 8 večerní, začíná v Praze 4 a končí v jedné zapadlé vísce u Písku. Že mám souputnika jsem si všiml již na Jižní spojce.

Předpokládal jsem že někomu vyhovuje moje tempo 50-60 a chce se za mnou vyvézt z města. Jen by mi nemusel jet nalepený na autě. Myší díra na Barrandovském mostě a nájezd na Strakonickou. Stále ho mám v kufru. Zavrhuji všechny myslitelné scénáře, proč to dělá,
zvolňuji postupně až na 35-40 a čekám, kdy se odpoutá. Jede si stále svojí a mě dochází, že to není náhoda.

V druhém měřeném úseku s omezením na 50 zrychluji podle možností auta (1.6 55 kW, moc to nedá) až někam ke 100. Přívěsek se drží. Cukrák stoupáme šnečím tempem 40-50, stále drží.

No dobře, je tma, klidný provoz, já mám slabé auto s vymláceným podvozkem a u sebe pana Glocka. Přívěsek se drží 20-40 m za mnou, podle světel GOLF 4 generace. Odhlašuji se telefonicky v cíli cesty, aby neplašili že nebudu v obvyklý čas. Nesděluji důvod, netřeba plašit blízké.

Druhý tel je kamarádovi, o kterém vím, že ho ta situace nepřekvapí a že pokud se cokoliv stane, bude jednat rázně a racionálně.

Dálnice D4. Končí u Příbrami. Provoz skoro nulový, přívěsek mám stále na šesté hodině. Střídám tempo, drží se, dvakrát se zařadím těsně před předjížděné auto, reaguje nelogicky a silou se cpe za mě, za což si oba vysloužíme trubku od chudáka co nic netuší. Nedává mi to smysl.

Sjíždím na Sedlčany a projedu skrze Dubenec. Na konci dálnice se vracím na hlavní. Není jediný logický důvod tudy projet- po dostavbě kusu dálnice je to jen místní spojka podél dálnice. Přívěsek jede poctivě za mnou.

Hned za lesem je čerpací stanice. Euro-cosi. Sjíždím a zastavuji u stojanu. Přívěsek projíždí ob stojan, zvolní. Model auta GOLF 4 potvrzen, světle modrá metalíza a celkově zubožený stav. Výfuk visí na červené lepicí pásce, u motoru nepoznám zda benzin či nafta, podle zvuku už mu moc života nezbývá.

Chytám RZ – 7AK 1657. Projede, zastaví za stojany, couvne na odstavnou plochu a zhasne světla. Čeká? Natankuji plnou, dojdu zaplatit a mezitím na telefonu lovím na webu ČKP – auto memá povinné ručení. Tedy buď smažky a nebo fízli. Hlásím RZ kamarádovi na telefonu a spouštím první akci.

Vyjedu od stojanu, stočím se k výjezdu z benzinky. Za mnou se objeví světla, přívěsek se rozjel hned. V nejužším místě výjezdu zastavuji našikmo, aby nemohl projet a otevírám dveře. Vystoupit nestihnu, Přívěsek se s malým zaváháním protáhne přes obrubník a mizí. Rozjedu se také, světla přívěsku jsou už v protějším úvoze. Nejedu nijak rychle, přesto se nechá dojet a všemožně mi uhýbá a zpomaluje, abych šel před něj. Když nás vezme několik aut, dojde mu že nepředjedu a s blinkrem zajede na krajnici. Objedu ho, hned se znovu zapojuje a pověsí se za mě.

Došly mi nápady co dál. Před námi je Písek. Plánuji zajet na první nonstop čerpačku a počkat – hoďku či dvě, co to s ním udělá. Jedu běžných 80-100, on za mnou, až na sjezd do Písku. Tam mu provádím poslední kousek. Sjezd jedu tak rychle jak si troufnu a půl autem přes čáru, na konci naznačím levou a pravou beru až na poslední chvíli. Dá mu to práci, ale strhne to za mnou. Do Písku jedeme spolu, před nekulatým kruhákem mě předjede, pustí varovné blinkry a mizí. End of story.

Já si dal kruhák 2x dokola a rozjel jsem se zpátky. Nad Pískem u křížení na Nové hospody je benzínka a je vidět kdo kam jede, či stojí. Hodinu se nic divného neděje. Rozjedu se směrem zpět Praha, pak zase zpátky, a skrze vesničky a polňačky dorazím do cíle. Sám.

Nic dalšího už se nestalo.

Skrze své nevelké možnosti si prověřuji RZ. Ze dvou míst slyším to samé – bacha, fízli. Jsem běžný člověk, nejedu v žádné černotě, pokud tedy už není nelegální nesouhlasit se státem v míře obvyklé na tomto webu.

Naprosto netuším, proč bych měl být v zájmové oblasti téhle firmy.

Navíc, na těch 90 km se ten v autě všemožně snažil, abych si ho všiml. Předpokládám, že sledování by vypadalo jinak. Jediné vysvětlení, které není naprostá fantasmagorie. Totiž že zkouší vyvolat reakci. Čekají komu zavolám, koho se budu ptát? Zkouší těsnost své firmy a nebo jsem v náhodném spojení s někým, kdo je zajímá ?

Protože tenhle web je najisto pečlivě monitorován, ptám se tedy takto – formou jakéhosi otevřeného dopisu: kluci, máte na mě něco?

Pokud ano, stavte se. Víte kde pracuji i kde bydlím. Proberem to v klidu u kafe.

 


17.04.2019 FC

12345 (231x známkováno, průměr: 1,39 z 5)
35 737x přečteno
Updatováno: 17.4.2019 — 22:18
D-FENS © 2017