Ford Mustang je stále nejprodávanějším sportovním kupé na světě

Přestože zájem na domácím trhu upadá, Mustangu se stále daří.
ford_mustang_bullitt_26-1100x618.jpg Zdroj: Ford

Přesně před pětapadesáti lety byl na autosalonu v New Yorku 1964 představený sportovní vůz, kterému nejvyšší manažeři Fordu nedávali moc nadějí. Opak byl pravdou a z Mustangu se během několika měsíců stal obrovský prodejní hit. Letos, v roce 2019, se podobný úspěch opakuje, protože Mustang je stále nejprodávanějším sportovním kupé na světě.

Tento titul si drží už čtvrtým rokem a největší zásluhu na tom má současná generace, která byla uvedená na trh v roce 2015. Jim Farley, ředitel Fordu pro světové trhy, si úspěšnost modelu vysvětluje: „Nic nevystihne svobodu tak dobře, jako vítr ve vlasech a zážitek z řízení Mustangu. Není nic lepšího, než řev motoru V8 na jaře. Není divu, že je to nejoblíbenější sportovní kupé na světě.“

Po dlouhá desetiletí se Mustang prodával pouze na území Spojených států amerických, ale s uvedením nejnovější generace se dostal i na globální trh, který ho přijal velmi pozitivně. V roce 2018 se na celém světě prodalo celkem 113 066 kusů, což je nepatrný nárůst oproti předchozímu roku. Podíl na tomto zlepšení má i uvedení nové verze Bullitt.

Velkou část prodejů navíc tvoří zákazníci sídlící mimo Ameriku, protože zájem na domácím trhu postupně upadá. Zatímco se v USA v roce 2015 prodalo 122 349 kusů, v roce 2017 se prodalo pouze 81 866 Mustangů – to je nejhorší prodejní výsledek za celé desetiletí.

Ke zlepšení by mohl přispět nově uvedený model Mustang High Performance Package, který je vylepšenou základní verzí s motorem EcoBoost. Zákazníky chce zaujmout posílenou hnací jednotkou a podvozkovými úpravami převzatými z vrcholného Mustangu GT.

18.4.2019 9:00| autor: Lukáš Volšický | zdroj: Motor1
Více o tématu: FordFord Mustangřízení

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist