Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolaps na D8: Dálnice bude přes léto tragická

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Dálnici D8 v úseku od 83. po 94. kilometr čeká od května do srpna oprava. Dopravní omezení v obou směrech potrvají od 13. května do 18. srpna. Policisté očekávají komplikace. Zvlášť o letních prázdninách se mohou tvořit dlouhé kolony. ČTK to řekl vedoucí dopravní policie krajské policie v Ústí nad Labem Jiří Ušák.

Opravy vyjdou na 103,4 milionu korun. "Předmětem opravy je výměna krytu asfaltobetonové vozovky včetně lokální sanace podkladních vrstev. Na mostech pak bude vyměněna obrusná vrstva, dojde k opravě a seřízení stávajících závěrů, výměně poškozených částí a lokálním opravám konstrukce závěrů," sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Dnes na D8 Km 70 ve směru na Prahu došlo k další srážce s technikou ŘSD. Do vozíku s výstražnou světelnou šipkou narazil kamion. Řidič kamionu se přiznal, že během řízení usnul. Nehoda je bez zranění. pic.twitter.com/XlmuOvAdGG

— ŘSD (@RSD_oficialni) 17. dubna 2019

Dopravní situaci v době oprav může podle policistů zkomplikovat fakt, že krizové objízdné trasy pro dálnici D8 v Ústeckém kraji nejsou dodnes přesně stanoveny. Řidičům to působí podle Ušáka mnohdy velké potíže, navigace je bude navádět zpět na uzavřenou dálnici. Policie chce na dálnici nasadit více hlídek na motocyklech, aby se mohly k případným komplikacím rychleji dostat.

"Problém bude i s objízdnými trasami, protože kamiony vzhledem k tonáži nesmí ani přes Cínovec ani přes Petrovice," sdělila ČTK Radka Tvrzníková z dálniční policie v Řehlovicích. Právě v tomto směru policie odklání provoz při vážných nehodách. "Nákladní automobily tak zůstanou na dálnici stát, anebo by musely jet větším okruhem až někam na Cheb nebo na Šebík," řekla Tvrzníková.

Opravy se dotknou i tunelů. "V jednom tunelu byl požár a ve druhém se stala těžká nehoda," uvedl vedoucí krajské dopravní policie.

Stavební práce a uzavírky budou rozděleny do etap. V pravém směru začnou od 12. května silničáři rozmisťovat dopravní značení, uzavírka pak potrvá od 13. května do 16. června. V opačném směru skončí 18. srpna.

"Provoz bude stažen do obousměrného v protisměru, jeden pruh na Německo a jeden na Prahu. Uzavírka je včetně čtyř kilometrů na dálnici A17. V Německu se auta budou vracet do svého jízdního pruhu na 5. kilometru dálnice," uvedla Tvrzníková. Posledním možným sjezdem z dálnice bude EXIT 87 u Petrovic.

Témata:  dálnice D8 Ústecký kraj doprava dálnice

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy