Filmové premiéry: Děsivý přízrak a evakuace z obléhaného Leningradu
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Děsivý přízrak a evakuace z obléhaného Leningradu

18. 4. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, legrační a roztomilá postava dobrodružného snímku, záchranná výprava jedné berušky, mravence a pavouka, dvaadvacetiletý Thomas bojující se závislostí na heroinu v katolickém rehabilitačním centru a evakuační člun na cestě z obléhaného Leningradu. Tento týden přináší 5 filmových premiér.

La Llorona: Prokletá žena
La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste… V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku… nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku.

zdroj: Vertical Entertainment

Hledá se Yetti
Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika.

Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem.

Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La.

zdroj: Vertical Entertainment

Mrňouskové: Daleko od domova
S příchodem prvních sněhových vloček do údolí je nejvyšší čas začít shromažďovat zásoby na zimu. Jenže během této rutinní operace dojde ke katastrofě. Malá beruška nešťastnou náhodou zapadne do balíku, který je odeslán do Karibiku! Ocitá se v novém, nádherném prostředí, které ale skrývá mnohé nástrahy.

Pro její rodiče tak existuje pouze jedna cesta: dát dohromady starou partu! A tak beruška, mravenec a pavouk znovu spojí své síly a vydávají se na záchrannou výpravu na druhou stranu zeměkoule. Čeká je nový svět, nová setkání, ale i nová nebezpečí. A čas neúprosně běží…

Další dobrodružství oblíbených Mrňousků, kteří si v roce 2013 získali srdce malých i velkých diváků. První Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců získali v roce 2015 prestižní filmovou cenu César pro nejlepší animovaný film.

zdroj: Bioscop

Modlitba
Příběh dvaadvacetiletého Thomase, který se přijíždí se svou závislostí na heroinu poprat do katolického rehabilitačního centra ve francouzských Alpách, je studií (ne)dobrovolné řehole a proměny prchlivého adolescenta ve svébytnou duchovní bytost. Největšími přednostmi filmu jsou neokázalá, precizní režie, odvaha vyprávět příběh v bolestivém detailu a brilantní casting. Kahnův film je pokornou charakterovou studií i formálně čistou, tichou oslavou lidského soucitu a odhodlanosti – nenápadný, ale pronikavý a nesentimentální snímek o víře, možnostech nápravy, různých podobách závislosti a obtížné volbě mezi láskou k člověku a láskou k Bohu.

zdroj: Film Europe

Zachránit Leningrad
Září 1941. Mladý Kosťa a Nasťa, kteří jsou do sebe zamilovaní, se pod tíhou okolností ocitnou na člunu, který má odvézt lidi z obléhaného Leningradu. V noci se však člun dostává do bouře a ocitá se v nouzi. Na místo tragédie se jako první nedostávají zachránci, ale nepřátelská letadla.

zdroj: Archiv

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na La Llorona: Prokletá žena
Kam zajít na Hledá se Yetti
Kam zajít na Mrňouskové: Daleko od domova
Kam zajít na Modlitba
Kam zajít na Zachránit Leningrad

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub La Llorona: Prokletá žena
Fanklub Hledá se Yetti
Fanklub Mrňouskové: Daleko od domova
Fanklub Modlitba
Fanklub Zachránit Leningrad

Zatím bez komentáře, buďte první!