hnv murr

STOP DŘINĚ, říká Jungheinrich

Společnost Jungheinrich představila v rámci iniciativy STOP DŘINĚ kompletní řadu ručních elektrických vozíků. Manipulace s těžkými paletami je při použití mechanického vozíku fyzicky velmi náročná, naproti tomu elektrické paletové vozíky umožňují daleko rychlejší a pohodlnější práci.

 

„Zjistili jsme, že spousta zaměstnanců v logistice i výrobě stále používá mechanické paletové vozíky na každodenní tahání velmi těžkých nákladů. Myslíme si, že v současné době, kdy elektrické paleťáky startují již na 39 900 Kč, je to zbytečná dřina. Na stránkách www.stop-drine.cz nabízíme informace ke kompletní řadě ručně vedených elektrických vozíků i řadu referencí,“ říká Martin Koudelka, vedoucí marketingu společnosti Jungheinrich ČR, která má v nabídce vozíky vhodné pro každou příležitost: od denní dávky v jednotkách hodin až po těžké nasazení v non-stop provozu.

Rychlá a pohodlná práce

Příklady z praxe ukazují, že po nasazení elektrických paletových vozíků dochází k okamžité změně. Práce je rychleji hotová a obsluha není unavená, což přispívá i k vyšší bezpečnosti práce. „Dříve jsme překládali kamiony za pomocí čelního vozíku a ručního paleťáku. Překládka nyní probíhá výrazně rychleji a je pohodlnější,“ říká Jiří Kavánek, jednatel firmy K+P line.

Lepší pracovní podmínky mohou oslovit kvalitní zaměstnance

Argumentem pro elektrifikaci paletových vozíků ale zdaleka není jen výkon a efektivita. „V dnešní době, kdy je nouze o kvalitní pracovníky se jedná o zajímavý benefit, který může být pro řadu pracovníků výrazným impulzem k setrvání ve firmě. Navíc se výrazně snižuje riziko pracovních neschopností,“ doplňuje Martin Koudelka.

Různé varianty pro jakékoliv nasazení

Každý provoz je specifický, někdo potřebuje vozík na více směn denně, někdo dvakrát do týdne složí kamion a pak vozík nepoužívá. A právě v šíři portfolia elektrických paletových vozíků nastal výrazný posun oproti minulosti. Jungheinrich připravil v rámci iniciativy na webu www.stop-drine.cz ucelený přehled všech možností elektrických vozíků, kde si podle základních kritérií může vybrat vhodný vozík opravdu každý.

„Poměr cena-výkon je důležitým faktorem i při nákupu manipulační techniky. Naše nejvýkonnější stroje jsou špičkou v oboru a jsme s nimi velmi úspěšní, nicméně ne každý nutně potřebuje vysoký výkon. A právě proto jsme se vydali i cestou výroby jednodušších vozíků s menším výkonem a logicky i nižší cenou tak, aby nabízený poměr cena-výkon dával smysl i v méně náročných nasazení,“ vysvětluje Martin Koudelka.

Dostupná Li-Ion technologie

Dalším argumentem pro nahrazení ruční práce elektrickou je lithium-iontová technologie v bateriích. Lithiová baterie umožňuje mezidobíjení v jakémkoliv okamžiku a zároveň není nutné dobíjet baterii do plné kapacity. K úplnému nabití stačí pouze 1,5 hodiny a již za 30 minut je baterie nabitá na 50 % své kapacity.

„Díky těmto vlastnostem je práce s lithiovými bateriemi naprosto bezpečná a bezúdržbová. Oproti využití vozíků s olověnými bateriemi odpadá nutnost dolévání elektrolitu do článků baterie a s vozíky tak může pracovat kdokoliv bez nutnosti specifického školení na práci s bateriemi. V letošním roce navíc uvádíme na trh základní model elektrického paleťáku s lithiovou baterií, který je s cenou 39 900,- dostupný opravdu každému. Nejedná se sice o vozík pro celodenní nasazení, ale jako pomocník pro manipulaci s těžkými břemeny, nebo na nedokonalé podlaze na 1-2 hodiny čisté práce denně je naprosto dostačující,“ shrnuje výhody Pavel Králík, produktový manažer společnosti Jungheinrich.

 
Publikováno: 18. 4. 2019 | Počet přečtení: 874