Hlavní obsah

Portskému drakovi setnul Liverpool čtyři hlavy. Doma jsou úplně jiné zvíře, ocenil soupeře Klopp

Na svém stadionu Dragao, přezdívaném Dračím, fotbalisté FC Porto nepamatují takový výprask, jaký jim ve středu večer v odvetě čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů uštědřil Liverpool(1:4). „Drakovi usekli čtyři hlavy," napsal anglický bulvár. Na trávníku opět řádil hvězdný útok Mohamed Salah - Roberto Firmino (nastoupil do druhé půle) - Sadio Mané, který se podělil rovným dílem o tři góly. Čtvrtou „hlavu" setnul „Drakovi" stoper Virgil van Dijk. Hlavička stopera Edera Militaa byla jen chabou náplastí na největší domácí debakl Porta v Lize mistrů.

Fotbalisté Liverpoolu odvetu jasně ovládli

 
Článek

„Nezasloužili jsme si takový výsledek, podle mne je nespravedlivý. Už na Anfield Road jsme neměli prohrát 0:2, věřili jsme, že doma dokážeme soupeře eliminovat a přestřílet. Podle mne byla zvolená taktika správná. Jenže fotbal je nemilosrdný. Liverpool vystřelil čtyřikrát na branku a dal čtyři góly. Ten první Saného hodně zaváněl ofsajdem, video bylo proti. Přes vyřazení jsme neudělali portugalskému fotbalu ostudu a odehráli v Lize mistrů dobrou sezonu. Liverpool byl lepší, ale ne o tolik branek," litoval po utkání na tiskové konferenci kouč Porta Sérgio Conceicao.

Hodně zklamaní byli i hráči. Záložník Héctor Herrera však hledal pozitiva: „Fanoušci byli úžasní. My jsme i přes krutou prohru neztratili vítěznou mentalitu a pokud budeme takto hrát, určitě zažijeme šťastnější chvíle."

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Liverpoolský Sadio Mané (uprostřed) dává vedoucí gól v Portu.

Jeho spoluhráč ze středové řady Danilo konstatoval, že Porto si do odvety hodně věřilo. „Do zápasu jsme šli se vztyčenýma hlavama. Neměli jsme ale štěstí. I přes obrovskou snahu jsme nedosáhli na výsledek, který jsme si přáli," smutnil.

O nespravedlivém výsledku hovořil i zkušený stoper Pepe. „Výsledek je nespravedlivý, ale takové věci se ve fotbale zkrátka stávají. V naší hře a přístupu vidím mnoho pozitiv. Teď se soustředíme na domácí titul a v nové sezoně uděláme maximum, abychom se dostali dál," přál si trojnásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Virgil van Dijk a brankář Alisson Becker se radují z postupu do semifinále Ligy mistrů

Klopp po euforii už vyhlíží Messiho

„Stalo se přesně to, na co jsme se připravovali. Obrovský tlak domácích v úvodu. Porto je doma na Dragau úplně jiné zvíře než venku. Věděli jsme, že víc jak půl hodiny ho nevydrží. Firmina a Hendersona jsme šetřili na druhou půli, což se ukázalo jako prozíravé. Po změně stran už domácí nedokázali vyvinout takový tlak, začali odcházet a toho jsme využili. Přišla chvíle i těch dvou," liboval si nad správnou taktikou německý kouč. „Moc si vážíme i toho, že jsme jediný tým z loňského ročníku, který opět postoupil do semifinále," dodal.

První gól Liverpoolu zkoumal systém VAR. Z několika záběrů to vypadalo, že Sadio Mané byl v ofsajdu... „Také jsem si to v první chvíli myslel, ale ukázalo se, že nikoliv. Ten gól byl velmi důležitý. Uklidnil nás a ve druhé půli už jsme zápas plně ovládli," cituje útočníka Liverpoolu web UEFA.com.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mohamed Salah (č. 11) oslavuje svoji trefu proti Portu se spoluhráčem Trentem Alexanderem-Arnoldem.

„Byl to skutečně klíčový okamžik. Domácí měli několik nebezpečných akcí, které kluci přestáli. Na lavičce to byly nervy, ale pak už bylo jasné, že zápas zvládneme," oddechl si střídající záložník Jordan Henderson.

V semifinále čeká Liverpool Barcelona s Messim, který si smlsnul gólově na Manchesteru United. „Jsem rád, že mám několik dní, abychom se na něj připravili. Před tím nás ale čeká ještě hodně práce. Všichni se snaží Messiho zastavit, ale nikdo to zatím nezvládl. Barcelona ale není jen o Messim, má báječné mužstvo. My ovšem rovněž a finále, které nám loni nevyšlo, je náš cíl," zdůraznil Klopp.

Bývalý útočník Liverpoolu Robbie Fowler je přesvědčen, že jeho bývalý klub má velkou šanci. „Není pochyb o tom, že Barcelona je skvělý tým se skvělými hráči, ale Manchester United ukázal, že mají i slabiny. Síla liverpoolského útoku je větší než barcelonská a je tím, co dává šanci na postup," je přesvědčen Fowler.

Reklama

Související témata: