Dne 15. dubna 2019 byla vyhlášena 6. společná výzva pro předkládání mezinárodních projektů na téma „Inteligentní vodní hospodářství pro udržitelnou společnost“ v rámci iniciativy EIG CONCERT-Japan (Evropská zájmová skupina pro spolupráci s Japonskem).  Tato výzva vychází z celosvětové potřeby vyvinout pokročilé technologie a systémy využívání vody odolné vůči přírodním a společenským změnám, které jsou široce použitelné a dlouhodobě udržitelné.

Žadatelé: univerzity, výzkumná pracoviště a malé a střední podniky (MSP) z oblasti základního i průmyslového výzkumu. Konsorcium musí zahrnovat minimálně 3 projektové partnery, jednoho z Japonska, dva z různých evropských zemí. Projektům se 4 a více partnery bude věnována zvýšená pozornost. 

Finanční podpora může být až 100% uznatelných výdajů pro univerzity a výzkumné organizace, 50% pro MSP. Uznatelnými výdaji jsou výdaje na pořízení drobného majetku, materiálu pro provádění výzkumu, osobní náklady, náklady na mobilitu (pobytové a cestovní náklady). 

V rámci této výzvy bude podpořeno maximálně 5 projektů.

Návrhy projektů budou předkládány v aplikaci on-line na sekretariát  (EIG CONCERT-Japan).  Čeští žadatelé zároveň předkládají návrh projektu na MŠMT podle pokynů uvedených v textu výzvy.

Text výzvy a příručku pro žadatele naleznete zde.

Uzávěrka pro předkládání žádostí je 14. června 2019.

 

Pro více informací kontaktujte:

RNDr. Josef Janda (MŠMT) – josef.janda@msmt.cz, 234 811 188

Mgr. Jana Kolaříková (MŠMT) – Jana.Kolarikova@msmt.cz, 234 811 189