Psychedeličtí Little Big roztančili Malou sportovní halu, a to nejen hitem Skibidi

Little Big - Fléda 2017 | Foto: Marie Veselá, MonsterMusic

Ruský fenomén jménem Little Big se dostal do povědomí roce 2016, kdy světlo světa spatřila skladba Big Dick. Na hudební scéně působí sice již od roku 2013, avšak největší boom tato ruská parta zažívá až nyní. Ve vyprodané Malé sportovní hale v Praze servírovala nálož ruského ravu a roztančila kompletně celé publikum.

Tahle čtyřčlenná formace pocházející z Petrohradu se představila v České republice již po páté, tentokrát se ale jednalo o jejich největší tuzemskou show. Malou sportovní halu vyprodali během pár měsíců.

Čtěte také: VIDEO: Ruští Little Big novým singlem útočí na Gangnam Style

Chvilku po půl osmé to všechno vypuklo a na pódiu se objevil frontman kapely Ilja Prusikin i s jejich „epileptickou“ světelnou show. Již od prvních tónů songu Punk’s Not Dead bylo jasné, že publikum zobe kapele z ruky a je se opravdu na co těšit. Little Big se toho rozhodně nebáli a hned u třetího hitu Pump it vyzvali publikum ke dřepu a snad žádné triko v Malé sportovní hale nezůstalo suché.

Koncert pokračoval v opravdu vražedném tempu až do chvíle, kdy Little Big odehráli nejklidnější hitovku s názvem Love is Dead. Po něm následovala kolaborace s dalším ruským umělcem, který si říká Tatarka, a fanoušci měli chvíli čas popadnout dech a připravit se na vyvrcholení večera. Všichni pochopitelně napjatě čekali na song Skibidi, který vyšel teprve před nedávnem, a proslavil se podivnou taneční kreací.

Světelný úd na scéně

Následovaly hity jako Everyday I’m Drinking, Lollybomb nebo třeba již zmiňovaný Big Dick, kdy se na pódiu dokonce objevil obrovský světelný úd. Ke konci koncertu nejen že tančila kompletně celá hala, ale dokonce s kapelou převážná většina návštěvníků zpívala i texty. Tento večer byl jistě unikátní a kapela Little Big je jednou z těch, kterou by měl fanoušek energické muziky alespoň jednou za život vidět, protože to, co předvedla v Malé sportovní hale, se ne každé skupině povede.


Napište komentář

Tereza Šnajdrová
O Tereza Šnajdrová 111 Článků
Hudba a moje psí kamarádka jsou věci, kolem kterých se točí můj svět. V životě se snažím dělat jen věci, které mě baví a mezi to patří právě koncerty, festivaly a práce. Mezi moje nejoblíbenější umělce patří The Kooks, Enter Shikari, The Doors nebo třeba David Bowie.