QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na věci v kočárkárnách! Vloupání v Plzni přibývají

18.04.2019 12:54

Policie v Plzni momentálně řeší další případy vykradených kočárkáren v domech. Kola a další cenné věci by si lidé měli uložit na bezpečnějších místech!

Petr Vlček čeká na verdikt ohledně vazby_QAP foto (2)

Ukládat věci v kočárkárnách se zkrátka nevyplácí. Policie v Plzni aktuálně řeší další případy vloupání. A zloději berou skutečně všechno, co jim přijde pod ruku.

"V prvním případě se dosud neznámý pachatel vloupal do kočárkárny jednoho bytového domu na Slovanech. Bez zjevného poškození překonal vstupní dveře do domu, vnikl do společných prostor a za použití násilí překonal dveře do kočárkárny. Z této následně odcizil jízdní kolo za 10 tisíc korun," říká policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V dalším případě došlo ke vloupání v centru města. "Ve druhém případě se jednalo o kočárkárnu bytového domu v centru města. Neznámý zloděj vnikl bez použití násilí do domu, následně do místnosti k odkládání kočárků a odtud odcizil interiérové dveře, nová krbová kamna, dvě nové matrace, čtyři zimní pneumatiky, kombo s elektrickou kytarou a dvě televize. Svým jednáním způsobil škodu za téměř 40 tisíc korun," pokračuje policejní mluvčí.

Policie radí, aby si lidé opravdu své cenné věci uschovávali jinde, než ve společných prostorech domů. "V plzeňských městských částech, kde převažuje zástavba bytových domů, řeší jejich obyvatelé často uskladnění nejen sezónních věcí a sportovního vybavení uložením do sklepních prostor, společných prostor nebo na společné balkóny. Na místa, která mnohdy nesplňují ani ty nejzákladnější podmínky bezpečného zajištění majetku. Jako největší problém se jeví nedostatečné zajištění místnosti obyčejnými pokojovými dveřmi a nedostatečným zámkem. Obyvatelé ve společných částech domu odkládají na dlouhé měsíce cenné věci jako lyžařské vybavení nebo jízdní kola, jejichž ceny mnohdy šplhají až k několika tisícům korun," uzavítá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24