Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

D1 bude v noci na sobotu uzavřena kvůli bourání. Objížďka povede po silnicích II. třídy

Ekonomika

  15:32
VELKÁ BÍTEŠ - Dálnice D1 bude v noci na sobotu zcela uzavřená mezi exity 119 Velký Beranov a 134 Měřín kvůli bourání šířkově nevyhovujícího nadjezdu u obce Kozlov. Auta budou v obou směrech jezdit po objízdné trase od pátečních 20:00 do 10:00 v sobotu. Povede po krajských silnicích II. třídy, zejména po trase číslo 602 souběžné s dálnicí, sdělil to ve čtvrtek mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) foto: Lidové noviny

D1 na druhém kilometru uzavřela nehoda nákladního auta a dodávky se zraněním

Přípravu související s bouráním nadjezdu stavbaři zahájí už v pátek ve 14:00, auta kvůli tomu budou v tomto úseku jezdit v obou směrech jedním jízdním pruhem. Stejné omezení bude spojené s dokončováním prací od sobotního rána do pondělních 14:00.

Objízdná trasa v době úplné uzavírky dálnice povede od sjezdu na 119. kilometru D1 u Velkého Beranova po silnici II/353 na II/602. Závěrečný krátký úsek k nájezdu na 134. kilometru dálnice v Měříně povede po II/348.

Cizinec, který po D1 přes Vysočinu převážel 13 běženců, je ve vazbě

Mluvčí uvedl, že během dneška, v pátek a v pondělí očekává ŘSD v dopravě velikonoční nápor, uprostřed svátečního víkendu podle něj ale bude provoz minimální. Během uzavírky budou stavbaři bourat nadjezd na 121. kilometru dálnice, který byl postavený na konci 70. let, vede po něm silnice. „Nový nadjezd bude řidičům k dispozici do konce letošního roku,“ uvedl Studecký.

Demolice nadjezdu souvisí s rekonstrukcí tohoto úseku dálnice mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku, již ŘSD zahájilo počátkem tohoto měsíce. Zakázku za 1,888 miliardy korun bez daně dostaly firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Práce na těchto 14,7 kilometru D1 mají být hotové do listopadu 2021.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!