Dálnici D1 uzavře v noci na sobotu u Velkého Beranova bourání nadjezdu

Dálnice D1 bude v noci na sobotu zcela uzavřená mezi exity 119 Velký Beranov a 134 Měřín kvůli bourání šířkově nevyhovujícího nadjezdu u obce Kozlov. Auta budou v obou směrech jezdit po objízdné trase od pátečních 20.00 do 10.00 v sobotu. Povede po krajských silnicích II. třídy, zejména po trase číslo 602 souběžné s dálnicí.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závadu na 98. kilometru dálnice D1 na Vysočině, kvůli které na dálnici vytékala voda a namrzala, se už podařilo provizorně odstranit

Závadu na 98. kilometru dálnice D1 na Vysočině, kvůli které na dálnici vytékala voda a namrzala, se už podařilo provizorně odstranit | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Přípravu související s bouráním nadjezdu stavbaři zahájí už v pátek ve 14.00, auta kvůli tomu budou v tomto úseku jezdit v obou směrech jedním jízdním pruhem. Stejné omezení bude spojené s dokončováním prací od sobotního rána do pondělních 14.00.

Na dálnici D1 u Prahy začala platit obousměrná omezení. Opravy potrvají do konce května

Číst článek

Objízdná trasa v době úplné uzavírky dálnice povede od sjezdu na 119. kilometru D1 u Velkého Beranova po silnici II/353 na II/602. Závěrečný krátký úsek k nájezdu na 134. kilometru dálnice v Měříně povede po II/348.

Mluvčí uvedl, že během dneška, v pátek a v pondělí očekává Ředitelství silnic a dálnic v dopravě velikonoční nápor, uprostřed svátečního víkendu podle něj ale bude provoz minimální. Během uzavírky budou stavbaři bourat nadjezd na 121. kilometru dálnice, který byl postavený na konci 70. let, vede po něm silnice. „Nový nadjezd bude řidičům k dispozici do konce letošního roku,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Demolice nadjezdu souvisí s rekonstrukcí tohoto úseku dálnice mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku, již Ředitelství silnic a dálnic zahájilo počátkem tohoto měsíce. Zakázku za 1,888 miliardy korun bez daně dostaly firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Práce na těchto 14,7 kilometru D1 mají být hotové do listopadu 2021.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme