TOPlist

Honor 20 Lite míří na český trh. Půjde o levnější klon Huawei P30 Lite

honor 20 lite 1

Značka Honor ve středu 17. dubna navázala na první úspěšné setkání s fanoušky a po dvou měsících připravila pokračování. Tentokrát se fanoušci spolu s novináři sešli v kavárně IF Café International Prague Pastry Academy. Fotograf Michal Kostka a influencerka Nikol Trojanová zasvětili přítomné do receptů na správnou food fotografii. Zástupci Honoru oproti tomu oznámili brzkou dostupnost svého nového modelu Honor 20 Lite.

Honor meetup CR

Místem pro druhé setkání se stala IPPA Mezinárodní pražská cukrářská akademie v Rosetta Palace v Jugmannově ulici v samém srdci Prahy. Volba na prosluněné sídlo mezinárodní cukrářské akademie nepadla náhodou. Tématem druhého pokračování setkání s fanoušky byla totiž food fotografie.

Fotograf Michal Kostka přítomné provedl základy fotografie s mobilním telefonem, vysvětlil správná nastavení fotoaparátu pro food fotografii a za sekundace influencerky Nikoly Trojanové si každý z fanoušků mohl food fotografii vyzkoušet v praxi, a to dokonce na svých vlastních výtvorech.

Honor FlyPods Lite: nová bezdrátová sluchátka

Na akci bylo možné otestovat si nová bezdrátová sluchátka FlyPods Lite, která jsou dostupná od začátku dubna letošního roku v bílém a černém barevném provedení společně s přenosným nabíjecím pouzdrem. Sluchátka lze pořídit za 2499 Kč.

Honor FlyPods Lite jsou nová bezdrátová sluchátka
Honor FlyPods Lite jsou nová bezdrátová sluchátka

Sluchátka Honor FlyPods Lite komunikují skrze Bluetooth 4.2. Plného dobití dosáhnou za jednu hodinu, ale už po 15 minutách nabíjení slibují až 90 minut poslechu hudby.

Honor 20 Lite: známe cenu a dostupnost

V rámci setkání jsme se dočkali oznámení uvedení modelu Honor 20 Lite se třemi fotoaparáty na český trh. Novinka se u nás objeví v průběhu května a cena by se podle našich informací měla pohybovat okolo 6 999 Kč včetně DPH. Půjde tedy o levnějšího konkurenta pro Huawei P30 Lite, oproti kterému nabídne nepatrně horší fotoaparát (kompletní specifikace najdete zde).

Hardwarové parametry Honor 20 Lite

Systém, čipset a konstrukce

Operační systém: Android 9.0, čipset: Hisilicon Kirin 710, octa-core, 4× 2,2 GHz Cortex-A73 + 4× 1,7 GHz Cortex-A53, GPU: Mali-G51 MP4, RAM: 4 GB, interní paměť: 128 GB, pam. karta:
Rozměry: 154,8 × 73,6 × 8 mm, hmotnost: 164 g, zvýšená odolnost: ne

Displej, konektivita a baterie

6,21", IPS LCD, rozlišení: Full HD+, 1080 × 2340 px
5G: , NFC: , Bluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11 b/g/n, GPS: , konektor: microUSB
Baterie: 3400 mAh, rychlé nabíjení: , bezdrátové nabíjení:

Fotoaparáty

Hlavní: 24 Mpx, f/1.8, PDAF, druhý: 8 Mpx, širokoúhlý, f/2.4, 120˚, třetí: 2 Mpx, portrétový, f/2.4, selfie kamera: 32 Mpx, f/2.0, Full HD video
Autor článku Roman Hálek
Roman Hálek
Technologie 21. století mě inspirují a neustále popohání vpřed. Rád o nich píši a ještě radši je všechny zkouším. A pokud zrovna nesedím u klávesnice, s nadšením běhám, nebo se proháním na kole, a s nepatrně menším nadšením dálkově studuji vysokou školu.

Kapitoly článku