Další výhra v přípravě na MS. Češi si s Německem poradili i podruhé

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

18. dubna 2019, 19:51

Václav Jáchim

Čeští hokejisté navázali na předchozí zápasy v letošním Euro Hockey Challenge a znovu slaví vítězství. Proti Německu nezačali dobře, soupeř si bleskově vybudoval náskok dvou branek, ale reprezentanti zabrali a nakonec dokázali skóre otočit. Nad Němci vyhráli i podruhé, znovu 5:4 jako v první bitvě. Po Velikonocích se národní tým přesune na Slovensko, kde příští týden sehraje další dva přípravné zápasy.

Trenér Říha udělal v sestavě některé změny. Během přípravy na světový šampionát se do branky národního mužstva poprvé postavil Bartošák, v zadních řadách naskočil Štencel, v útoku nechyběl jeho klubový spoluhráč Zaťovič. V porovnání se středečním utkáním nenastoupili Klok, Mozík a Zdráhal, trenérský štáb naopak poslal do hry také Radima Zohornu a Rouska.

První třetina byla ve středečním klání hodně divoká, tentokrát došlo na hodně podobný scénář. Lépe začal soupeř, v čase 2:04 otevřel skóre Stefan Loibl poté, co u branky ztratil kotouč Štencel a německý útočník pálil na Bartošáka zcela nepokrytý – 0:1. Bohužel to nebylo všechno, nešťastný moment v obranném pásmu potkal Hynka Zohornu, jenž poslal puk na bránu a ten smolně zaplul za čáru. Vlastenec českého týmu byl připsán Leanu Bergmannovi – 0:2.

Šokující úvod naštěstí reprezentanti postupně setřásli. Ze slibné pozice přestřelil Tomášek, gólman Treutle následně lapil pokus Tomáše Zohorny. V čase 8:35 se Češi poprvé radovali: Kubalík hezky našel Michala Řepíka, který předvedl parádní zakončení s kličkou do bekhendu – 1:2. V 11. minutě se o vyrovnání postaral Martin Zaťovič. Útočník Komety, jehož publikum s ohledem na jeho dřívější působení v Energii vřele přivítalo, našlápl, projel kluzištěm a parádně trefil – 2:2.

Ve 14. minutě putovali na trestnou lavici postupně Daschner a Bittner, Říhův výběr měl k dispozici 83 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem. Ale v podstatě nevystřelil. Prostřední dějství začalo pro český tým mrzutě, po kolizi s německým obráncem Bittnerem musel odstoupit brankář Bartošák. Náhradník Langhamer záhy vytáhl parádní zákrok, když na něj pálil Tuomie. Během následného oslabení nebezpečně střílel Zaťovič, ve 28. minutě skončila střela Tomáška na tyči.

V závěru druhé třetiny se Langhamer vytáhl při tutovce Bokka, Do té třetí ale nastoupili lépe domácí. V čase 42:30 skóroval Rudolf Červený, který do brány doklepl puk poté, co Treutle zasahoval proti střele Tomáška – 4:2. Zajímavý a rušný hokej vzápětí nabídl další českou radost, Hynek Zohorna nabruslil do přečíslení s bratrem Tomášem a mířil přesně – 4:2. Ovšem soupeř se nevzdal, v čase 46:42 snížil Jonas Müller – 4:3. Draví Němci pak dotlačili kotouč za Langhamra znovu, ale naštěstí se tak stalo po přerušení hry.

Při přesilovce v 59. minutě proměnil nahrávku Zaťoviče pohotový Tomáš Fořt – 5:3, výsledek pak devět vteřin před koncem pečetil Gerrit Fauser – 5:4. Češi zdolali Němce i podruhé, v letošním Euro Hockey Challenge si připsali čtvrté vítězství. Elitní výběr si dá nyní tři dny pohov, v pondělí 22. dubna poté začne kemp v Nitře. Další dvě utkání sehraje příští týden proti Slovensku.

Výsledek

ČESKO – NĚMECKO 5:4 (2:2, 0:0, 3:2) 

Branky a nahrávky: 9. Řepík (Kubalík, Polášek), 11. Zaťovič (Krejčík, Štencel), 43. Červený (Tomášek, F. Pavlík), 45. H. Zohorna (T. Zohorna), 59. Fořt (Zaťovič, Skáč) – 3. Loibl (Tuomie), 4. Bergmann, 47. Müller (Nowak, Höfflin), 60. Fauser (Elsner).
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Lhotský, Ondráček.
Vyloučení: 1:4, navíc R. Hanzl (Česko) na 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 38:24.
Diváci: 5533 (vyprodáno).
Hráno: ve čtvrtek 18. dubna v Karlových Varech.
Česko: Bartošák (22. Langhamer) – Zámorský, Polášek, Kundrátek, Kolář, Štencel, Krejčík, F. Pavlík, Jordán – Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík – H. Zohorna, T. Zohorna, Sekáč – Tomášek, Fořt, Červený – Rousek, R. Zohorna, Zaťovič – Beránek. Trenéři: Říha, Reichel a Mlejnek.
Německo: Treutle – Daschner, Schopper, Nowak, J. Müller, Bittner, Krupp, M. Weber, Wagner – Pföderl, Michaelis, Bergmann – Elsner, Noebels, Wohlgemuth – Bokk, Loibl, Tuomie – Ziegler, Fauser, Höfflin. Trenéři: Söderholm a Murphy.

Další program reprezentace před MS 2019

Euro Hockey Challenge:

Od pondělí 22.dubna kemp v Nitře
Pátek 26. dubna od 18:00: Slovensko – Česko (Trenčín)
Sobota 27. dubna od 18:00: Slovensko – Česko (Nitra)

Carlson Hockey Games (2. – 5. května 2019, Brno):

Kemp v Brně
Čtvrtek 2. května od 17:30: Česko – Finsko
Sobota 4. května od 18:30: Česko – Švédsko
Neděle 5. května od 18:00: Česko – Rusko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz