Ústečtí letečtí záchranáři byli 9 hodin mimo provoz. Jejich vrtulník musel nouzově přistát u Mostu

Letecká záchranná služba v Ústeckém kraji byla dnes mimo provoz kvůli poškození vrtulníku, který musel dopoledne nouzově s posádkou a pacientem přistát na poli u Mostu. Její provoz byl obnoven po zhruba devíti hodinách vpodvečer. V Ústí nad Labem je nyní jeden ze dvou záložních vrtulníků společnosti Delta System Air (DSA). Informoval o tom místopředseda představenstva a pilot DSA Dan Tuček.

Ústí nad Labem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranářský vrtulník Děčín

(ilustrační snímek) | Foto: Ondřej Bičiště | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Stroj DSA musel dopoledne nouzově přistát na poli u vodní nádrže Matylda, když převážel pilota formule z mosteckého autodromu.

Vše musí klapat jako na drátkách. Leteckým záchranářům jde v boji o lidské životy o sekundy

Číst článek

„Nikomu se při nouzovém přistání nic nestalo. Pacienta jsme dopravili do nemocnice sanitou, nebyl v ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranné služby v Ústeckém kraji Prokop Voleník..

Podle Tučka přistál vrtulník kvůli poruše pohonné jednotky. „Bezpečnostní přistání bylo provedeno bez poškození vrtulníku a bez újmy na zdraví posádky,“ dodal Tuček.

Poškozený vrtulník bude podle jeho slov dopraven do hangáru, kde mu zítra vymění motor. Následně se vrátí zpět do provozu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme