18. dubna 2019 • 22:57

Evropská liga: Arsenal se utká s Valencií, Frankfurt překvapil Benficu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem podruhé za sebou postoupili do semifinále Evropské ligy. V odvetném čtvrtfinále zvítězili v Neapoli 1:0 a navázali na triumf 2:0 z Londýna. "Kanonýři" si v další fázi zahrají s Valencií, která po úvodní výhře 3:1 ve Villarrealu doma španělského rivala zdolala 2:0.



Mezi nejlepší čtyřku soutěže se dostal také Frankfurt, jenž otočil čtvrtfinále s Benficou a domácím vítězstvím 2:0 napravil porážku 2:4 z Lisabonu. Eintracht v semifinále vyzve Chelsea, přemožitele pražské Slavie. 

Neapol mohla po čtvrthodině vstřelit první branku, ale Callejónovu střelu Čech vykopl. Arsenal v 36. minutě posunul k postupu Lacazette, když se z přímého kopu trefil přesně pod břevno. Francouzského útočníka krátce po změně stran nenapodobil Aubameyang a sám před odkrytou brankou napálil domácího gólmana Mereta.

Frankfurt od začátku Benficu přehrával a v 37. minutě otevřel skóre. Gačinovič trefil tyč a volný Kostič z dorážky nezaváhal. Domácí i po přestávce pokračovali v náporu a Rode v 67. minutě tvrdou ranou dokonal obrat. Krátce před koncem mohl snížit střídající Salvio, ale trefil tyč. Autor hattricku z úvodního duelu Félix se v Německu vůbec neprosadil.

Valencie byla i ve druhém španělském čtvrtfinále lepší než Villarreal. Nejprve Guedes ve 13. minutě obloučkem našel Lata a ten zblízka překonal brankáře Fernándeze. Na začátku druhé půle zvýšil kapitán Parejo tečovanou ranou z přímého kopu. Domácí na svém stadionu neprohráli ve 20. soutěžním utkání za sebou.

Góly

Domácí:

Hosté: 36. A. Lacazette

Sestavy

Domácí: Meret – Nikola Maksimović (46. D. Mertens), Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam (71. Rui) – Callejón, Allan, Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne (61. Younes).

Hosté: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal – Maitland-Niles, Torreira, Xhaka (62. Alnaní), Kolašinac – A. Lacazette (68. Iwobi), Ramsey (34. Mchitarjan), Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Hysaj, Malcuit, Mertens, Ospina, Rui, Verdi, Younes

Hosté: Alnaní, Guendouzi, Iwobi, Leno, Mchitarjan, Mustafi, Özil

Karty

Domácí: L. Insigne, Callejón

Hosté: Čech

Rozhodčí

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Góly

Domácí: 37. Kostić, 68. Rode

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trapp – Hasebe, D. Abraham, Falette (90+3. Willems) – D. da Costa, G. Fernandes, Rode (87. Torró), Kostić – Jović (76. Paciência), Gaćinović, Rebić.

Hosté: Vlachodimos – A. Almeida (80. Jonas), Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – G. Fernandes, Samaris (71. Pizzi), Fejsa, R. Silva (73. Salvio) – Félix, Seferović.

Náhradníci

Domácí: Rönnow, de Guzmán, Willems, Torró, Russ, Paciência

Hosté: Svilar, Jonas, Cervi, Salvio, Pizzi, Ferreira, Luís

Karty

Domácí: D. Abraham, Falette, Rebić

Hosté: Félix

Rozhodčí

Orsato – Manganelli, Costanzo

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Góly

Domácí: 13. Latorre, 54. Parejo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neto – Wass, Roncaglia, Diakhaby, Latorre – Torres, Soler (46. Gabriel), Parejo (C) (62. Coquelin), Guedes (68. Lee) – Gameiro, S. Mina.

Hosté: Andrés Fernández – Ratiu, Ra. Funes Mori, V. Ruiz, J. Costa (C) – Morlanes, Trigueros (73. Fuego), Cáseres (64. Fornals), Pedraza – Raba (46. Chukwueze), G. Moreno.

Náhradníci

Domácí: Gayá, Coquelin, Čeryšev, Gabriel, Lee, Rivero, Sobrino

Hosté: Asenjo, Fornals, Bacca, Fuego, Iborra, Chukwueze, Gaspar

Karty

Domácí: Coquelin

Hosté: Raba, Pedraza, Ra. Funes Mori, Ratiu

Rozhodčí

William Collum – David McGeachie, Francis Connor

Stadion

Camp de Mestalla, Valencia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud