V Praze nově operuje bikesharingová služba Freeride

pátek, 19. dubna 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nová značka rozšiřuje pražskou nabídku sdílené dopravy. Od dubna je v hlavním městě možné jezdit i na elektrokolech Freeride.

Zdroj: FB Freebike Praha

Zdroj: FB Freebike Praha

Od dubna mohou obyvatelé či návštěvníci Prahy využít k přesunům po městě i sdílená elektrokola Freebike tuzemské společnosti Homeport.

Freebike nabízí 500 městských elektrokol v bezstanicovém režimu na územích Prahy 1 až 8 a v Horních Počernicích. K jejich použití se stačí jen registrovat do systému a mít aplikaci v mobilním telefonu. Zaparkovat lze kola kdekoliv ve virtuálních stanicích vyznačených v aplikaci, ve vybraných lokalitách i mimo tyto stanice. Nad systémem neustále dohlíží sama firma a výměnu baterií zajišťuje tým techniků. 

V případě jízdy bez elektromotoru je prvních deset minut jízdy zdarma, poté stojí každá minuta korunu. S využitím elektrického pohonu uživatel platí dvě koruny za minutu. Od května by měly být k dispozici výhodnější denní, měsíční a roční tarify.

Loni byla elektrokola Freebike k dispozici také v Kladně, které však s nimi letos kvůli nákladnosti celého systému nepokračuje.

Společnost se sídlem v Karlíně vyvíjí a dodává systémy sdílených kol do více než dvou desítek evropských i mimoevropských měst ve Spojeném království, Francii, Polsku, Finsku, Slovensku, Kanadě, Saudské Arábii a v České republice.

Značka Freebike tak doplňuje pražskou nabídku sdílené dopravy, kde je kromě jiného možné zapůjčit si kola a skateboardy Rekola, jež letos ve spolupráci s innogy přidá také elektrokola, elektrokoloběžky Lime či auta HoppyGo, Car4Way, Ajo nebo elektroaut Re.volt.

-stk-