Společnost Huawei oznámila, že inteligentní výpočetní platforma Atlas je připravena pro komerční využití

Tvorba komplexního inteligentního řešení pro prostředí zařízení - hraniční stanice - cloud (Device-Edge-Cloud)

Během konference Intelligent Computing Tour for China, která se konala v Šen-čenu, oznámila společnost Huawei oficiální zavedení inteligentní výpočetní platformy Atlas na trh, čímž otevřela novou kapitolu obchodního plánu pro tuto platformu.

Výpočetní inteligentní platforma Huawei Atlas je poháněna AI procesory AI řady Ascend společnosti Huawei. Atlas nabízí různé formy produktů, jako jsou moduly urychlovačů, karty, AI hraniční stanice a zařízení, která poskytují řešení AI infrastruktury pro všechny scénáře v prostředí zařízení-hraniční stanice-cloud. Týká se to oblasti využití, jako jsou inteligentní města, dopravci, finančnictví, internet a elektrická energie.

Výpočetní platforma Atlas AI, která je integrální pro všestranné řešení AI společnosti Huawei, zpřístupňuje zákazníkům špičkový výpočetní výkon a pomáhá jim vstoupit do budoucnosti s umělou inteligencí.

Procesory Huawei Ascend AI společnosti Huawei se opírají o výhody špičkové architektury Da Vinci 3D Cube, která poskytuje ultra vysokou výpočetní hustotu a energetickou účinnost umožňující platformě Atlas bezkonkurenční inteligentní výpočetní výkon. Produkty řady Atlas mají následující přednosti:

Modul AI urychlovače Atlas 200: Modul nabízený ve formátu o poloviční velikosti kreditní karty, podporuje 16kanálovou analýzu HD videa v reálném čase a může být nasazen na koncových zařízeních, jako jsou kamery, roboty a drony.

Inteligentní vývojářská sada Atlas 200 DK: Pomáhá vývojářům nastavit vývojové prostředí během 30 minut a integruje grafické programovací prostředí, které přinese novou úroveň efektivity vývoje. Díky všestranným schopnostem procesoru Ascend mohou být na inteligentní vývojářské sadě Atlas 200 DK vyvíjeny programy jednorázově a nasazeny ve scénářích zařízení-hraniční stanice-cloud s nulovou modifikací kódu.

Karta AI urychlovače Atlas 300: Využívá formát poloviční výšky a poloviční délky kreditní karty a poskytuje standardní rozhraní PCIe. Poskytuje výpočetních výkon 64 TOPS v INT8 a podporuje 64kanálovou analýzu HD videa v reálném čase s příkonem 67 W. Atlas 300 se může pochlubit také pamětí 32 GB, což výrazně zlepšuje výkonnost analýzy videa a snižuje hladinu zkreslování.

Inteligentní hraniční stanice Atlas 500: Díky silnému výkonu může provádět zpracování dat v reálném čase v místě zařízení. Jedno zařízení může poskytnout zpracování dat rychlostí 16 TOPS v INT8 s velmi nízkou spotřebou energie, která je nižší než 1 kWh za den. Atlas 500 je postaven pro náročné přírodní prostředí v místě zařízení (edge) a stabilně běží v náročných podmínkách při teplotách -40 až +70 stupňů Celsia.

Hou Jinlong, prezident divize cloudu, AI produktů a služeb společnosti Huawei, během představení platformy Atlas uvedl, že Huawei zavede strategii inteligentního výpočetního průmyslu tři plus jedna, která bude založena na pěti typech proprietárních základních čipů pro výpočetní techniku, síť, ukládání, správu a AI. Společnost Huawei si klade za cíl řešit výpočetní požadavky pro scénáře zařízení-hraniční stanice-cloud pomocí využití tří platforem: výpočetních platforem x86, AI a ARM. Tyto tři platformy jsou základem plnohodnotného všestranného řešení AI společnosti Huawei. Huawei také vybuduje inteligentní výpočetní ekosystém na bázi těchto tří platforem a bude spolupracovat s partnery, aby položil základní kámen pro digitální a inteligentní transformaci zákazníků.

"Umělá inteligence se jako nová univerzální technologie stane novou základní schopností změnit každý průmysl a organizaci," řekla Ma Haixu, ředitelka obchodního oddělení inteligentní výpočetní techniky společnosti Huawei. "Společnost Huawei vždy prosazovala poskytování dostupné, efektivní a spolehlivé umělé inteligence. Jako důležitá součást plánů společnosti Huawei spojených s AI je inteligentní výpočetní platforma Atlas využívána v inteligentních městech, dopravci, ve finančnictví a v oblastech internetu a elektroenergetiky. Společnost Huawei ve spolupráci s partnery zavedla inovace, aby uvedla do praxe osvědčené postupy orientované na AI, které zákazníkům zpřístupní vysoce výkonná průmyslová řešení všestranného využití a pomůže jim přijmout všudypřítomnou umělou inteligenci."

Divize inteligentní výpočetní techniky společnosti Huawei usiluje o to, aby inteligentní výpočetní technika byla zavedena s inovacemi čipů a vytvořila celé spektrum produktů, včetně serverů FusionServer Pro založených na inteligentních řídicích a akceleračních serverech, výpočetní platformě Atlas AI a inteligentní řídicí výpočetní technice Mobile Data Center (MDC), platformě založené na procesorech Ascend AI a serverech TaiShan s procesory Kunpeng ARM.

Společnost Huawei neúnavně zdokonaluje své základní čipy a výkonnost produktů a je v jedinečné pozici, aby zákazníkům poskytla vynikající výpočetní výkon, který vyhoví různorodým aplikačním požadavkům různých průmyslových odvětví. Společnost Huawei také neustále vyvíjí spolupráci v oblasti cloud-edge a možnosti všestranného využití, aby vytvořila integrovaná řešení maximální jednoduchosti a snadného užívání, což katalyzuje inteligentní transformaci průmyslových odvětví.

Konference Intelligent Computing Tour for China se zúčastnili analytici, průmysloví zákazníci a partneři. Společnost Huawei představila vývojové trendy v oblasti výpočetního průmyslu, svou strategii a iniciativy v rámci inteligentní výpočetní technologie a inteligentní výpočetní platformu všestranného využití.

Tato akce také nabídla průmyslu možnost sdílet technologická vylepšení a postupy AI. Zvláštními hosty byli David T. Nguyen, Ph.D., ředitel společnosti Accenture Labs, a zástupci zákazníků a partnerů. Podělili se o informace týkající se trendů v AI technologiích, technologií rozpoznávání obličeje a trendů rozvoje bezpečných měst, stejně jako o informace na téma využití AI v logistickém průmyslu. Prezentace zřetelně ukázala hmatatelné výhody technologie AI.

O společnosti Huawei

Společnost Huawei je předním světovým poskytovatelem infrastruktury informačních a komunikačních technologií (ICT) a inteligentních zařízení. S integrovanými řešeními ve čtyřech klíčových oblastech - telekomunikačních sítích, IT, inteligentních zařízeních a cloudových službách - jsme odhodláni přinášet digitalizaci každému člověku, domácnosti a organizaci pro plně propojený, inteligentní svět.

Komplexní portfolio produktů, řešení a služeb společnosti Huawei je jak konkurenceschopné, tak i bezpečné. Prostřednictvím otevřené spolupráce s ekosystémovými partnery vytváříme trvalou hodnotu pro naše zákazníky, pomáháme lidem, obohacujeme domácí život a inspirujeme inovace v organizacích všech forem a velikostí.

Ve společnosti Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Intenzivně investujeme do základního výzkumu a zaměřujeme se na technologické průlomy, které pohánějí svět kupředu. Zaměstnáváme více než 180 000 pracovníků a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei, založená v roce 1987, je soukromá společnost plně vlastněná jejími zaměstnanci.

Pro více informací o společnosti Huawei naleznete na stránkách www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/873181/Huawei_Atlas_AI_1.jpg

KONTAKT: Wanni Zhong, +86-18566662551, zhongwanni@huawei.com

Klíčová slova Čína-počítače-komunikace-firmy-Huawei

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.