Narodila se s nádorem v obličeji. Přesto se stále usmívá

19.04.2019 | Zajímavosti

Každý si někdy myslí, že je k němu život nespravedlivý. Ale malá Olivia nezačala svou životní cestu právě nejšťastněji. Narodila se s lymfatickou malformací, která jí protíná středovou linii obličeje a sahá od ucha až k víčku oka. Přesto tahle statečná dívka neztrácí naději a svým úsměvem dodá optimismus i vám.

Dvouletá Olivia se narodila s lymfatickou malformací, tedy onemocněním, které se podle statistik vyskytuje u 1 ze 4 000 narozených miminek.

Rodiče malé Olivie byli na tuto skutečnost upozorněni již před porodem. Jedni lékaři jim doporučovali těhotenství přerušit, druzí slibovali „zázračnou“ léčbu. Nastávající maminka a tatínek byli pod velkým tlakem. Nakonec se ale rodina semkla a rozhodnutí znělo jasně. „Těhotenství neukončím,“ rozhodla Teresa, matka malé Olivie.

 

A svého rozhodnutí rozhodně nelituje. Olivii nyní čeká průlomová léčba, lékaři si od ní slibují až 50% zmenšení nádoru.

„Nedávno jsme říkali, že jsme připraveni začít něco dělat. Setkali jsme se s lékaři, a i když jsme zatím nedospěli ke konkrétnímu závěru, jsme připraveni na další krok. Olivie je krásná taková, jaká je, vždy to bude naše milovaná holčička. Ale zároveň víme, že pokud existuje možnost léčby, která jí pomůže, raději bychom k ní přistoupili teď, než abychom čekali, jak to ovlivní Oliviino zdraví v budoucnu," uvedla Teresa.

Přesto přese všechno je Olivia temperamentní dívka, která miluje zpěv, chodí na lekce baletu a tráví čas se svými kamarády.

Rodina ovšem musí čelit nechápavým pohledům. Některé děti si dělají z Olivie legraci a ona si bohužel začíná uvědomovat, že je jiná. „Ví moc dobře, co se kolem ní děje,“ říká její otec Ivan. Teresa dodává: „Když jdeme s Olivií ven, samozřejmě na nás lidé zírají. Dospělí i děti - zírají, protože je jiná. Myslím, že je důležité vysvětlit ostatním dětem, o co přesně jde.“

Teresa dále vzkazuje: „Být jiný je v pořádku, každý je jiný a nikdo není dokonalý. Udělejte si čas, abyste poznali lidi, protože vám můžu garantovat, že do vašeho života přinesou spoustu radosti. Na svou dceru jsem hrdá, ani nemohu slovy popsat jak moc. Je to nejsilnější osobnost, kterou znám.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat