Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Forza Street zamíří na smartphony, ale pravé závody nečekejte

19.4.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Herní série Forza, která je známá hlavně z Xboxu, se vůbec poprvé dostane na displeje mobilních telefonů. Zdarma ke stažení bude pro Android a iOS, už nyní si novinku můžete zahrát na počítačích s Windows.
Turn 10 Studios patřící pod Xbox Game Studios oznámily přírůstek do legendární závodní série Forza. Novinka se jmenuje Forza Street a tento týden vyšla pro počítače s Windows 10. Během letošního roku se ovšem dočkáme také verze pro Android a iOS, vůbec poprvé se tedy Forza podívá na displeje mobilních telefonů. A ještě jedno prvenství si odnáší nový titul. Forza Street je totiž dostupná jako free-to-play. To znamená, že si hru můžete stáhnout a zahrát zdarma, ale uvnitř se nacházejí tzv. mikrotransakce. Za reálné peníze, které jsou směnitelné za herní měnu, si potom můžete kupovat různá vylepšení nebo urychlit svůj postup ve hře. Na podobném modelu funguje většina dnešních her pro smartphony.
 
 
Pokud od Forza Street čekáte další arkádové závody ve stylu franšízy Asphalt od společnosti Gameloft, možná budete novinkou zklamáni. V poslední Forze totiž nejde o řízení vozidla, ale správné načasování použití plynu, brzdy a turba. Vše je potom snímáno akční kamerou, která uživateli nabízí filmový záběr. Kromě krátkých minutových závodů, které budou vhodné třeba pro zkrácení chvíle během jízdy hromadnou dopravou, nechybí ani režim kampaně. A jak to bývá u her typu free-to-play, vývojáři slibují přidávat obsah každý týden. Samozřejmostí je široká nabídka vozidel včetně muscle cars nebo retro sporťáků s možností vylepšování vlastností prostřednictvím nových dílů, které lze získat v závodech.
 
Konkrétní datum vydání mobilních verzí zatím nebylo upřesněno, ale na počítače s Windows 10 si hru můžete stáhnout už nyní z Microsoft Store.
 


reklama