Domů » Zajímavosti » Jeep zhmotnil naše nejdivočejší sny

Jeep zhmotnil naše nejdivočejší sny

0

Automobilky docela často pořádají různé akce, kde mohou předvést své produkty a nápady široké veřejnosti. Žádná z nich ale není takového kalibru, jako ta pořádaná automobilkou Jeep. Ta totiž během velikonočního víkendu pořádá speciální off-roadový závod Moab Easter Safari. Slouží také jako symbolické otevření off-roadové sezóny a automobilka si vždy připraví nějaké chuťovky. A letos rozhodně nezklamala.

Jeep zhmotnil naše nejdivočejší sny

Jeep Wayout

Jeden z nejdůležitějších milníků v historii značky je rozhodně Jeep Willys. A právě tím se tento koncept inspiroval. Slouží jako odkaz a pocta vojenské historii, který zároveň spojuje moderní prvky a vychytávky. Disponuje prostorem na spaní a okolí osvětlují LED světlomety. Celé to navíc stojí na 37 palcových pneumatikách, které snad nemůže zastavit vůbec nic.

Jeep Flatbill

Jestli jste fanoušky motokrosu, tak se vám rozhodně vybaví obrázek amerického picku-upu s nějakou CRF či KX F v nákladovém prostoru. A přesně na tuhle skupinku nadšenců Jeep při vývoji myslel. Motorky je možné snadno naložit a odvézt na trať či do dun. Stojí na 40 palcových pneu disponuje nápravami Dynatrac Pro-Rock 60.

Jeep M-715 Five Quarter

Vybavují se vám ty staré veterány, které se nadšenci rozhodnou opravit a hlavně pořádně upravit? Tak tohle je krásná ukázka. Je to odkaz na původní Gladiátor vyráběný v letech 1962 až 1988. Vzezřením se nenechte zmást. Pod karoserií se ukrývají ty nejnovější vymoženosti a systémy. Navíc ho pohání V8 6.2 s výkonem 721 koní. Známe ho třeba z Dodge Hellcat.

Jeep Gladiator Gravity

Tohle je jediná úprava, kterou si může člověk pořídit. Jedná se speciální paket firmy Mopar pro vozy Gladiator, který z nich udělá pořádný agresivní Rock Climber. Stojí nějakých 8000 amerických dolarů a umožní majiteli vyjíždět skály a zdolávat složité překážky.

Jeep JT Scrambler

Je další koncept vozu Jeep Gladiator, který vznikl na základě jeho verze z minulosti. V tomto případě se bavíme o limitované edici Jeep CJ8 Scrambler. Pod kapotou je V6 3.6 a na korbě se nachází LED světlomety. Stejně jako historická verze má bílou bravu s oranžovými polepy, bílo-hnědý interiér a zlaté kola.

Jeep J6

Tento koncept stoj na základu vozu Wrangler. Je to klasický dvoudveřový pouštní stroj, jaké známe například ze 70. let. Automobilka Jeep se dokonce nechala slyšet, že když bude poptávka po této verzi dostatečně velká, tak zváží její zařazení do výroby. Jednalo by se o limitovanou edici, ale i přesto je to ojedinělý krok. Tomuhle se říká vyslyšení potřeb zákazníků. My přece nepotřebujeme další držák na kávu, ale nezastavitelný stroj, který jen tak někdo nemá.

Foto: Jeep, Motor1Trend.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články

Řidičské oprávnění

Řidičský průkaz – Velký přehled: od autoškoly až k psychotestům

0
Nejspíš se zrovna chystáte do autoškoly, nebo plánujete rozšíření svého řidičského oprávnění. V České republice máme hned několik skupin řidičského oprávnění, které určují, jakou...