Bílí Tygři vrátili kousnutí! Druhé finále vyhráli a srovnali s Oceláři krok

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

19. dubna 2019, 19:35

David Jahoda

Finálová série Generali play off TELH je po dvou zápasech vyrovnaná. Liberečtí Bílí Tygři dokázali zareagovat na úvodní třinecké vítězství a další bitvu tentokrát zvládli oni. Brankami se o to postarali Filippi, Hudáček a Vlach. Série o titul pokračuje v pondělí na ledě Ocelářů.

Šéf liberecké střídačky Filip Pešán nebyl s výkonem svého týmu v prvním finálovém utkání spokojený, proto provedl i pár změn. V obraně se poprvé během play off ukázal Stříteský, do sestavy se vrátil i útočník Valský. První útok pak nově tvořili Lenc, Hudáček a Birner.

Kdo však čekal mohutný skok Bílých Tygrů do utkání, musel být zklamaný. Lépe na tom ze začátku byli Oceláři, domácí se ale pomalu začali osmělovat a Hrubcovu branku taky ohrozili.

Třinečtí mohli jít do vedení na startu druhého dějství, kdy měli k dispozici 59 vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale naložili s ní mizerně. Tygři ji přežili a pak se zakousli. A hned dvakrát. Nejprve Hrubce překonal Filippi, o dvě minuty později také Hudáček.

Pak ale domácí faulovali a nabídli Ocelářům další dvojnásobnou přesilovku, tentokrát dlouhou dokonce minutu a 39 vteřin. V jejím průběhu si vzal kouč Varaďa oddechový čas, což se vyplatilo. Po hezké Růžičkově přihrávce našel Marcinko místo mezi betony do té doby bezchybného Willa. 

Oceláři se ve třetí dvacetiminutovce srdnatě snažili o vyrovnání, ale tak jak dobře v prvním utkání bránili svůj náskok oni, teď se podobně prezentovala Pešánova smečka. Definitivní direkt pak dal Třinci bojovník Vlach, který v 58. minutě zvýšil na 3:1.

Liberečtí tak druhý domácí zápas neztratili. V pondělí bude finálové série pokračovat v Třinci za stavu 1:1 na zápasy.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Byli jsme lepším týmem oproti prvnímu zápasu. Byli jsme poctiví a dali jsme do toho mnohem více emocí. Hosté nevyužili přesilovky, kromě té druhé pět na tři. My si naopak jednou pomohli, což byl malý rozdíl oproti úvodnímu utkání série.“

Václav Varaďa (trenér Třince): „Po vyrovnané první třetině, která byla velmi bojovná, přišla druhá, v níž se Liberec dostal v přesilovce do vedení. Sami jsme neproměnili početní výhodu pět na tři, takový je ale hokej. Následně jsme nevyužili několik šancí a po smolném odrazu jsme inkasovali podruhé. Po našem snížení to bylo o jedné brance. Ve třetí třetině to už bylo těžké, domácí skvěle hráli ve středním pásmo. Těšíme se domů a věříme, že do třetího a čtvrtého zápasu vstoupíme lépe.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Filippi (M. Kvapil), 29. L. Hudáček (Birner), 58. J. Vlach (L. Krenželok, Šmíd) – 38. Marcinko (Martin Růžička, Vrána).
Rozhodčí: Šír, Pražák – Lhotský, Ondráček.
Vyloučení: 8:6, navíc Vlach (Liberec) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 27:32.
Diváci: 7500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Ladislav Šmíd – Martin Růžička.
Stav série: 1:1.
Bílí Tygři Liberec: Will – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další program finále Generali play off TELH

Pondělí 22. dubna – 3. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (ČT sport i O2 TV Sport)

Úterý 23. dubna – 4. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (ČT sport i O2 TV Sport)

Pátek 26. dubna – případný 5. zápas:
17:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (ČT sport i O2 TV Sport)

Neděle 28. dubna – případný 6. zápas:
17:20 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (ČT sport i O2 TV Sport)

Úterý 30. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (ČT sport i O2 TV Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz