Dnes Pátek - zatazeno 2°C
Zítra Sobota - skorojasno 6°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Dětská Praha

Kam s dětmi, aby se v Praze nenudily

Prague City Tourism vydává novou mapu Praha: děti, která je určena všem rodičům a prarodičům, kteří hledají tipy a doporučení kam v Praze vyrazit s dětmi. V mapě najdou desítky míst, kde se děti budou bavit a případně se i něco nového naučí. 

„Jako rodič sám moc dobře vím, jak je těžké neustále vymýšlet nové a nové aktivity, které by děti bavily. Jsem moc rád, že jsme po pěti letech opět vydali mapu, která usnadní plánování rodičům, kteří se rozhodli vydat se do Prahy se svými potomky. Mapa doznala velmi výrazných změn, nejvíce oceňuji novou kategorii tipů – Řeka, ostrovy a okolí, kategorie Cukrárny a Hračkářství pak bezesporu potěší především mé děti,“ říká Petr Slepička statutární zástupce Prague City Tourism.  

V mapě Praha: děti jsou kromě praktických informací uvedena zajímavá místa rozdělená do kategorií Muzea a galerie, Parky a zahrady, Výhledy, Řeka, ostrovy a okolí, Dětská hřiště a areály, Baby-friendly restaurace, kavárny a cukrárny, Cukrárny, Hračkářství a Ostatní zábavní činnosti.

Mapa je k dispozici v češtině, angličtině, němčině, španělštině, francouzštině, italštině a ruštině.

Tištěnou mapu si mohou zájemci vyzvednout v návštěvnických centrech Prague City Tourism. Mapu ke stažení a mnoho dalších inspirativních a užitečných informací najdou uživatelé na tematickém webu www.prague.eu/deti.

V rámci kampaně zaměřené na rodiny s dětmi Prague City Tourism chystá na poslední sobotu a neděli o letních prázdninách víkend plný zábavy.   





Na Kolčavku se slétnou čarodějnice

Dnes v 19:33

Na louce u pivovaru Kilián se v úterý 30. dubna sejdou čarodějnice a čarodějové. Od 15 hodin jsou pro ně připraveny sladké odměny, soutěže a workshopy.

Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic 2024

Dnes v 08:30

V úterý 30. dubna se od 14 hodin uskuteční u Břevnovského kláštera v Praze 6 Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic. Pro návštěvníky je připraveno 25 stánků řemeslníků a farmářů.

Do projektu Záhonky pro školky letos vstoupily další děti

Dnes v 06:43

Letos pokračuje úspěšný projekt Záhonky pro školky, jehož prostřednictvím Praha 4 v rámci ekologické výchovy a místní Agendy 21 poskytuje svým mateřským školám, které o program projeví zájem, už čtyři roky vyvýšené záhonky pro pěstování zeleniny, bylinek nebo třeba okrasných...

Dětský den na Patnáctce na hřišti v Chudenické

23. dubna 2024 v 08:52

Praha 15 zve na Dětský den na Patnáctce ve čtvrtek 30. května od 16 hodin.

Čarodějnice na Ladronce 2024

19. dubna 2024 v 15:55

Čarodějnice na Ladronce v úterý 30. dubna. Soutěže, workshopy, špekáčky, čarodějná stezka nebo sportovní aktivity. Začíná se ve 13 hodin a vstup je zdarma.

Butky Park: Den, kdy vám narostou křídla

19. dubna 2024 v 09:12

V sobotu 20. dubna zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na své si přijdou děti i jejich rodiče. Bohatý program provoní street festival s jídlem, inspiraci nabídnou taneční i parkour workshopy a tělo roztančí koncert kapely Eddie Stoilow. Vstup je zdarma

Víkend plný pohybu a hokejové zábavy s Patem a Matem

19. dubna 2024 v 08:11

Během víkendu 20. – 21. dubna se střecha obchodního centra Galerie Harfa stane sportovním areálem, kde rodiny s dětmi prožijí nezapomenutelný čas plný pohybu a zábavy. V rámci víkendové akce si děti na Terasách Harfa vyzkouší v Česku populární hokej pod dozorem profesionálů, zatímco roztomilí...

Průzkum: Klesá počet dětí v organizovaném sportu

18. dubna 2024 v 07:40

Pokles sportujících dětí v České republice se nedaří zastavit. Naopak se stále prohlubuje. Zatímco v roce 2022 chodilo pravidelně do sportovních klubů 51 % dětí, v letošním průzkumu od agentury SANEP počet klesl na 46 %. Rovněž u mládeže strmě upadá zájem o pohybové aktivity během dne, a naopak...

Den Země v Centrálním parku

16. dubna 2024 v 19:16

Na tradiční oslavu Dne Země v Centrálním parku, která bude zahájena společnou výsadbou dubu na loučce poblíž hřiště Sova, zve v úterý 23. dubna radnice Prahy 13.

Praha 1: Duševní zdraví dětí - deprese, úzkost, sebepoškozování

15. dubna 2024 v 07:20

Webinář se koná ve čtvrtek 25. dubna od 16 hodin.

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Divadelní festival pro děti

14. dubna 2024 v 01:44

Praha 6 zve 19. – 20. dubna všechny děti se zájmem o divadlo na již 8. ročník divadelního festivalu ŠESTKAfest. Festival přináší možnost seznámit se s tvorbou dětských a studentských souborů ze Stanice techniků, ale i dalších přizvaných hostů.

Další články
Nahoru