Stihl představuje nový komunikační koncept „Pojď ven“

sobota, 20. dubna 2019, 08:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

S novým komunikačním konceptem s podtitulem „Pojď ven“ přichází výrobce lesní a zahradní techniky Stihl.

Výrobce lesní a zahradní techniky Stihl uvádí nový komunikační koncept s podtitulem „Pojď ven“. K vidění je v outdooru, na internetu a také v místě prodeje ve dvou stovkách autorizovaných prodejen.

„Snažili jsme se přiblížit pocitu všech lidí, kteří raději tráví čas na zahradě, v lese nebo na čerstvém vzduchu než mezi čtyřmi zdmi domu. Těmto lidem právě skončilo téměř půlroční čekání na příjemné počasí. Proto je vyzýváme, aby vyšli společně s produkty Stihl ven. I proto jsme volili kombinaci tmavých ploch a kuželu světla, který míří ze zahrady a osvětluje celý prostor pomocí slunečních paprsků, které dopadají na majitele strojů i stroje samotné,“ říká Michal Rožek, strategy director agentury Aetna, jež celou kampaň připravila.   

Nejvýraznějším formátem kampaně je seriál půlminutových imageových a šestivteřinových hardsellových videí společně s bigboardovými plochami zejména u výjezdů z velkých měst. Doplňuje je 950 tisíc akčních letáků, komunikace v kině a také polepy aut. Nově byly spuštěny stránky www.mujstihl.cz, na nichž je kromě představení příběhu značky a akčních nabídek také blog s praktickými informacemi.

„Oproti loňskému roku jsme se víc přesunuli od tištěných magazínů do online prostoru, kde dokážeme cílit podle chování a zvyků a kde se aktivně pohybuje větší počet potenciálních zákazníků. Tedy těch, kteří dokážou ocenit vyšší kvalitu, inovace a nadstandardní péči od autorizovaných prodejců a nerozhodují se pouze impulzivně podle nejnižší ceny nebo akční nabídky hobbymarketu. I proto chceme v komunikační strategii postupně dostávat do hry také kanály, které dokážou předávat víc informací - typicky právě blog, komunikaci na sociálních sítích, edukativní videa nebo články, na nichž se budou podílet přímo odborníci z řad prodejců,“ dodává Jakub Žirovnický, digital project manager agentury.

-stk-