Bundesliga - preview 30. kola

20.04.2019, 08:45, aktualizováno 22.04.2019, 08:45
Previews
Frankfurt postoupil do semifinále Evropské ligy a nyní se musí rychle přeorientovat na německou nejvyšší soutěž. Eintracht v pondělní dohrávce třicátého kola cestuje do Wolfsburgu a má šanci pojistit si čtvrté místo, v případě výhry bude mít čtyřbodový náskok...
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  (pondělí 20:30)
30. kola Bundesligy uzavře duel Wolsburgu s Eintrachtem Frankfurt. Wolfsburg je stále v boji o účast v Evropské lize, Frankfurt má šanci získat náskok na Mönchengladbach na místě zajišťujícím vstupenku do Ligy mistrů. Oba týmy tedy mají o co hrát a proto nás čeká jistě velmi napínavý průběh utkání.

Vlci aktuálně okupují devátou pozici v lize a na šestý Hoffenheim ztrácejí pět bodů. Naposledy nezvládli střetnutí v Lipsku, kde s tamějším RB prohráli 0:2 po gólech Kampla a Wernera z první půle.

Frankfurtští zažívají nad míru úspěšnou sezónu. V týdnu se jim podařilo postoupit přes Benficu do semifinále Evropské ligy a v Bundeslize jim patří čtvrté místo s momentálně jednobodovým náskokem na pátý Mönchengladbach, jemuž by bodováním v tomto zápase mohli odskočit a přiblížit se účasti v nejprestižnější klubové soutěži.

Labbadiova parta má v poslední době střídavou formu s celkem jasným vzorem - doma vyhrává, venku prohrává. Touto logikou bychom mohli nabýt dojmu, že muži z centra automobilky Volkswagen získají i v pondělí tři body. Tentokrát proti nim však budou stát návštěvníci, kteří se na rozdíl od těch předchozích nacházejí v tabulce výše než oni sami.

Svěřenci trenéra Hüttera mají za sebou dosud impozantní jaro. Jejich první ligová prohra po zimní pauze přišla teprve v minulém kole překvapivě doma s Augsburgem. Předtím ale zaznamenali jedenáct zápasů bez prohry a šest výher v řadě, v týdnu si navíc spravili chuť zmíněným postupem v EL, takže se v jejich případě rozhodně nedá mluvit o žádné krizi.

Za domácí se v tomto utkání nepředstaví zranění Casteels, Camacho a Stefaniak. Z řad Frankfurtu do duelu ze zdravitních důvodů nezasáhnou Chandler, Tawatha, Stendera a Haller, karetní trest si odpykává Fernandes. Můžeme očakávat utkání s vysokým nasazením na obou stranách, protože je o co hrát a ani jeden z týmů to nedá tomu druhému zadarmo.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Steffen, Mehmedi - Weghorst
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Torro, Rode - da Costa, Kostić - Gaćinović - Jović, Rebić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.62 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Dortmund před dvěma koly ztratil vedoucí pozici v Bundeslize a ze štvané zvěře se sám stal tím, kdo musí někoho nahánět. Freiburg zvládá boj o udržení zatím úspěšně a jistě si bude chtít co nejrychleji zajistit setrvání v soutěži, klidně už vítězstvím nad BVB.

Freiburští se nacházejí aktuálně na třináctém místě ligové tabulky a pokud se jim povede zdolat velkého favorita z Dortmundu, budou mít jistou záchranu. Do karet jim ale nenahrává forma, kterou měli v posledních čtyřech zápasech, když pro ně ani jeden z nich neznamenal zisk tří bodů. Naposledy utrpěli těsnou porážku 1:2 na hřišti Werderu Brémy.

Svěřenci trenéra Favreho v posledním kole částečně odčinili debakl od Bayernu šťastnou porážkou Mainzu, do spokojenosti ale mají daleko. Kvůli zmíněnému nevydařenému klíčovému duelu jsou na druhé příčce tabulky se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Bavořani a pokud chtějí zůstat v boji o titul, nemohou si dovolit ztratit už ani bod.

Domácí fotbalisté kromě zápasu s Brémami v poslední době prohráli také na stadionu Mainzu vysoko 0:5, předtím ale dokázali urvat doma bod za remízu 1:1 s Bayernem a také venku proti Mönchengladbachu (též 1:1). Nicméně, pro jistotu záchrany potřebuje Freiburg buď (více než po měsíci) vyhrát, nebo aby předposlední Norimberk prohrál svůj zápas.

Hosté byli blizoučko přerušení několikaleté domácí dominance Bayernu, hrubě však nezvládli vzájemné měření sil a spolu s četnými jarními ztrátami a narůstající formou fotbalistů Mnichova to způsobilo, že přišli o průběžné první místo a tak i o možnost mít zisk titulu pouze ve svých vlastních nohách. Nikde ale není psáno, že mnichovský gigant už neztratí, takže určitě není nic ztraceno a je stále o co hrát.

Z domácích fotbalistů ze zdravotních důvodů zápas vynechají Flekken, Gulde, Kübler, Lienhart, Kath, Kleindienst, Petersen a Sallai. Doma v Dortmundu zůstanou Hakimi a Piszczek, taktéž pro zranění. Hosté letošní úvodní vzájemný zápas s Freiburgem zvládli v poměru 2:0, nyní ale zajíždějí na soupeřův píseček, takže se může stát ledacos.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter - Abrashi, Höfler - Frantz, Grifo - Haberer - Höler
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Wolf, Weigl, Akanji, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.19 - 4.78 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hertha BSC - Hannover 96  (neděle 18:00)
Hertha má v poslední době hrůzostrašnou formu. Toho by chtěl ve 30. kole Bundesligy využít Hannover, který je sice s velkým odstupem poslední, ale stále ne beznadějně a onu naději na záchranu by mohl vykřesat právě na úkor špatně hrající Herthy.

Berlínští mohli ještě před dvěma měsíci reálně pomýšlet na účast v pohárové Evropě v příštím ročníku. To je ale, zdá se, definitivně pasé, neboť nyní mají za sebou pět prohraných ligových zápasů v řadě a na sedmou, poslední pohárovou příčku ztrácejí z jedenáctého místa propastných dvanáct bodů.

Fotbalisté Hannoveru jsou na tom o poznání hůře. Jejich série proher v řadě čítá ne pět, ale dokonce osm zápasů, takže není divu, že se tým ze severoněmeckého velkoměsta krčí na úplném chvostu tabulky. Přímá záchrana se zdá býti nereálná, ale cesta k udržení vede i přes baráž a na tu momentálně Hannover ztrácí sedm bodů, což je hratelná suma.

Hertha v poslední době nestačila postupně na Freiburg (1:2), Dortmund (2:3), Lipsko (5:0), Düsseldorf (1:2) a Hoffenheim (0:2). Naposledy se Berlínským podařilo zvítězit právě na domácím stadionu před měsícem a půl, tehdy to odnesl Mainz v poměru 2:1. Hostitelé tohoto klání už hrají pouze o čest a o co nejlepší umístění v rámci středu tabulky.

Poslední výhra Hannoveru se datuje na začátek února, když se jeho fotbalistům povedlo vyhrát důležitý souboj s dalším adeptem na sestup, Norimberkem. Dalších osm nepovedených výsledků tuto prohru ale naprosto devalvovalo a v tuhle chvíli de facto nic neznamená, protože Hannover byl přeskočen dokonce i zmíněným Norimberkem, na nějž nyní ztrácí čtyři body.

Do zápasu za domácí nezasáhne Luckassen, Torunarigha a Maier, všichni pro zranění. Na straně hostujícího Hannoveru se neukážou ze zdravotních důvodů Akpoguma, Albornoz, Elez, Hübers, Asano, Muslija, Prib, Sarenren Bazee, Bebou, Füllkrug, Jonathas a Wood.

Dá se předpokládat, že tímto zápasem svou sérii proher přeruší domácí Hertha, která bude, stejně jako předchozích osm soupeřů, pro Hannover příliš velkým soustem.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt - Grujic, Skjelbred - Kalou, Duda, Dilrosun - Selke
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Felipe, Ostrzolek - Bakalorz, Schwegler - Haraguchi, Müller, Maina - Weydandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.40 - 5.26
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov se v rámci třicátého bundesligového kola utká s Werderem Brémy. Pět kol před koncem soutěže je o bod první a proti Brémám potřebuje roli favorita nutně potvrdit.

Bayern má sedmašedesát bodů a na druhou Borusii Dortmund, která hraje ve Freiburgu, má náskok pouhého jednoho bodu. Třetí Lipsko, které na Bayern ztrácí devět bodů, se na dominantní dvojici této bundesligové sezóny s největší pravděpodobností nedotáhne.

Brémy mají přitom také o co bojovat. Werder je totiž se šestačtyřiceti body sedmý a na šestou příčku, která zajišťuje účast v evropských pohárech ztrácí pouhý jeden bod. Naopak o bod za Werderem je ambiciózní tandem Leverkusen - Wolfsburg, který se chce určitě také podívat do Evropy.

Ve prospěch ani jednoho z klubů přitom nehraje poslední bilance. Brémy naposledy prohrály soutěžní zápas v prosinci loňského roku, v tomto kalendářním roce tedy ještě hořkost porážky nezažily. Dál jdou navíc také v německém poháru, kde ve čtvrtfinále vyhrály 2:0 nad Schalke a v semifinále se utkají příští středu právě s Bayernem.

V půlce března Werder vyhrál 3:1 na půdě Leverkusenu, o dva týdny později porazil doma stejným rozdílem Mainz. V obou zápasech patřil k nejdůležitějším hráčům na hřišti nejlepší střelec týmu Kruse. Na začátku dubna Brémy remizovaly 1:1 v Mönchengladbachu a minulou sobotu vyhrály 2:1 nad Freiburgem, mimo jiné i díky gólu Gebre Selassieho.

Ani Bayern žádný z posledních bundesligových zápasů neprohrál. V půlce března deklasovali svěřenci trenéra Kovače Mainz poměrem 6:0, poté však remizovali 1:1 ve Freiburgu. Na začátku dubna přišel velmi důležitý krok směrem k titulu, a sice výhra 5:0 nad Dortmundem. Minulou neděli vyhrál Bayern 4:1 v Düsseldorfu, kde se dvěma góly prezentoval Kingsley Coman.

Hned dva brankáři Bayernu jsou zranění. Früchtla a Neuera zastoupí s největší pravděpodobností Sven Ulreich. Na marodce mnichovského celku je ještě Robben. Za hosty pak nenastoupí zraněný Bartels.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martinez, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Moisander, Augustinsson - Sahin - Eggestein, Klaassen - Kruse - Osako, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.80 - 22.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Der Club je stále ve hře o nesestupové příčky, avšak mnohem pravděpodobnější se zdá ta varianta, že si to se Stuttgartem rozdá o šestnáctou příčku, která znamená baráž. Leverkusen však po třech nezdarech zabral a hodlá navázat na tříbodový zisk právě proti VfB.

Evropská liga totiž není daleko. "Po třech týdnech bez vítězství to jsou hodně důležité tři body. Určitě to posílí naši důvěru a naše sebevědomí. Ten zápas jsme kontrolovali, ačkoli v závěru bylo vidět, že Stuttgart mohl klidně vyrovnat. Nicméně se nestalo a věřím, že nám to dopomůže k dalším kvalitním výkonům," řekl Peter Bosz.

Karim Bellarabi ještě nebude připraven nastoupit. Joel Pohjanpalo zůstává rovněž zraněný, nicméně finský útočník se navzdory některým výtečným představením stále ne a ne dostat do základní sestavy. Do hry se vrací Lars Bender a jakožto žolík bude opět připraven Lucas Alario.

Norimberský prozatímní trenér Boris Schommers, rodák z Leverkusenu, se bude muset obejít bez Dennise Lipperta, Adama Zreláka, Enrica Valentiniho a Törlese Knölla. Post defenzivního záložníka by mohl pohlídat Ondrej Petrák. Na křídlech by se zase mohli objevit Virgil Misidjan a Yuya Kubo, který bývá v zápasech Norimberku hodně vidět.

"Dneska jsme ztratili dva body. Jinak jsem na tým pyšný, protože pod mým vedením podal zatím nejlepší výkon. Vytvořili jsme si dost šancí a k tomu jsme se dočkali jednoho chybného rozhodnutí sudích. Zároveň nemůžu nezmínit, že skvěle zachytal Alexander Nübel," prohlásil Schommers po remíze s Schalke. Gelsenkirchenský tým sice s Leverkusenem sousedí, nicméně oba celky hrají ve zcela odlišné formě.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger - Aranguiz, Brandt - Havertz, Volland, Bailey
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Löwen, Behrens - Matheus Pereira, Kerk - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.36 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Na mapě dělí obě města nějakých 160 kilometrů. V bundesligové tabulce je to sedm bodů s tím, že lépe je na tom bavorský Augsburg o něco lépe než Stuttgart. Tým z Bádensko-Württemberska se stále nachází na barážové pozici.

V minulém kole se potkal s Bayerem Leverkusen a o vítězství die Werkself rozhodla proměněná penalta. "V defenzivě jsme si počínali dobře, ale nakonec nám to bylo k ničemu. Naopak s činností útočníků spokojený být nemůžu. Musíme si počínat efektivněji a lépe řešit ty situace. Moment, kdy Santiago Ascacibar dostal červenou kartu, jsem neviděl. Týmu ovšem prokázal medvědí službu. Je jedno, že tomu šlo předejít. Musí se naučit krotit svoje emoce," hodnotil kouč Weinzierl.

Vedle argentinského záložníka, který pyká za to, že plivl na Kaie Havertze, budou chybět jenom Holger Badstuber a Christian Gentner. Do sestavy se naopak vrací Dennis Aogo. Stejně tak bude plně k dispozici Mario Gomez, který doufá, že ve zbývajících utkáních rozšíří svou sbírku šesti branek.

V dresu Augsburgu se letos střelecky nejvíce daří Alfredu Finnbogasonovi, jenž rozvlnil síť za zády soupeřových gólmanů desetkrát. Připraven odehrát celých devadesát minut by měl být Philipp Max, jenž obvykle nastupuje na levém kraji obrany. Až v den střetnutí se rozhodne, jestli se mezi třemi tyčemi objeví Gregor Kobel. Pokud by se nestihl po otřesu mozku dát do kupy, nahradí ho neméně spolehlivý Andreas Luthe.

Martin Schmidt svůj první duel na lavičce Augsburgu zvládl. Ve frankfurtské Commerzbank-Areně jeho skvadra vyhrála 3:1 a rozhodně si zvedla sebevědomí před závěrečnými boji. "Pro mě to byl hodně pěkný návrat do tohoto regionu, kde jsem žil skoro devět roků. Mám velkou radost. Ale zároveň musí poděkovat svému předchůdci Manuelu Baumovi, který odvedl u mužstva výbornou práci," prohlásil.

"Tuhle partii jsme chtěli bezpodmínečně vyhrát. Povedlo se, ale rozhodně máme pořád na čem pracovat. Defenziva v některých momentech nepracovala podle mých představ. Každopádně v autobuse budeme slavit. Nicméně pak už se zase začneme připravovat na Stuttgart," dodal Schimdt vzápětí.

I přesto půjde s velkou pravděpodobností o vyrovnané klání.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - J. Schmid, Gouweleeuw, Khedira, Max - D. Baier - Gregoritsch, Koo - Hahn, M. Richter - Finnbogason
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Kabak, Pavard, Kempf - Castro, Aogo - Esswein, Zuber - Gonzalez - M. Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.45 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Mohuč stále může zakončit sezonu v horní polovině tabulky. Pokud by se podařilo zdolat Düsseldorf, měli by die Nullfünfer na kontě stejně bodů jako za celý minulý ročník. Fortuna však rozhodně nedá nic zadarmo. Bayern byl sice před týdnem jasně lepší, ale jinak svěřenci Friedhelma Funkela už na jaře dokázali zaskočit nejednoho favorita vzájemného klání.

"Musíme si přiznat, že jsme prostě neměli žádnou šanci. Bayern podal velice soustředěný výkon. Chtěli jsme hrát ofenzivní fotbal, ale nebylo snadné se zformovat zpátky do obrany. Ale přesto to byl vlastně nádherný den, protože jsme dostali lekci od nejlepšího, ze které se můžeme poučit," nechal se slyšet po porážce minulý týden pětašedesátiletý kouč.

Jeho mužstvo se v tomto tisíciletí střetlo s Mohučí pouze ve třech případech. Pokaždé šlo o velice vyrovnaný zápas, nicméně tým, za který v minulosti nastupoval i Zdeněk Pospěch, byl ve dvou případech úspěšnější. Fortuna se bude muset obejít bez služeb Diega Contenta, Jeana Zimmera, Jaroslava Drobného, Nika Giesselmanna, Marcela Sobottky, Olivera Finka a Adama Bodzeka. Tedy bez borců, kteří obvykle nastupují v základní sestavě.

Mohučský rodák Sandro Schwarz zase postrádá Emila Berggreena, Philippa Mweneho, Geritta Holtmanna, Niko Bungerta a brankáře Adlera. Šanci na základní sestavu tedy mají Stefan Bell, Guilio Donati či Karim Onisiwo. Mohuč i přes absence hodlá odčinit smolnou porážku proti Borussii Dortmund.

"V prvním poločase jsme byli hrozně pasivní a vlastně jsme se tím sami porazili. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší. Hodně mě mrzí, že jsme nedokázali vyrovnat na 2:2, jelikož příležitosti jsme si rozhodně vytvořili. Zápasu by bývala více slušela remíza," prohlásil zmíněný kouč Schwarz, který ovšem tuší, že ani následující duel nebude jednoduchý.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Donati, A. Hack, Niakhaté, Aaron - Gbamin - Latza, Ri. Baku - Boetius - Onisiwo, Mateta
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Suttner - Morales, Stöger - Raman, Kownacki - Karaman, Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.85 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Do konce této bundesligové sezóny zbývá pouhých pět zápasů a kromě boje o titul a o udržení finišuje také boj o elitní Ligu mistrů. Zatímco Lipsko je s náskokem šesti bodů třetí, Mönchengldabch na ni jeden bod ztrácí.

Borussia Mönchengladbach je s jednapadesáti body pátá a na čtvrtý Frankfurt, který by v tuto chvíli šel přímo do Ligy mistrů, ztrácí pouhý jeden bod. Na šestý Hoffenheim má Mönchengladbach náskok čtyř bodů.

Lipsko má mnohem lepší výchozí pozici a vypadnutí z bundesligové nejlepší čtyřky by pro něj bylo obrovským zklamáním. Tým ze Saska je totiž s osmapadesáti body třetí a ačkoliv na dominantní dvojici Bayern - Dortmund s největší pravděpodobností nedosáhne, má dobrou šanci na účast v Lize mistrů. Na Frankfurt má totiž pět kol před koncem náskok šesti bodů.

S výkony Mönchengladbachu je to jako na houpačce, svěřenci trenéra Heckinga hrají velmi nepředvídatelně. V březnu porazili venku Mainz 1:0, o týden později však překvapivě remizovali 1:1 s Freiburgem. Na konci března pak prohráli 1:3 na půdě nováčka z Düsseldorfu a z řad vlastních fanoušků se na ně snesla velká vlna kritiky.

V prvním dubnovém kole remizoval Mönchengladbach 1:1 s Werderem Brémy a minulou sobotu vyhrál 1:0 v Hannoveru díky gólu Raffaela z 53. minuty. Herně i výsledkově je tedy Mönchengladbach nevyzpytatelný.

Lipsko je na tom v poslední době o poznání lépe. V půlce března vyhrálo 1:0 na půdě Schalke, poté deklasovalo poměrem 5:0 berlínskou Herthu. Lipsko navíc dále zůstává v německém poháru, když na začátku dubna v rámci jeho čtvrtfinále porazilo 2:1 po prodloužení Augsburg a v semifinále se představí na hřišti druholigového Hamburku.

Po vítězství v poháru si Lipsko dobrou formu přeneslo i do nejvyšší domácí soutěže, kde vyhrálo v Leverkusenu 4:2, minulou sobotu pak zvítězilo 2:0 nad Wolfsburgem díky gólům Kampla a Wernera, který je po Poulsenovi druhým nejlepším střelcem týmu.

Na půdě Mönchengladbachu ale Lipsku nepomohou zranění Upamecano a Adams. Za domácí pak ze zdravotních důvodů nenastoupí Doucouré, Mayer, Andreas Poulsen a Stindl.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Strobl, Elvedi - Kramer - Herrmann, Zakaria, Neuhaus, Hazard - Raffael, Plea
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Laimer, Kampl - Sabitzer, Forsberg - Yussuf Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.64 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Schalke 04 - TSG Hoffenheim  (sobota 20:30)
Schalke se utká s jihoněmeckým Hoffenheimem. Hráči i fanoušci Schalke by na tuto nevydařenou sezónu bezpochyby nejradši co nejrychleji zapomněli.

Schalke je totiž po devětadvaceti odehraných kolech se sedmadvaceti body až patnácté a na baráž v podobě šestnáctého místa má tento tradiční klub z Gelsenkirchenu náskok šesti bodů. V rámci novodobé historie se jedná o jednu z nejhorších sezón v historii Schalke.

Hoffenheim je se sedmačtyřiceti body šestý a existuje pro něj hned několik variant. Pět bodů ztrácí na čtvrtý Frankfurt, který by měl v tuto chvíli jistotu Ligy mistrů. V případě, že to s Ligou mistrů nevyjde, si může Hoffenheim zahrát alespoň Evropskou ligu. V rozmezí dvou bodů za Hoffenheimem jsou ale Brémy, Leverkusen a Wolfsburg a může se tedy také stát, že Hoffenheim bude v příští sezóně úplně bez evropských pohárů.

Loučící se trenér Nagelsmann, který po sezóně odejde do Lipska, bude ale v Hoffenheimu určitě chtít zanechat jen to nejlepší a Hoffenheim se o Ligu mistrů popere. Jeho poslední bilance je nadprůměrně dobrá. Na začátku března vyhrál 2:1 nad Norimberkem, o týden později remizoval 1:1 ve Stuttgartu, od té doby však zná pouze výhru.

Na konci března zvítězil 4:1 nad Leverkusenem, o týden později 4:0 v Augsburgu. Minulou neděli Hoffenheim vyhrál 2:0 nad Herthou Berlín, když se gólově prosadili Amiri a Nelson.Nejlepším střelcem týmu je Chorvat Kramarić, jenž se od začátku března v bundeslize trefil už pětkrát.

To poslední forma Schalke je tristní. Po prohře 0:1 s Lipskem sice Schalke vyhrálo 1:0 v Hannoveru díky gólu Serdara. Na začátku dubna však padlo s Brémami v rámci čtvrtfinále německého poháru, hned tři dny na to prohrálo 1:2 s Frankfurtem a minulý pátek remizovalo 1:1 na půdě nováčka z Norimberku, kde jeden bod zachraňoval necelých deset minut před koncem Nastasić.

Za Schalke do zápasu nenastoupí zranění Schöpf, Skrzybski a Uth. Na hostující marodce jsou v tuto chvíli Geiger, Rupp, Hack a Joelinton. Rozhodčím zápasu je Christian Dingert.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stambouli, Sané, Nastasić - Caligiuri, Bentaleb, Oczipka - Serdar, McKennie - Kutucu, Burgstaller
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Vogt, Hübner, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Kramarić - Szálai, Belfodil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.95 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29214478:2967
2.Borussia Dortmund29206368:3666
3.RB Lipsko29177555:2258
4.Eintracht Frankfurt29157757:3452
5.Borussia Mönchengladbach29156848:3551
6.TSG Hoffenheim291211660:3947
7.Werder Brémy291210752:4146
8.Bayer Leverkusen291431251:4845
9.VfL Wolfsburg291361047:4445
10.Fortuna Düsseldorf291141439:5637
11.Hertha BSC29981241:4835
12.1. FSV Mainz 0529961434:5033
13.SC Freiburg297111139:5032
14.FC Augsburg29771540:5528
15.Schalke 0429761630:4727
16.VfB Stuttgart29561827:6121
17.1. FC Norimberk29391724:5418
18.Hannover 9629352125:6614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Rudnevs

Taká zaujímavá hra, ktorú som videl niekde na Twitteri - aký káder by ste poskladali (základná 11 + 7 náhradníkov), keby ste z každého z osemnástich BL klubov museli zobrať presne 1 hráča?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý koncept, schválně jsem se na to koukl a teda musím říct, že to není úplně nejjednodušší výběr (pokud bereme v potaz, že tam prostě nenahážeme nejlepší hráče bez ohledu na jejich pozice v týmu):

pomyslná formace by byla něco ve stylu 4-2-3-1, záložníci na levo a napravo by asi byli ale spíše křídelníci

Jarnstein - Roussillon, Upamecano, Pavard, Kimmich - Demirbay, Klaassen - Reus, Havertz, T. Hazard - Jovic

Lavička - Schwolow, Ewerton, Caligiuri, Aarón Martín, Schwegler, Lukebakio, Finnbogason

Největší problém jsem měl popravdě u brankářů - ve chvíli kdy jsem měl základní jedenáctku, tak už všechny kluby s těmi lepšími brankáři byly vyčerpány Naštěstí tam vyšel ten Jarnstein a Schwolow na lavičce taky není špatný. Jenom mně to teda nevyšlo na náhradního CB

Reagovat
SpartaOvenka

Dost dobré, zkusil jsem 3-5-1-1.

Pavlenka - Pavard, Stark, Ginter - Kadeřábek, Arnold, L. Bender, Forsberg, Alaba - Reus - Jovič

Náhradníci: Fahrmann - Leibold, Gunter - N. Muller, Maxim, Zimmermann - Finnbogason

Nejhorší bylo nutkání procpat tam Havertze z Bayeru, když to od nich chtělo defenzivního Bendera

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam zase hrozně chtěl Schulze z Hoffenheimu, ale prostě jsem potřeboval záložníka

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som to skúsil: Nübel - Schulz, Stark, Pavard, da Costa - Martínez, Neuhaus - Reus, Kruse, Brandt - Werner (F. Müller, Max, Ayhan, Behrens, N. Müller, Petersen, Weghorst)

Ja som tam chcel dať zasa Hasebeho, ale da Costu som potreboval proste viac.

Reagovat
SpartaOvenka

Koukám, že Pavard je držák pro všechny, holt když nemají jiné dobré hráče a jeden výrazně vyčnívá.

Reagovat
stas87

Esser - Max, Akanji, Konate, Ginter - JaviMar, Grillitsch - Havertz, Kruse, Jovic - Weghorst

Mathenia - Stark - Kunde Malong, Mckennie, Zuber - Lukebakio

Mohla by tato zostava hrat aspon o EL?

Reagovat
Rudnevs

Tá je dobrá, viacerych hráčov som dal podobne (Javimar, Kruse, Weghorst... a to bez odpisovania ), akurát čo ten Jović na krídle?

Reagovat
stas87

No, napasovat som ho tam nejako musel. Len som vahal medzi nim a Rebicom...keby tam bol Rebic, tak je to ok?

Reagovat
SpartaOvenka

Možná by to šlo Grillitsch, JaviMar, Havertz - Kruse - Weghorst, Jovič.

Reagovat
Džeko55

OT: Vyplňte prosím dotazníček na cca tři minutky o partnerech českého hokeje (klubů, soutěží i repre) pro jednu marketingovou společnost. Děkuji moc

https://bit.ly/2KZ86dc

Reagovat
stas87

Das #Werder-Aufgebot gegen Bayern:

Start11: Pavlenka - Augustinsson, Veljkovic, Moisander, Gebre Selassie - Sahin, Möhwald, Maxi Eggestein, Klaassen - Rashica, Kruse

Bank: Kapino - Langkamp, Friedl - Bargfrede - Harnik, Osako, Pizarro

Wow, tak Möhwalda by som necakal v takom zapase od prvej minuty.

https://pbs.twimg.com/media/D4mIw22WkAELpMS.jpg

Verim v remizu, streleny gol a kvalitny vykon. Snad nedopadneme ako Dortmund a jeho vykon, kde uz 100 km pred AA prehraval o dva goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka zákrok roku

Reagovat
db18

VfB

Markus asi bude muset jít restartovat kariéru někam do druhé ligy si myslím.

Reagovat
andrew96

Veljković jasná

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
db18

Niklas! Ale se štěstím.

Reagovat
Salfovic

Dobrá haluz

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná

Reagovat
stas87

To bolo uplne jasne, ze im tam spadne nejaka taka mrdka.

Reagovat
db18

Tak když ty dobrý šance Pavlenka likviduje!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Inak prečo James nie je ani na lavičke?

Reagovat
db18

Problémy s třísly. Neúčastnil se ani závěrečného tréninku.

Reagovat
stas87

Celkom slusna tragedia od vas, v zakonceni. O to viac mrzi ta Klaassenova nestastna tec. Ale hej, vyhral futbal. My prakticky nemali nic, na branku sme nevystrelili a chceli len bod. Aj ked fandim SVW, tak k tej vyhre ste mali o vela, vela vela blizsie vy a tie tri body mate. Tak holt musime zostrelit Dortmund na Weseru.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
db18

Vyser se na tu primadonu, co chce stejně pryč a pouštěj tam radši Daviese!

Reagovat
smazaný uživatel

Aleee, taková haluz jim tam spadla. Pavlenka dnes suprovej. Jinak jak vidíte šance Stuttgartu v baráži kde narazí pravděpodobně na Union či Padeborn (přál bych to tomu Unionu), při neschopnosti Hamburku je ještě možné, že se utkaj s nima, ale myslím si že už si to "pohlídají"...

Reagovat
db18

Myslím, že si to pohlídají, pokud ovšem nepůjdou proti HSV, to by pak mohlo dopadnout všelijak.

Reagovat
andrew96

Aby vůbec alespoň tu baráž hráli...ale asi jo, Norimberk má těžší los.

Jinak s postupem HSV bych byl ještě opatrný, hrají ještě na Unionu i v Paderbornu a s o záchranu stále hrajícími Ingolstadtem a Duisburgem. Takže složení garáže a šance v nich zatím vůbec neteoufám tipovat.

Reagovat
db18

Když už se ale řeší HSV, tak Wintzheimer Za poslední dva zápasy 2 góly (a k tomu jen 22 dalších minut navíc).

Reagovat
Rudnevs

Ja si trúfam - auto, bicykle, možno nejaka motorka...

Reagovat
andrew96

No z tohoto pohledu má tedy největší šance jednoznačně Stuttgart (btw. Mercedes-Benz Museum je topka, doporučuji navštívit).

Reagovat
Rudnevs

Jj, tam to musí byť paráda... Bol som už v Ingolstadte v Audi Forum, tam to je tiež super. Najlepšia je tá hala, kde sú autá pripravené na predaj a tá ceremónia, jak si pre to auto príde majiteľ. Vždy vyvolajú jeho meno, všetci mu tuším zatlieskajú, pozerá sa na to x ľudí, ktorí si tam medzičasom dávajú obed a na konci šťastný majiteľ štýlovo odíde na novom aute. Proste blázni.

Reagovat
Rudnevs

Uvidíme, ešte ani neni zďaleka isté, kto pôjde do tej baráže. Najmä z tej druholigovej strany to bude veľmi zaujímavé. HSV je nepresvedčivé celú sezónu, Union odpadáva, a preto to vyzerá tak, že si jedno z tých miest uchmatne Paderborn, ktorý sa doteraz držal v úzadí.

Osobne dúfam, že sa im to nepodarí, Paderborn v Bundeslige z viacerych dôvodov nemá čo hľadať... Jasne, keď si to vykopú na ihrisku, tak si to zaslúžia, ale úprimne ich tam nechcem vidieť.

Inak, už je istý prvý postupujúci do 2. BL, a to Osnabrück. Z toho tiež nie som zrovna nadšený.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych právě ten postup, popřípadě tu baráž, přál nejvíc Unionu. Na pořadu dne by bylo další pekne derby a Union je mi teda mnohem víc sympatičtější než Hertha. Škoda, že už definitivně odpadlo St. Pauli.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas. Za mňa by bol ideál postup HSV a Unionu, tým pádom by pád logicky vyšiel na ten Stuttgart, ktorému by som to síce neprial, ale HSV a Union sú proste HSV a Union. Union má síce ešte menej bundesligovej histórie než Paderborn, ale je to mimoriadne zaujímavý klub so skvelými fanúšikmi a super štadiónom, ktorý sa navyše bude rozširovať. Plus majú dlhodobý koncept.

Zatiaľ čo Paderborn je klub, ktorý vznikol fúziou klubov, ktoré 100 rokov hrali v nejakych primitívnych ligách, ktoré nikoho nezaujímajú. V posledných pár rokoch Paderborn chodí ako na výťahu medzi x ligami, chvílu boli i v prvej a zo začiatku boli celkom vysoko, ale potom sa asi dozvedeli, že vyššie už postúpiť nemôžu, tak teda nakoniec radšej zostúpili. Majú “krásnu” plechovú arénu z plechu a plastov, na ktorej treťoligovú úroveň môžu byť všetci štyria fanúšikovia patrične hrdí a keďže je klub ku fanúšikom priateľský, tak tam nechal urobiť komicky vysoké stropy, že vraj aby si o to neotrieskali hlavy. Ale pozor, v niečom je Paderborn predsa len špička - nikto nemá pred štadiónom toľko miest na parkovanie bicyklov ako oni! To je však asi jediné, čo je v Paderborne “erstligatauglich”.

Reagovat
andrew96

Vida, přece je pro tebe v Německu nějaký méně oblíbený klub než Bayern.

Reagovat
Rudnevs

Bayern a neobľúbený klub? Neviem, o čom hovoríš... FC Bayern München je klub, ktorý je vždy pred, počas i po sezóne nemeckým majstrom. Je to klub, ktorého zástupcovia si do banky nechodia do sekcie úverov, ale môžu sa pokojne prechádzať oddelením pre terminované účty.

Bayern nikdy nekúpil hráča so zámerom oslabiť tak konkurenciu. Hráči predsa chodia do Bayernu sami. A ešte aby nie, keď je to najlepší klub na celej planéte, ktorý si do banky nemusí chodiť pre úvery, naopak tam má terminovaný účet.

Mimochodom, spomenul som už, že Bayern si do banky pre úvery nechodí?

Ale nie, robím si srandu. V skutočnosti mi Paderborn nejak extra nevadí, mám ich rád asi tak ako ostatné kluby treťoligovej úrovne, len som popisoval prínos a zaujímavosť ich prípadnej prítomnosti v BL. A Bayern s RB sú v neobľúbenosti jednotky!

Reagovat
JozkokozleJ

K tym vysokym storpom Paderbornu; istu dobu sa realne uvazovalo, ze sa to vyuzije na druhe poschodie. Videl som o tom nejaku repartaz. Zrejme vsak z toho zislo.

Reagovat
Rudnevs

Hej, o tom viem... Ale neviem si predstaviť, že by sa tam zmestilo ďalšie poschodie. Na to mi to príde zas moc nízke.

Reagovat
andrew96

Belfodil Tomu teď vychází úplně všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní gólík ještě ze ho vystřelili relativně rychle, pressing Freiburgu byl na začátku vcelku drtivý.

Reagovat
stas87

Dost svojsky protest proti pondelkom. Casto clovek neuvidi sbs, hracov aj rozhodcov sbierat z hracej plochy veci.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zatím to je na šance bohaté jako v hokeji Bulharsko - Jihoafrická republika, ale góly nikde...na šance tak 5:3 s tím že Eintracht začal hrát až v posledních deseti minutách...rozhodčí prase...nevím za co Jović dostal žlutou

Reagovat
One-Real

Přesně zápas, kde si člověk přeje mít +2,5.

Reagovat
Seydou Doumbia

Velikonoce no...oba týmy najebané a jediný brankáři nic nepili a proto to je bez branek

Reagovat
One-Real

Břevno, teď ještě 2 tyče, neproměněná penalta, VAR odvolá gól a je to klasická kombinace okolností.

Reagovat
Seydou Doumbia

0:1 to skončí...gól dá a nebo připraví Rebić, který to s chlastem přehnal a ted střízliví na lavičce

Reagovat
One-Real

první tyč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele