TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.04.2019 11:36:54

Prostředek proti dětským bitkám, Mladá Boleslav rázně zakročila

Mladá Boleslav rázně zakročila jako první město v republice proti dětským bitkařským gangům. Násilníkům zakáže vstup do problematických zón, jako jsou například obchodní centra a jejich okolí. Právě tam totiž většinou ke rvačkám mezi dětmi docházelo. Město k nim teď bude přistupovat stejně jako třeba k fotbalovým chuligánům.

Při jedné z mnoha rvaček z Mladé Boleslavi dvě dívky kopy do hlavy napadaly 14letou dívku. "Já jsem to zveřejnit nechtěla. Poprosila jsem děti, co tam byly, aby to prostě nikam nedávaly," uvedla matka napadené dívky.

 

Prosby matky zůstaly nevyslyšeny. Rvaček přibývá a právníci s experty měsíce hledali, zda i u mladistvých mohou použít zákaz vstupu, stejně jako je tomu u fotbalových chuligánů.

 

"Rozhodli jsme se. Platí to prakticky týden. Správní orgán vydá omezující opatření pachateli a ten může až na jeden rok dostat omezující opatření pobytu," vysvětlil vedoucí oddělení bezpečnosti a prevence kriminality na mladoboleslavském magistrátu Vladislav Král.

 

V praxi to bude vypadat tak, že aktéři dětských bitek budou mít zakázaný vstup například do obchodního centra a jeho okolí. A to samé bude platit i před hypermarketem v centru Boleslavi. Dětské gangy totiž nejčastěji bitky organizují právě tam. Láká je tam dostupnost, teplo a připojení k síti zdarma, tedy možnost videa ihned zveřejnit.

 

 

 

"Bude to postih přímo na ně. Nebavíme se o tom, že dostanou nějakou finanční sankci, kterou za ně zaplatí rodiče," zhodnotil Král. Magistrát se teď chystá do vybraných škol. "Vzkaz je takový: Nedělejte bitky, poněvadž budete trestáni. Nikdo tady ve městě to nebude tolerovat," doplnil Král.

 

Boleslavská novinka už zajímá i další velká města. "Ta prevence přestává fungovat, je potřeba v tenhle okamžik skutečně ukázat tu sílu. Uchránit ty slabší a těm chuligánům skutečně dát najevo, že můžou být postižitelní," uvedl náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.

 

Mladoboleslavská radnice v současné době neřeší aktuálně žádný případ, kdy by vykázání mohla použít.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688