Weinzierl skončil ve Stuttgartu, mužstva se ujal Willig

20.04.2019, 22:16
Aktuality
Stuttgart ve zbytku letošní sezóny již nepovede Markus Weinzierl. Ten doplatil na špatné výsledky a bezprostředně po dnešní porážce s Augsburgem byl odvolaný, načež tým převzal kouč devatenáctky Nico Willig...

Ambiciózní klub od samého začátku nenavázal na výsledky z minulé sezóny, ve které obsadil konečnou sedmou příčku, což v říjnu znamenalo odvolání kouče Tayfuna Korkuta.

Jeho místo zaujal Markus Weinzierl, ovšem kýžené zlepšení nepřišlo. Švábský celek v uplynulých třinácti kolech naplno bodoval pouze jednou a drží se na barážové pozici.

Čtyřiačtyřicetiletému rodákovi ze Straubingu se stala osudnou dnešní porážka 0:6 s Augsburgem, po které má Stuttgart na předposlední Norimberk náskok pouze tří bodů.

Čtyři kola před koncem sezóny se trápícího se týmu ujal Nico Willig, jenž do této chvíle vedl dorostenecký tým do 19 let. "Opakovaně jsme zdůrazňovali, že je naším cílem dovést sezónu do úspěšného konce s Markusem Weinzierlem a jeho týmem, ale po porážce s Augsburgem jsme dospěli k závěru, že je potřeba situaci přehodnotit," řekl sportovní ředitel Thomas Hitzlsperger.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dalo se to čekat

Reagovat
stas87

Ten si uz v blizkej buducnosti v BL nezatrenuje. Bude rad, ak mu niekto hodi laso z 2.BL. Co by stratili tym, ak by podrzali Korkuta o mesiac dlhsie? Na to, ze je v klube od zaciatku oktobra, tak VfB sa nikam neposunulo. Vylozene prehrali snad len H96 a FSV. Tam ale bodov nebrali a prehrali. Ak by mal Nürnberg trochu viac stastia, tak je na barazovej pozicii on. Normalne tu baraz prajem Der Clubu. Bez posil, so slabym kadrom a tazkym zrebom a aj tak nic nezabalili a stale su v kontakte. Evidentne ten zostup potrebuje Stuttgart zazit zasa.

Reagovat
Jeňa

Kdyby je nezařízl rozhodčí na Schalke, tak věřím, že by to ještě urvali, ale takhle tomu nevěřím

Reagovat
fantomas

Co se s nim stalo, sem měl za to, že byl svýho času docela naděje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele