Dnes Pátek - oblacno 2°C
Zítra Sobota - skorojasno 6°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Stejně jako loni touto dobou platí v Praze zákaz rozdělávání ohňů
I rozdělávání ohňů na piknikových místech je nyní zakázáno. Ilustrační foto: Elvis Santana / Freeimages.com

Stejně jako loni touto dobou platí v Praze zákaz rozdělávání ohňů

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), bude až do odvolání na území Prahy platit nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na rizikových místech.

Stejný zákaz začal platit loni na konci dubna a kvůli němu se tradiční oslavy pálení čarodějnic musely obejít bez největšího lákadla. Zda zůstane zákaz platit i letos poslední dubnový den, rozhodne vývoj počasí. Podle výhledu meteorologů by mohlo začít pršet na konci příštího týdne.

Rozdělávat oheň a kouřit cigarety lidé nesmí v lesoparcích, lesích a zahradách. Zákaz platí i pro území ve vzdálenosti 50 metrů od okraje lesa, skladů sena a slámy, na loukách a polích.

V těchto rizikových místech pro vznik požáru je zakázáno používání lampionů, pochodní i létajících přání, odhazování hořících nebo doutnajících předmětů. Pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru, jsou po Praze zakázány i jízdy parních lokomotiv.


Autor: red

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru