Jak vybrat ta správná svítidla pro vaši roubenku?

Osvětlení je velmi důležitou, avšak mnohdy podceňovanou součástí každé nemovitosti. Zvláště pak, pokud rekonstruujete chatu či chalupu, anebo právě provádíte elektrifikaci staré roubenky. Do takového prostředí se nehodí všechny druhy svítidel, a proto vám dnes přineseme pár rad, jak taková světla vybrat.

Jak při výběru postupovat?

Při výběru osvětlení do každého prostoru je nejprve nutné si rozmyslet celkovou koncepci. Zda budete chtít světla nástěnná či stropní, nebo zda se spokojíte pouze s obyčejnou lampou. Retro styl, který se nyní vrací do módy, obsahuje nejrůznější druhy všech svítidel, ze kterých si jistě vyberete to pravé. Taková světla se přeci jen hodí do původní roubenky více než moderní futuristické osvětlení.

Retro svítidlo Kolarz Nonna
Retro svítidlo Kolarz Nonna

Líbí se vám retro světla?

Ať už budete nakupovat retro svítidla v jakémkoliv obchodě, naleznete několik nejrůznějších druhů a typů. Například do obývacího pokoje se bude skvěle hodit stojatá lampa, která dostatečně osvětlí celý prostor okolo gauče či křesel. Skvělé je zejména pro dokreslení romantické atmosféry, o níž není ve starobylé roubence nouze. Pro dodržení rustikálního stylu se ale nehodí veškerá svítidla, je nutno vybrat pouze vytříbené kousky. Na pracovní stůl bude například výborně pasovat původní lampa z hnědého dřeva, ze které přímo čiší historie.

Kterého výrobce si vybrat?

I když tento typ světel vyrábí mnoho výrobců, ne všechny produkty se hodí do každého prostoru. Doporučit můžeme světla Kolarz Nonna, jejichž výrobce se pohybuje na špičce tohoto odvětví. Tyto závěsné rustikální lampy se skvěle hodí k osvětlení nejen rodinné restaurace, ale také chaty či chalupy. Většina světel je ručně zdobená s mnoha kovovými prvky, čímž společně vytvoří naprosto jedinečný designový prvek každého stylového prostoru.

Nad výběrem světel je potřeba strávit alespoň malé množství času a pečlivě si zvolit to pravé světlo do toho pravého prostoru.

Tip: Plánujete vlastní projekt? Na konci článku najdete formulář pro porovnání nabídek firem ve vašem okolí. Zdarma a bez práce si tak najdete tu nejvýhodnější.

Nezávazná poptávka


  • Zadání poptávky je ZDARMA.
  • Poptávka NENÍ závazná, nemusíte si tedy žádnou z nabídek vybrat.
  • Porovnáním nabídek ušetříte až 30 % nákladů.
Obecná poptávka

Místo realizace

Kontaktní údaje

Souhlas s obchodními podmínkami a pravidly ochrany osobních údajů