Hlavní obsah

Spor o penaltu! Sudí ji neviděl, pro zbytek lidstva byla jasná, zuří kouč Tottenhamu. Expert nesouhlasí

Manchester/Praha

Jasná ruka! Fotbalisté Tottenhamu mohli prasknout vzteky. Kyle Walker, obránce Manchesteru City, zahrál v pokutovém území rukou a hráči Spurs se dožadovali penalty. Marně. Sudí Michael Oliver pokutový kop nepískl, z výhry 1:0 se těší Citizens a jsou opět na prvním místě tabulky Premier League o bod před Liverpoolem. Může se stát, že právě tahle situace pomůže Manchesteru City k titulu. Expert Chris Foy po utkání pro server dailymail.co.uk potvrdil, že se arbitr rozhodl správně, když pokutový kop nepískal.

Foto: Phil Noble, Reuters

Phil Foden, autor vítězného gólu Manchesteru City v utkání Premier League s Tottenhamem.

Článek
Fotogalerie

"Pro mě a pro zbytek lidstva to myslím byla penalta," ulevil si po utkání zklamaný manažer Tottenhamu Mauricio Pochettino. Byl přesvědčený, že měl dotek paže s míčem sudí určitě vidět. Hráči Tottenhamu se po zmíněné situaci dožadovali odpískání penalty, ale sudí byl neoblomný.

„Chápu, že jsou situace, kdy to rozhodčí nemusí vidět, tahle ale byla naprosto jasná. K situaci došlo uvnitř pokutového území a Michael Oliver byl ve skvělé pozici, aby viděl, co se stalo," nešetřil arbitra manažer Tottenhamu v rozhovoru pro SPORTS. „Možná to tak neviděli hráči a fanoušci Manchesteru City, ale pro zbytek lidstva to byla penalta," dodal.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Jenže tak jednoznačné to s názorem na spornou situaci není. Třeba expert Chris Foy rozebral sporný moment pro server dailymail.co.uk a je přesvědčený, že sudí nechyboval. "Sudí Oliver rozhodl správně. Hraní rukou bylo neúmyslné. Míč zasáhl ruku Walkera, ale ten byl velmi blízko u Alliho. Při takové situaci se penalta nepíská. Pokud by se v utkání dal využít systém WAR, bylo by to na místě. Ale verdikt by se nezměnil, o tom jsem přesvědčený," poznamenal Foy.

Zápas tak rozhodl gól Fodena z 5. minuty zápasu. Do konce Premier League odehraje vedoucí Manchester City (86 bodů) i druhý Liverpool (85 bodů) čtyři utkání. Bitva o mistrovský titul je tak otevřená, sobotní verdikt ale může mít v napínavé bitvě mimořádnou důležitost pro tým manažera Pepa Guardioly.

Hodně napínavý konec mělo před pár dny i utkání těchto soupeřů v Lize mistrů. Raheem Sterling v závěru završil hattrick a gól na 5:3 posouval Citizens dál. Manchester City už slavil postup, jenže turecký sudí Cakir dostal echo od videorozhodčího, že Agüero stál v ofsajdu. Turek branku odvolal, semifinále Champions League si zahrají Kohouti.

Sestřih čtvrtfinálového utkání Ligy mistrů Manchester City - TottenhamVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: