Bundesliga - souhrn 30. kola

22.04.2019, 22:28
Názory a komentáře
Bayern Mnichov těsným rozdílem porazil Brémy a drží si náskok na Dortmund, ten neměl problémy ve Freiburgu. RB Lipsko vyhrálo na hřišti Gladbachu a upevnilo si průběžnou třetí pozici. Vysoké výhry zaznamenaly Augsburg a Hoffenheim. Tři body slaví rovněž Leverkusen a Mainz. Frankfurt ztratil body ve Wolfsburgu...

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1

22.04.2019 20:30

Góly: 90. John Brooks - 78. Jonathan de Guzmán

Vlci v rámci 30. kola Bundesligy přivítali na svém stadionu Eintracht Frankfurt. Čekala se vyrovnaná bitva bez jasného favorita, to se i nakonec potvrdilo. Ani jednomu z týmů však konečná remíza příliš nepomohla v cestě za jejich cíli.

Před zápasem patřilo Wolfsburgu deváté místo se ztrátou pěti bodů na pohárové příčky, konkrétně na šestý Hoffenheim. Poslední domácí zápasy se Labbadiově partě povedlo vyhrát, proto měli důvod k optimismu.

Frankfurtští věděli, že nehledě na výsledek zůstanou na čtvrtém místě ligy, které by je v příští sezóně pustilo do Ligy mistrů. I tak měl pro ně ale tento duel vysokou úroveň důležitosti, neboť měli díky zaváhání Mönchengladbachu šanci udělat si právě před svými nejbližšími pronásledovateli pohodlný "bodový polštář".

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. V 11. minutě střílel do odkryté branky Mehmedi, jeho pokus ale na poslední chvíli vykopl z brankové čáry Hasebe. Po necelé půlhodině hry se do první zajímavé příležitosti dostal hostující kanonýr Jović, jemuž se ale v obležení protihráčů nepodařilo vystřelit. Poslední zajímavou akci první půle měl ve 37. minutě na svědomí Weghorst, který pálil z voleje uprostřed vápna Frankfurtu, Trapp ale jeho projektil dokázal vyrazit na roh, a tak se šlo do kabin bez branek.

V 57. minutě domácí Ginczek trefil po centru z rohu hlavou břevno. O sedm minut později trefil Arnold volejem z poza šestnáctky pro změnu tyč Trappovy brány. Domácí nepřestávali s nutili svou hrou hosty k chybám. V 76. minutě se do další šance dostal po kombinaci s Mehmedim Arnold, Trapp ale s jistou porcí štěstí opět úspěšně zasáhl. A tak o dvě minuty přišel trest z ojedinělé příležitosti hostů. Kostić se pokusil vystřelit z hranice vápna, míč se po několika tečích odrazil k de Guzmánovi a ten z blízka překonal brankáře domácích Pervana - 0:1.

Wolfsburg ale nakonec dokázal vybojovat zasloužený bod. V 90. minutě si Felix Klaus naběhl, dostal přihrávku a chytře předložil míč před prázdnou bránu, kde číhal Brooks a srovnal na konečných 1:1.

Domácí si pravděpodobně zasloužili získat více než jeden bod, avšak doplatili na nízkou produktivitu. Díky této remíze se pouze bodově dotáhli na osmé Brémy, na poháry ale není ztrácí čtyři body a budou muset ve zbylých kolech ještě zabrat. Hosté z Frankfurtu mají díky ubráněné remíze nyní náskok dvou bodů na pátý Mönchengladbach, takže ani oni ještě zdaleka nemají svůj boj vyhraný.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 0:0

21.04.2019 18:00

Góly: -

Hertha v rámci 30. kola Bundesligy přivítala na domácím hřišti poslední Hannover. Tento zápas byl ideální příležitostí ukončit svou šňůru proher na úkor podobně trápícího se Hannoveru. Hráči na obou stranách ale potvrdili špatnou formu a připravili si pro své fanoušky velmi nudnou podívanou.

Berlínským před utkáním patřila dvanáctá příčka s poměrně velkým odstupem sestupové i pohárové zóny, takže se dá skoro konstatovat, že pro ně sezóna skončila a ostatní zápasy musí dohrát pouze z povinnosti. Zní to absurdně, ale na hřišti se fotbalisté Herthy ukazují přesně v tomto duchu.

Dollovi svěřenci trčí na chvostu tabulky s malou šancí na záchranu. Vzhledem k dlouhé sérii proher za sebou by se musel stát zázrak, aby se ještě dokázali zachránit. Alespoň na baráž totiž před zápasem ztráceli sedm bodů, na přímou záchranu to bylo dokonce bodů třináct.

První poločas zápasu nepřinesl byť jen náznak jakékoli šance, natož gól, diváci v něm viděli pouze tři žluté karty. V 50. minutě přišel první zajímavý moment tohoto klání. Hostující Muslija si zleva navedl míč a z hranice vápna zkusil technicky vypálit na zadní tyč, Jarstein byl však pozorný a střelu vyrazil na roh.

V 75. minutě se k ohrožení brány soupeře dostala také parta trenéra Dardaie. Kalou napřáhl levou nohou na hranici pokutového území a vyslal tvrdou ránu doprostřed brány, gólman hostí Esser ale napodobil svého protějška a taktéž dokázal tento pokus zneškodnit.

Více za zmínku stojících momentů utkání nepřineslo, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Hertha se tak bodově dotáhla na jedenáctý Mainz, zatímco Hannover už i přes první bodový zisk po dlouhých osmi zápasech ví, že přímá záchrana je definitivně nereálná, poslední cesta k udržení vede přes, nyní šest bodů vzdálenou, baráž.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:4

21.04.2019 15:30

Góly: 12. Jadon Sancho, 54. Marco Reus, 79. Mario Götze, 87. Paco Alcácer (pen.)

Dortmund věděl, že si musí z Freiburgu odvézt všechny tři body, pokud se chce udržet v boji o titul. Bayern totiž svůj zápas 30. kola Bundesligy včera zvládl a poslal tak štafetu právě týmu trenéra Favreho. BVB se to nakonec celkem suverénně povedlo a jeho stíhací jízda tak pokračuje.

Před utkáním byl Dortmund čtyři body za Bayernem díky výhře Bavořanů nad Brémami. Freiburgu patřila před zápasem třináctá příčka a navzdory tomu, že svůj duel v rámci tohoto kola ještě neodehrál, věděl, že je zachráněn díky včerejší prohře předposledního Norimberka.

Dortmundští nenechali nic náhodě a vstoupili do utkání velmi aktivně. To vyústilo v branku na 0:1 hned ve 12. minutě, když se Reus dostal po krásné rychlé kombinaci na jeden dotek na úroveň malého vápna, odkud adresoval přihrávku před odkrytou branku, kam si naběhl Sancho a neměl problém uklidit míč do sítě.

V 19. minutě otestoval domácího brankáře z přímého kopu Reus, avšak neúspěšně. O pět minut později se do první šance dostali také domácí, Grif ale nastřelil pouze patu Weigla, od níž šel míč do zámezí. Dvě minuty na to už musel Bürki zasahovat při jedovaté střele Waldschmidta z dálky. Do poločasu už se nic výrazného neudálo, takže stále platil stav 0:1.

V 54. minutě byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Guerreiro vymyslel perfektní kolmici pro Reuse, jenž skvěle načasoval svůj náběh za obranu a poslal míč zprava ke vzdálenější tyči branky Freiburgu - 0:2. Freiburg se snažil s výsledkem něco udělat hned o čtyři minuty později, když se ke střele levou nohou z kraje vápna odhodlal Niederlachner, a hosté měli velké štěstí, že míč po prolétnutí pod Bürkiho rukama skončil těsně vedle.

V 73. minutě vystřelil z nějakých dvaceti metrů Gondorf, znovu ale o chlup minul bránu hostí. Jedenáct minut před koncem tak znovu úřadovali Favreho pěšáci. Sancho zleva navedl míč až k vápnu, aby jej následně předložil v tandemu nabíhajícímu Reusovi, který z první našel před prázdnou svatyní Freiburgu Götzeho a připsal si tak druhou dnešní asistenci - 0:3.

To ale stále nebylo vše. V 85. minutě Pulišič s přispěním brankáře Freiburgu nastřelil tyč a vzápětí domácí Stenzel zahrál ve vápně rukou, takže následovala penalta. Tu se štěstím proměnil Alcácer, čímž stanovil konečný výsledek utkání a zároveň mohl slavit svůj sedmnáctý ligový gól v tomto ročníku - 0:4.

Freiburg si možná tak krutý výsledek nezasloužil, doplatil ale na vlastní neproměňování šancí a na kombinační schopnosti fotbalistů Dortmundu. Domácí po tomto klání zůstávají třináctí a jejich cílem do konce sezóny je nyní vyhnout se baráži o udržení. Dortmundští se díky této výhře mohou i nadále snažit vyvíjet na Bayern tlak a čekat, zda Bavořané ztratí a pustí partu žlutočerných před sebe.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 2:5

20.04.2019 20:30

Góly: 60. Daniel Caligiuri (pen.), 90. Guido Burgstaller - 25. Ishak Belfodil, 45. Andrej Kramarić, 65. Ádám Szalai, 73. Nadiem Amiri, 80. Ishak Belfodil

Schalke dál strádá, v domácím zápase proti Hoffenheimu si neodpustilo množství chyb zejména v obraně, které hosté spolehlivě trestali. Výsledkem bylo sedmigólové utkání, na které v Gelsenkirchenu rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém.

Oba týmy přitom do utkání vstoupily spíše opatrně, první větší šance se fanoušci dočkali až po dvaceti minutách. Nejprve zahrozil domácí útočník Burgstaller, který však zblízka minul. Na druhé straně dopadla podobně nenápadná střela Demirbaye zpoza vápna. Ve 25. minutě už se ale skóre měnilo. Po rychlé akci Hoffenheimu převzal míč Belfodil, drze obešel obránce Nastasiče a tvrdou střelou na bližší tyč nedal gólmanu Nübelovi šanci.

Hráčům Schalke se odpovědět nedařilo, hosté hru ovládali a trpělivě vyčkávali na další šanci. Ta přišla ve 45. minutě. Předcházela jí perfektně načasovaná souhra Demirbaye s Kramaričem, po níž chorvatský útočník běžel sám na brankáře Nübela, což nemohlo dopadnout jinak než druhou brankou Hoffenheimu.

Domácí začali hrozit až ve druhém poločase. V 57. minutě z přímáku pálil Caligiuri, proti kterému se vyznamenal brankář Baumann. Po následném rohovém kopu ve vápně Hoffenheimu vznikla mela, během které se po souboji s Pavlem Kadeřábkem zřítil k zemi Embolo. Rozhodčí nakonec s pomocí videa nařídil penaltu, kterou Caligiuri nechytatelně napálil pod břevno a domácí snížili na 1:2.

Jinak ale hra pokračovala v režii hostů. A ti se brzy dočkali dalšího gólu. V 65. minutě využili až tristní obrany Schalke, když si Belfodilův centr ve vzduchu našel trestuhodně neobsazený Szalai a Nübel se proti jeho hlavičce natahoval marně. A mizérie domácích pokračovala. V 73. minutě na útočné polovině chybovali v rozehrávce, výsledkem čehož byl další rychlý protiútok Hoffenheimu. Na jeho konci se neukvapil Kramarič, místo střely ještě posunul míč Amirimu, který zakončoval do prázdné brány. O chvíli později mohl alespoň dílčí radost domácím fanouškům udělat Serdar, jeho bomba však skončila jen na tyči.

A tak se zase připomněli hosté. V 80. minutě udeřili potřetí za patnáct minut, celkově v zápase už popáté. Bičakčič poslal do vápna další centr, obránce Schalke Nastasič opět nechal naprosto bez dozoru Belfodila a ten už tváří v tvář Nübelovi neměl složitou práci. Domácí se ještě zmohli na kosmetickou úpravu skóre, když na konečných 2:5 v 90. minutě po spolupráci s Embolem snížil Burgstaller, hostům to ale náladu příliš nezkazilo, protože z Gelsenkirchenu zaslouženě vezou důležité tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 1:2

20.04.2019 18:30

Góly: 61. Alassane Pléa - 17. Marcel Halstenberg (pen.), 53. Marcel Halstenberg

Mönchengladbach s Lipskem odehrál vyrovnané utkání. Na jeho konci byl však o gól pozadu a prodloužil tak svou sérii domácích zápasů bez výhry už na šest klání.

Do utkání vstoupily oba celky ve vysokém tempu. Šance se střídaly na obou stranách, Forsbergovu šanci zblokovala obrana, podobně dopadla i akce Pléy na druhé straně. Ve 12. minutě nebezpečně pálil Zakaria, jehož střela se však do brány nakonec nevešla. Alassane Pléa pak svou další ránu namířil jen do připraveného gólmana Gulacsiho.

Skóre se poprvé měnilo v 17. minutě. Předcházela tomu situace, kdy si ve vápně domácích Marcel Halstenberg doslova doběhl pro penaltu, kterou rozhodčí i přes nevoli domácích odpískal. Sám Halstenberg posléze pokutový kop i proměnil a poslal hosty do vedení. Na další zajímavé situace si pak fanoušci v Borussia-Parku museli počkat až do druhé půle.

Přišla v 53. minutě, opět se skóre měnilo ve prospěch Lipska a opět u toho byl záložník Halstenberg. Tentokrát si vyměnil míč s Forsbergem, načež z úhlu propálil gólmana Sommera. Domácí odpověděli o osm minut později. Neuhaus vyslal do úniku Pléu a francouzský útočník jemným dotykem poslal míč mimo dosah brankáře Gulacsiho.

Vyrovnání se ale domácí nedočkali. V 84. minutě se v nadějné pozici objevil Herrmann, bránu však minul. Stejně dopadla i na druhé straně šance Poulsena. Hosty nakonec ještě v samotném závěru podržel gólman Gulacsi, který zneškodnil dorážku Jonase Hofmanna. Gladbach tak podlehl Lipsku 1:2 a místo plánovaného boje o elitní trojku se v závěru sezóny ještě bude strachovat o účast v evropských pohárech.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 1:0

20.04.2019 15:30

Góly: 75. Niklas Süle

Bayern v domácím zápase s Brémami dominoval, měl jasnou herní převahu a vytvářel si mnoho šancí. Ujala se však jediná, o hubené výhře 1:0 rozhodl tečovanou střelou obránce Süle.

První větší šanci si přitom vytvořili hosté. V 6. minutě našel Gebre Selassie ve vápně Maximiliana Eggesteina, jehož ránu z dobré pozice zblokovala obrana. Ze strany Werderu to však, co se ohrožení brány týče, bylo všechno.

Hrozit naopak začali domácí. Martínezova hlavička cíl ještě nenašla, ve 20. minutě ale pálil Müller a brankář Pavlenka už musel zasahovat. Český reprezentační gólman pak obstál i o pět minut později proti střele Gnabryho.

Po půli se tlak Bayernu nadále stupňoval. Ve 49. minutě z úhlu pálil Lewandowski, Pavlenka ale stále zůstával neprůstřelný. Podobná situace se opakovala i o osm minut později, polský útočník ale ani tentokrát skóre neotevřel. V 58. minutě přišla pro hosty první rána. Po souboji se Sülem viděl druhou žlutou kartu Milos Veljković a Brémy zápas dohrávaly v oslabení.

Bayern nadále ostřeloval bránu hostů, a nakonec se gólové odměny dočkal. V 70. minutě sice Müller z dobré pozice těsně minul, o pět minut později však zpoza vápna vypálil Süle, jehož ránu mimo Pavlenkův dosah smolně tečoval Davy Klaassen. Uběhla jen krátká chvíle a domácí mohli zvýšit. Lewandowski však pálil jen do břevna. Úspěchem neskončila ani Polákova další šance v 85. minutě. V samotném závěru ještě zahrozil Goretzka, ani jeho pokus ale bránu netrefil a Bayern tak nakonec porazil Brémy 1:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 2:0

20.04.2019 15:30

Góly: 61. Lucas Alario, 86. Kevin Volland

Der Club držel defenzivní hráz hodinu. Pak ale domácí potvrdili úlohu favorita a nakonec připisují další důležité tři body pro boj o evropské poháry.

Die Werkself začali o poznání aktivněji a svou převahu mohli korunovat v 17. minutě. Havertzova rána Christiana Matheniu vyděsila, nicméně nakonec ji s vypětím všech sil dokázal vyrazit alespoň na vnitřní stranu tyče, od které se kulatý předmět odrazil do bezpečí. Oproti tomu pokus Eduarda Löwena nemohl při nejlepší vůli Hradeckyho vystrašit.

Podobně jako jeho protihráč si počínal po půl hodině hry Leon Bailey, který si navíc poranil stehno, takže na jeho místo přišel žolík Lucas Alario, jež si v nastaveném čase úvodního dějství připsal na konto jednu dobrou, leč také neproměněnou příležitost. O poločase tedy ještě svěřenci Borise Schommerse odolávali.

Druhou půli začal velice výživnou střelou Mitchell Weiser, při které se musel Mathenia pořádně vyznamenat. V jednašedesáté minutě se skóre konečně pohnulo. Brandt posadil svůj roh přímo na hlavu Lucase Alaria. Na brankové čáře zaúřadoval Tim Leibold, jenže se ukázalo, že balon vykopával v době, kdy už celým objemem přešel přes brankovou čáru - 1:0. Sudí Winkmann ještě celou situaci ověřil, ale tady bylo celkem zřejmé, že Boszův celek půjde do vedení.

Navýšit ho mohl během následující patnáctiminutovky hned dvakrát. Jenže muž v rukavicích vyzrál jak na střelu z dálky od Havertze, tak na snahu Kevina Vollanda. Potom si dovolil Jonathan Tah zahodit velkou možnost. A jistě si pořádně oddechnul, když v 84. minutě po kombinaci Leibolda s Pereirou mířil Löwen jen centimetry nad pravou šibenici.

Za dvě minuty šli leverkusenští ve třech do nezformované obrany, což Alario vyřešil přihrávkou na neobsazeného Kevina Vollanda, jenž pravačkou po zemi překonal Matheniu - 2:0. Pro útočníka Bayeru to byl už třináctý gól v sezoně, čímž vyrovnal kolegu Kaie Havertze. A více pozoruhodného se v BayAreně tohoto sobotního odpoledne neudálo.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 6:0

20.04.2019 15:30

Góly: 11. Rani Khedira, 18. André Hahn, 29. Philipp Max, 53. Marco Richter, 59. Philipp Max, 68. Marco Richter

Už po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedla skvadra Martina Schmidta o tři branky. Stejnou porci přidala i o přestávce a zaslouženě vyhrála.

Do první šance se po rohovém kopu dostal André Hahn už v 6. minutě. O první gól se ale postaral Rani Khedira až pět minut poté, když z první uklízel do brány Schmidův centr z pravé strany - 1:0. Jonathan Schmid se postaral i o další asistenci, když svou pobídkou od rohového praporku přesně našel Andrého Hahna, který si balon zpracoval, aby následně svojí pravačkou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Stuttgartští se snažili, jenže Gómez, González ani Esswein si neporadili podle trenérových představ. Těsně před vypršením úvodní třicetiminutovky se hnal dopředu Marco Richter. Před sebou měl tři protihráče a jediný, kdo mu chtěl s jeho útočnou snahou vypomoci, byl Philipp Max. Právě jemu adresoval přihrávku, kterou nikdo nezachytil, načež mířil uvnitř vápna přesně ke vzdálenější tyči - 3:0.

Markus Weinzierl poslal do druhého poločasu na plac Donise a Didaviho, přičemž se rozhodl pro ofenzivnější rozestavení, což - jak dokládá výsledek - neměl dělat. Tento den zkrátka jeho týmu nebylo přáno. Marco Richter v osmačtyřicáté minutě ještě neuspěl, ale za pět minut se k němu odrazil míč a svým parádním volejem z úhlu rozesmutnil Ron-Roberta Zielera počtvrté.

V děvětapadesáté minutě zasadil Philipp Max další hřebíček. Sám ve vápně převzal přihrávku z křídla od Hahna, aby volil přízemní střelu na vzdálenější (pravou) tyč - 5:0. Bylo by to teprve nepříjemné, kdyby za další čtyři minutky Hahn Zielera zase prostřelil. Didavi a Gómez své šanci zahodili, takže mohl dát výsledku finální podobu v osmašedesáté minutě znovu Marco Richter.

Gonzalo Castro chtěl na polovině hřiště takticky faulovat, ale rozhodčí Gräfe nechal pokračovat ve hře. Richter se rozhodl z nějakých dvaceti metrů vypálit, přestože měl po pravé ruce zcela neobsazeného kolegu. Nicméně dobře udělal, jelikož gólman byl na jeho pravačku krátký - 6:0. A to ještě nemuselo být ve WWK Areně všechno. Jenže hosté spálili další dvě šance a Jan Morávek si vylámal zuby na Zielerovi.

Die Fuggerstädter tedy nejenže poosmé v sezoně vyhráli, ale také si docela vylepšili skóre. V této činnosti budou moct pokračovat za týden, kdy opět v domácím prostředí přivítají Bayer Leverkusen. Stuttgart zůstává s tříbodovým náskokem na barážové příčce, ale za týden do Bádensko-Württemberska dorazí o Ligu mistrů bojující Borussia Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf 3:1

20.04.2019 15:30

Góly: 1. Jean-Philippe Mateta, 67. Karim Onisiwo, 87. Jean-Philippe Mateta - 19. Dodi Lukebakio

Brzký gól je sice pěkná věc, jenže netrvalo ani dvacet minut a stav byl vyrovnaný. Schwarzův tým odehrál druhou půli aktivněji, což vyústilo v další dvě trefy, díky kterým s největší pravděpodobností setrvá v klidném středu tabulky.

Hned na úvod přišel dlouhý balon na pravé křídlo. Marcin Kamiński vzniklou situaci poněkud podcenil, takže mohl Karim Onisiwo nerušeně pádit do velkého čtverce, kde si všimnul nabíhajícího Jean-Philippa Matety, který zblízka v pohodě skóroval - 1:0. Jednadvacetiletý útočník potvrdil dobrou formu. A navíc se prosadil už po šestatřiceti sekundách.

Odpovědět mohl Dodi Lukebakio, avšak svou první velkou šanci ještě zahodil. Teprve v 19. minutě převzal v ideálním prostoru mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem balon od Ramana a i díky šťastnému odrazu dokázal vyrovnat - 1:1. Ve čtyřiadvacáté minutě zahrávali domácí rohový kop a Quaison si dovolil z pěti metrů přestřelit prázdnou bránu.

Ve zbytku úvodní pětačtyřicetiminutovky ještě neuspěli se svými přímými kopy na jedné straně Jean-Philippe Gbamin a na té druhé Markus Suttner. Po změně stran centroval do vápna Benito Raman a Alexander Hack zasáhnul balon rukou, což si rozhodčí Schmidt ověřil u videa a nařídil penaltu. Dodi Lukebakio však cílil pouze do levé tyče. Nicméně Florian Müller vystihnul směr, takže by patrně dokázal stejně zasáhnout.

O pět minut později měl velkou šanci Andre Hoffmann a Giulio Donati na čáře zaskočil za svého brankáře. Díky tomu mohli jít die Nullfünfer do vedení. Aarón Martín Caricol našel před bránou zcela neobsazeného Karima Onisiwa, který byl možná sám zaskočený tím, kolik času získal, neboť se v jeho blízkém okolí nenacházel žádný protihráč. Nakonec prostě jenom naslepo napálil míč do sítě - 2:1.

Gólovou tečku za utkáním pak učinil tři minuty před vypršením řádné hrací doby opět Mateta. Po Boëtiusově geniální uličce přišla na pořad odpoledne stylová klička brankáři a následovalo přesné zakončení, jakkoliv se mu snažil Aymen Barkok zachránit. Mohuč se tedy může těšit na Hannover, zatímco na Fortunu čekají Brémy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30224479:2970
2.Borussia Dortmund30216372:3669
3.RB Lipsko30187557:2361
4.Eintracht Frankfurt30158758:3553
5.Borussia Mönchengladbach30156949:3751
6.TSG Hoffenheim301311665:4150
7.Bayer Leverkusen301531253:4848
8.Werder Brémy301210852:4246
9.VfL Wolfsburg301371048:4546
10.Fortuna Düsseldorf301141540:5937
11.Hertha BSC30991241:4836
12.1. FSV Mainz 05301061437:5136
13.SC Freiburg307111239:5432
14.FC Augsburg30871546:5531
15.Schalke 0430761732:5227
16.VfB Stuttgart30561927:6721
17.1. FC Norimberk30391824:5618
18.Hannover 9630362125:6615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Liquid

Hamburg dobře v krizi, škoda Kielu, v Berlíně to příští kolo bude zajímavý

Reagovat
Coutinho10

ty vole...Pavlenka tolik super zakroku a pak dostane gol z takovy debilni tecovany strely

Reagovat
REPLIKATOR

Když Bayern nemůže, rozhodčí pomůže

Reagovat
godwood

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Heresy

Neber ty drogy ..

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
insane

co je to za fotku s tim sülem? to vypada, jak kdyz je to spis takova kolaz, ti hraci psg vypadaj uplne unrelated

Reagovat
db18

Nejspíš slaví gól a Süle tam jde s gestem "co jsem jako měl dělat?"

Reagovat
insane

asi to tak bude, ale neymar (kterej asi bezi ke strelci golu) proste vypada hrozne soustredene,spis jako kdyz si nabiha na standardku

Reagovat
insane

(takze to spis dela dojem, ze se rozehrava napr. roh a süle to predem vzdava)

Reagovat
andrew96
Reagovat
Liquid

Lipsko Red Bull Lipsko = chlouba Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

to ses praštil do hlavy nekde vid

Reagovat
Liquid

sou to hrdinové

Reagovat
Seydou Doumbia

Proti Gladbachu mělo solidní štěstí...od vedení to připosraně branili, ale Gladbach je prostě neschopný na jaře...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poslední místo do LM snad pro Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězí EL je to jedno

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Ako takú samozrejmosť by som to nebral. Povedal by som, že každý z tých štyroch má šancu. Frankfurt je určite veľmi silný, myslím, že budú viac namotivovaní (predsa len, pre fans Arsenalu alebo Chelsea to neni až taký sviatok, oni to nadnesene povedané vnímajú ako sranda trofej a formu postupu do CL), ale kľudne si viem taktiež predstaviť, že Frankfurt vypadne skrz menšie skúsenosti. Bude to zaujímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přál bych jim to...ale skončej hned v semi

Reagovat
db18

Hrajou s Chelsea... a když byl Sarri vyplesklý ze Slavie, tak věřím, že je Eintracht smete.

Reagovat
raduinho

Smete Chelsea si jde pro výhru v EL. Nějaká Balkan Powa v útoku Frankfurtu to nezmění.

Reagovat
Allianz_Arena

Momentálně bych tipoval spíše rozjetý Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Pokaděnej Bayern......................

Reagovat
Bastaron

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Heresy

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
andrew96

Letos by si přímý sestup zasloužily čtyři týmy.

Reagovat
Liquid

Dortmund za neskutečné promrhání náskoku a ty poslední 3 ?

Reagovat
Rudnevs

Na začiatku sezóny na nejakej tlačovej konferencii sa Tedesco preriekol a omylom povedal: Wir haben gewichst.” Ja neviem, ale začínam veriť, že to naozaj na tréningu praktikujú a žiadne trénovanie tam neprebieha, lebo dnes sme mali možnosť vidieť, ako vyzerá manšaft s vymakanou taktikou a zažitými mechanizmami z tréningu a ako vyzerá pre porovnanie Schalke. Ono sa tým hráčom nedá uprieť snaha, ale nevedia čo a ako, nemajú taktiku snáď žiadnu, žiaden herný štýl, individuálna kvalita tiež nič a potom to takto vyzerá.

Mascarell urobil niečo i dobre? Keď sa Schalke nadychovalo, tak mal loptu a vpredu viacerých spoluhráčov, on to však prihral jak debil dozadu a ešte k tomu tak debilne a nepresne, že si pre to stopér musel zbehnúť niekam do riti. Ďalej sa výborne vyznamenal, keď sa pokúsil zastaviť nejakeho hráča Hoffe, a tak na neho proste skočil a zavesil sa. Pri štvrtom góle Hoffe po jeho chybe získalo loptu a potom to už šlo. A toto má byť ten hráč, ktorý má byť lepší než Max Meyer?

Ani moc neviem, čo by bolo teraz treba spraviť. Trénera už vyhodili. S hráčmi sa skúšalo tiež už všetko, preplatené hviezdy ostali na lavičke alebo boli preradené do rezervy a posunutí hore boli mladíci, ale i to bolo vlastne k ničomu. Zostáva len dúfať, že ten náskok, čo majú teraz, nestihne Stuttgart pod novým trénerom do konca dobehnúť.

Atmosféra na nule, akurát teda Eurosport v grafike ukázal nejakeho blázna, čo bol celý vysmiaty (a nie, nebol to fanúšik Hoffe). Inak, Hoffenheim parádne a najmä Belfodil sa nejako utrhol z reťaze... Dnes dal dva góly, ale obzvlášť parádny bol ten center pre Szalaia.

Reagovat
bobis21

to jaro Gladbachu je děsné z posledních 10 zápasů jen 2 výhry, to není forma se kterou se dá jít do evropy

Reagovat
Kucka

Belfodil je na jaře ve slušném beast modu

Reagovat
stas87

Tak on uz mal vo Werderi zablesky toho, ze je to platny hrac a hrac pre tim, ktory ma ambiciu hrat v europe. S tou zalohou a celkovou podporou timu mu to skratka striela a Nagelsmann ho tolko nenuti pracovat do defenzivy ako Kohfeldt. Nechava mu volnost a veri mu. To ti spravi s hracom vela, tych pripadov kedy hrac vyzeral priemerne a zrazu posunul svoju vykonnost vyrazne vyssie uz bolo vela. Za mna skoda, ze sa nedohodol s vedenim a nepokracoval v Bremach.

Reagovat
db18

Sanches si zase stěžoval... fakt doufam, že potáhne a ve zbytku sezony nechá Kovac hrát hráče, kteří Bayernu v budoucnu k něčemu i budou...

Reagovat
ladyboy arsenal

prohodit Dortmund s Bayernem a už by to tak mohlo zůstat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele