Poslance Feriho napadli dva muži. V nemocnici mu zašili ránu na zádech, po útočnících pátrá policie

Poslance TOP 09 Dominika Feriho v neděli odpoledne napadla na koštu vín v obci Boršice na Uherskohradišťsku dvojice neznámých mužů. Zraněný Feri byl převezen do nemocnice. Poslanec o tom informoval na twitteru. „Policie po pachatelích pátrá,“ řekl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Boršice (Uherskohradišťsko) (Aktualizováno: 20:26 21. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jel jsem na Moravu a nějací dva pánové se jali pěstí. Hele, můžeme spolu politicky nesouhlasit, ale fyzicky se nenapadáme. Snažil jsem se jim to vysvětlit, ale co se dá dělat," uvedl Feri na twitteru.

Podle poslance jeho návštěvu kulturní akce v Boršicích pokazili „nějací borci, kteří prý říkali něco o negrech“. Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Zdravotnická záchranná služba zraněného poslance převezla do nemocnice v Uherském Hradišti. „Jedu do Hradiště, saniťáci si to nenechali vymluvit. Dostal jsem pár ran do hlavy a není mi nejlíp, tak pro jistotu,“ uvedl Feri.

Jakékoli fyzické násilí kvůli politickým názorům je zcela nepřijatelné. Napadení @Dominik Feri je odzouzenihodné a ubohé. Panu poslanci přeji, ať je brzy zdravotně v pořádku.

18:56 – 21. 04. 2019

40 1382

Z fotografií, které poslanec záhy po potyčce zveřejnil, vyplývá, že má zranění v obličeji a také krvavý šrám na zádech.

„Lékaři mi zašili řeznou ránu na zádech a jsem asi v pohodě. Snad mě brzo pustěj. Tak hezké svátky bez sváru!“ napsal Dominik Feri na svém profilu.

Potyčku na koštu vín v Boršicích vyšetřuje policie. „Dvaadvacetiletý muž byl napaden na veřejném prostranství dvěma dosud neznámými muži. Napadený utrpěl zranění, se kterými byl převezen na ošetření,“ uvedl policejní mluvčí Malcharczik.

Policisté podle něj po útočnících pátrají a prověřují, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. „Okolnosti tohoto incidentu nadále prověřujeme,“ odpověděl mluvčí na dotaz, zda dosavadní vyšetřování potvrdilo zmínky o rasistických nadávkách na adresu poslance.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme