Mezi karimatkami pobíhá hned několik kůzlat a dvě kozí mámy. „Inspirovali jsme se videi z USA. Fascinovalo mě to. Kůzlata navíc přirozeně lidem skáčou na záda, je to pro ně další podnět ke hře, baví je to. Proto jsme se pro jógu s nimi rozhodli. Loni jsme měli velký úspěch, takže letos hodiny opakujeme,“ říká organizátorka Agnieszka Buchtová.

Zdroj: Deník / Pavla Hloušková

Podle lektorky Himani, která cvičí jógu už dvanáct let, se k podobnému cvičení zvířata hodí. „Jsou velmi přátelská a mají rády společnost. Lidi navíc uvolní, nesoustředí se potom tolik na své tělo a nejsou ve skupině příliš uzavření,“ říká.

Fotbalisté Zbrojovky se přes defenzivní val Varnsdorfu neprosadili a ze severu Čech odjeli s prohrou 0:2.
Zbrojovka ve Varnsdorfu nezachytila úvod a baráž se jí vzdálila

Udržet rovnováhu se mezi ostatními účastníky snaží i Alena Flodrová. „Normálně chodím na hotjógu, ale sem jsem se chtěla přihlásit už loni, jenže jsem se nedostala. Samotné cvičení je super, ale s těmi kůzlaty navíc je to skvělé,“ pochvaluje si.

Prostor lomu Džungle vykoupil Pozemkový spolek Hády před osmi lety. „Je to moc krásné místo, pěkná přírodní oáza. Hrozilo, že bude zaplněno zavážkou ze stavby tunelu Dobrovského. Lidé ze spolku proto místo raději koupili a protože bylo zarostlé, rozhodli se vypásat jej zvířaty. Nejprve si na to pořídili alpaky – Čerta a jeho první tři manželky. Po čase je doplnili ovce i kozy,“ popisuje Buchtová.