Požár obchodního domu v Říčanech napáchal milionovou škodu. Hasiči vyloučili úmyslné zapálení

Vyšetřovatel hasičů vyloučil úmyslné zapálení jako příčinu sobotního požáru obchodního centra v Říčanech. Oheň v něm způsobil škodu přesahující deset milionů korun. Vyšetřování příčiny pokračuje, objekt byl v neděli předán majiteli, uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Říčany (u Prahy) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Říčanech u Prahy hořely solární kolektory na střeše obchodního centra.

V Říčanech u Prahy hořely solární kolektory na střeše obchodního centra. | Zdroj: HZS Středočeského kraje

Obchodní centrum začalo hořet v sobotu v podvečer. Oheň zasáhl střechu budovy, na které byly fotovoltaické články. Zasahovaly desítky hasičů, jeden se lehce zranil a ošetřila ho záchranná služba.

Oheň dostali hasiči pod kontrolu po 19.00. „Do rána na místě zůstala pro dohlídku jednotka hasičů,“ uvedl Svoboda. Zásah hasičů byl oficiálně ukončen v 8.00.

Podle mluvčího musí majitel objektu nejdříve zajistit kontrolu elektroinstalace v objektu, do té doby platí zákaz jeho užívání.

Šlo o obchodní centrum v areálu bývalého lihovaru v Barákově ulici. Spravuje jej společnost Savills CZ, kromě obchodů v něm funguje školka s jeslemi, několik lékařů a například také taneční škola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme