Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

La Llorona je další hororový hit, i před Avengers bodují comicsy


ikona
Cival
after: polibekavengersavengers: endgamecaptain marvelconjuringconjuring univerzumDCdisneydumbohellboyhledá se yettijames wanjordan peelela llorona: prokletá ženalaikamarvelmyrbitov zviratekshazamtim burtontržbywarner bros.
Na co Wan sáhne, to se ve zlato promění... 

Producent James Wan potvrzuje, že je hororovým králem současnosti, tak lze interpretovat uplynulý kasovní víkend, jenž se nesl ve znamení čekání na multimiliardové Avengers. Wanovi sice dýchají na záda producent Jason Blum a režisér, scenárista, herec a taky-producent Jordan Peele, kadence Wanových úspěchů je ale nenapodobitelná. Což potvrdila nová hororová výplachovka La Llorona: Prokletá žena, která bez větší námahy vybojovala první příčku díky parádním šestadvaceti utrženým milionům.

 

Znovu přitom jde o velmi levný počin, s rozpočtem pod deseti miliony dolarů. Wan a spol. tak ani nemuseli kdovíjak tlačit na napojení na Conjuring-univerzum a film se přesto zaplatil hned po pár hodinách v amerických kinech. A zase vydělá studiu balík, tak jako v podstatě každý hororový počin s Wanovým rukopisem.

 

V Americe se půjde k sedmdesáti mega. Tenhle zdánlivě no-name projekt si navíc vydělá solidní kačky i ze zbytku světa, kde si na úvod hned zapsal fajnovej třicetník. Drobnou kaňkou na téhle parádní bilanci jsou jen káravé americké recenze, které vyčítají filmu příliš mnoho prvoplánových lekaček a vetchou story. Běžní diváci ale tak nároční nejsou a dávají lehký palec nahoru. U nás i za mořem.

Warneři se navíc můžou radovat hned nadvakrát, protože Shazam! si v pohodě udržel stříbrnou pozici. Pokles výnosů o 29% je parádní, přiznejme si ale, že za týden po náletu Iron Mana a spol. bude pouhou hudbou minulosti. Smíšek od DC si teď ještě připsal milých sedmnáct milionů a vytáhl se tím na 121 mega z Ameriky a 322 v globálním součtu, o moc víc toho ale předvést nestihne. A vedle Avengerů bude vypadat jako srandovní tintítko.

 

Za velikána ale pod tíhou marvelovských hrdinů nebude nikdo. Snad jen Captain Marvel, která se raduje na čtvrté příčce, protože čerstvě nahrabala v Americe 400 mega a s 1,089 miliardy dolarů z celého světa je bez započítání inflace na neskutečném 25. místě historických tabulek. Marvel je zkrátka mocný.

Není to přitom plošná fascinace: Ostatní comicsy můžou klidně paběrkovat, jak ukazuje osud mizerného Hellboye. Ten odumírá na desátém místě pořadí s hanebnou dvackou z Ameriky. Jeho jediným úspěchem je tak maximálně udržení se na desátém místě, těsně před dokumentem Penguins a romantikou After: Polibek. Jinak nic.

 

Bronz si nicméně vymínila necomicsová látka: Jde o další bohabojný doják o tom, že když se budete hodně modlit, přijdou zázraky, a uspěl i díky chytrému načasování na Velikonoce. Béčkově vyhlížející drama Breakthrough, které bych tipoval leda na uhnití někde mezi videobraky, shráblo solidních jedenáct mega za první víkend. A může pokukovat po třicítce.

Na pátém fleku se dál snaží černošská rodinná komedie Little aneb Velký naruby. Díky čerstvým osmi melounům se dotlačil už na třicítku, což při skromném rozpočtu naznačuje, že by studio Universal nakonec mohlo na filmu nějaké drobné vydělat.

 

Šestý je Dumbo, tedy další Disneyho zaváhání na jinak suverénní cestě k dominanci na trhu. V zámoří slaví ušaté slonisko kilo a tři stovky celosvětově, ale při obřích nákladech a ještě větších ambicích to nelze chápat jako úspěch. Burton holt tápe.

Jarní hororové žně pak doplňuje ještě dvojblok čtyřmilionových titulů – mezi veleúspěšné My už zmíněného Jordana Peelea, které si hýčká celosvětovou čtvrtmiliardu, a kingovský Řbitov zvířátek, jenž sahá už po globálním kilu, se vměstnal ještě animák Hledá se Yetti. Ten jako mnoho jiných předchůdců od studia Laika na úvod bolestivě selhal, nyní ale vykazuje parádní výdrž. Z průběžných dvanácti milionů ale ani tak kdovíjakou dolarovou show nepředvede. Holt pozdě bycha a yettiho honit.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden rozemelou všechny rekordy Avengers. Držme si palce, ať jejich řádění stojí hlavně co do kvality za to!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace