21. konference SFINGA na Housce

– 24. – 26.května 2019 – setkání zájemců o nevyjasněné záhady všeho druhu a průzkumy historického podzemí pořádá FFC

Zájemci se musí přihlásit předem, jedná se o akci pro předem přihlášené.

!!! Do přihlášek uveďte jméno a příjmení, adresu, kontaktní mobil, zda přijedete v pátek či sobotu a kdy budete odjíždět !!!

Při prezentaci obdrží každý účastník visačku se svým jménem. Účast Vám bude potvrzena, pokud nedojde potvrzení do týdne, kontaktujte nás. Pořadatelé si vyhrazují právo výběru účastníků. Účast na vlastní nebezpečí.

Kontakt a přihlášky: email: info@ffc.cz, purlab@iol.cz web: http://www.ffc.cz

Je nutno dodržovat pokyny organizátorů !!!! Děti pouze v doprovodu dospělých!!! Ti kdo nebudou dodržovat pokyny organizátorů a budou se nevhodně chovat budou z akce vyloučeni.

Sraz a registrace účastníků: na nádvoří hradu Houska v sobotu 25.5. od 7.30 do 9.00 hod – dostavte se prosím včas!!
Pokud jste z daleka a nebo nemáte vhodné spojení, je možný příjezd (uveďte do přihlášky) 24.5. po 18.00 hodině.

Program:

Přednášky budou 25.5. od 9:00 do 18:00. Lze přespat ve vlastním spacáku na hradě. V neděli 26.5. je volný program či se pokračuje v diskusích a předvádění.

PŘEDNÁŠKY

  • Františka Vrbenská – Zcela nový pohled na dějiny hradu Houska
  • Ladislav Lahoda – CMA Uvedení filmu „Švýcarským divokým západem“
  • Josef Purkrt – FFC Paranormální jevy a fyzika
  • Zdeněk Marek – Záblesk Gravitační anomálie
  • tým VTPJ Seznámení s činností Vyšetřovacího týmu paranormálních jevů, teorie, přístroje, ukázky
  • Františka Vrbenská – FFC Enigma robotů a umělé inteligence
  • je ještě jednáno s dalšími přednášejícími

Účastnický poplatek splatný při registraci: 600 Kč na osobu, FFC, CMA, KPUFO, Záře, Záblesk, SAVPJ a děti 10 – 15 let: 500 Kč na osobu

Přednášející, organizátoři, pozvaní hosté a děti do 10 let: zdarma

V ceně je poukázka na nápoj a klobásu v hradním kiosku, je to nutné z provozních důvodů, aby se při běžném provozu hradu stihli v poledne v sobotu 25.5. všichni obsloužit. Jedná se o organizační zprostředkování, polední občerstvení poskytuje hradní kiosek. Pokud jste vegetariáni, nebo nechcete se stravovat, sleva 100 Kč – ale nepočítejte, že pak v poledne budete zdržovat!!

Doprava: Je výhodný příjezd vlastními auty, účastníci mohou parkovat před hradem, uveďte, že se zúčastňujete akce a při registraci dostanete povolenku. Hromadná doprava k hradu není, pokud byste měli problémy s dopravou kontaktujte nás předem, pokusíme se nějak vyřešit.

Nejrychlejší příjezd od Prahy: po dálnici do Mladé Boleslavi, odtud po silnici č.38 k obci OBORA, zde doleva do obce OKNA a dále po silnici č. 273 do obce LUKA a odtud podle šipek k hradu Houska přes obec KRUH do obce HOUSKA.

Vybavení: Všem doporučujeme turistické oblečení a svítilnu. Na přespání samozřejmě spacák a podložku (spí se kdekoli na hradě vyjma kaple, podlahy jsou většinou parketové). Je k dispozici hradní kiosek s občerstvením s běžným sortimentem (klobásy, párky, nápoje, cukrovinky atd.), počítejte ale, že v pátek 24.5. nebude asi v provozu. Zvláště vegetariáni si vezměte jídlo sebou. Pokud máte pohodlné campingové křesílko nebo rybářskou stoličku může se hodit.

Přijímáme nabídky na další přednášky o podzemí a o dosud nevyjasněných záhadách od kohokoli z účastníků. K dispozici bude počítač s dataprojektorem, Program je ale již dost plný, takže se prosím přihlaste předem a přednáška nesmí přesáhnout 10 minut, jinak nelze zaručit, že se na Vás dostane. Můžeme se případně dohodnout na přednesení i delší přednášky na jiné obdobné akci.

Večer, po odchodu turistů z hradu, je čas na diskuse a posezení a zábavu či případnou komentovanou prohlídku prostor a okolí Housky, můžete se na vlastní oči přesvědčit co je fakt a co výmysl.

Nevylučují se další překvapení.

Těšíme se na setkání s Vámi v uvedeném termínu.

Pořádá FFC, z.s. za spolupráce firmy Ing. Josef Purkrt a CMA – společnosti pro výzkum historického podzemí z.s.