O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Pásmo a Stezka: Je z Číny, patří světu
2019-04-22 17:36:52 cri

V roce 2013 čínský prezident Xi Jinping (Si Ťin-pching) předložil iniciativu Pásma a Stezky. V uplynulých více než pěti letech se projekt Pásmo a Stezka realizoval, 126 zemí a 29 mezinárodních organizací uzavřelo s Čínou dokumenty o spolupráci v rámci Pásma a Stezky, partneři jsou z Asie, Afriky, Evropy, Oceánie a Latinské Ameriky.

V září roku 2013 čínský prezident Xi Jingping v Kazachstánu poprvé předložil ideál ekonomického pásma podél Hedvábné stezky. V říjnu tohoto roku Xi Jinping v Indonésii předložil ideál Námořní Hedvábné stezky v 21. století.

Iniciativa Pásmo a Stezky vychází z historie, ale je také ideálem pro současnost. Pásmo a Stezka je iniciativa o mezinárodní ekonomické spolupráci, kterou předložil čínský prezident Xi Jinping, považuje budování infrastruktury za hlavní cestu, upevní také všestranné komunikace a spojení, rozvíjí pro světový ekonomický růst nový motor, připravuje pro mezinárodní ekonomickou spolupráci novou platformu.

Čínský prezident Xi Jingping mnohokrát prohlásil, že iniciativa Pásmo a Stezka potřebuje účast různých stran, podporuje společný rozvoj. Iniciativa klade důraz také na společný sen všech lidí, poskytuje čínské plány na společný rozvoj a prosperitu pro celý svět.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China